• 16-10-2013, 14:30:58
    #10
    Cube CDN yani Netdirekt Türkiye ile görüşmek isterseniz yardımcı olabilirim, CDN olarak hizmetleri gayet güzel.
  • 16-10-2013, 17:33:12
    #11
    grafitus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Türkiye lokasyonları yok çünkü.
    Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Cdn rotasyonları çok düzensiz, cdn hizmetinde 1 yada 1 den fazla ülke seçersiniz o lokasyonlar üzerinden cdn hizmeti alırsınız veya sistem sizin sitenizin ziyaretçilerine göre en yakın noktadan içeriği getirir.

    İsmi duyulmuş yabancı cdn servislerinde de teorik olarak durum böyle birçoğunu denedim, mesela maxcdn yi kullandım sistem otomatik olarak ziyaretçiye en yakın noktadan içeriği sunuyor, ilk sisteme kayıt olduğumda içerik avrupadan geliyordu idare ediyorduk, 3-5 gün geçti bakıyorum sitenin dinamik içerikleri tak diye açılıyor statik içerikler bekliyor, cdn subdomainimize ping çektiğimde 250 ms sonucu aldım, yani kafasına göre içeriği amerikadan getirmeye başlamış.

    İsmini şimdi hatırlayamadığım başka büyük bir firmada ise sistem her ziyaretçiye rastgele 50 sunucu üzerinden içerikleri gösteriyordu, bu olay çok hoşuma gitmişti ancak bu 50 lokasyon içinde avrupada var, amerikada var, çin de var, antartika da var. Bir kullanıcı cdn içerikleri hızlı çekerken diğeri yavaş çekiyor aynı lokasyondan hatta aynı ilden bağlanmalarına rağmen.

    Bu süreç avrupadaki bir sitemiz için cdn hizmeti kullanmaya çalıştığımız zamanlarda yaşadığımız süreçti, en sağlıklısı Türkiye lokasyon cdn olacaktı ama yazdığım gibi bizimkiler bu işi bilmiyor, bilenlerde bireysel müşteriyle uğraşmak istemiyor.

    Cloudflare kullanın geçin, lokasyon rotasyonu çok daha başarılı, Türkiye de yayın yapan sitenin içeriğini amerikadan getirmez avrupadan Türkiyeye en yakın cloudflare sunucularından getiriyor, hem de ücretsiz.
    Türkiye üzerinden CDN hizmeti veren global firmalar mevcut.

    Genel olarak dağıtımı anlamsız biçimde random olarak gerçekleştirenler vardı. Bunlara biz de denk geldik. Cachefly ve CDN77'de sorun görünmüyordu. CDN77 ucuzcu olduğundan network ve donanım kalitesi Cachefly'a göre daha düşük. Bu nedenle sık sık problem meydana gelip, sizi yurtdışından başka bir pop üzerinden içerik gösterimine zorlayabiliyor. Fakat Cachefly bu konuda stabil. Çok büyük sorun olmadıkça bu tarz bir yaklaşımları yok. Türkiye için donanımları ve hatları da yeterli seviyede. Ağ olarak da CDN77'den daha geniş bir ağa sahipler.
  • 16-10-2013, 17:50:31
    #12
    türkiye için hangisi uygun şimdi
  • 16-10-2013, 18:53:12
    #13
    teşekkurler alacaksak turkiyeden degılde yurt dısından almak gerekıyor demekkı
  • 18-10-2013, 16:56:43
    #14
    Merhaba,

    Dora Telekom vardı Tr' de. Bir çok büyük siteye bu hizmeti sunuyordu. Kendilerinden bir teklif alabilirsiniz.

    Selam ve sevgiler,
  • 07-01-2014, 10:31:42
    #15
    Bu işi en iyi yapan firma Medianova. Bu firma Türkiye sunucularını Türk Telekom'un İstanbul Gayrettepe ve Ankara Ümitköydeki lokasyonlarında barındırıyorlar. O yerlerde Hurriyet sahibinden.com falan da barınıyor biliyorsunuz. Ancak site barındırma olarak aylık 400TL istiyorlar. İnanılmaz başarılı ve güçlü inanılmaz pahalı
  • 09-01-2014, 21:02:58
    #16
    CDN nedir ne değildir test etmek isteyenler http://www.netdirekt.com.tr/cdn.html adresinden bence 5 GB 'lık ücretsiz olan paketi alıp deneyebilirler.