Turhost firması ile ilgili memnuniyetsizliğimizi sizlerle paylaşmak istedim.
Yaklaşık 5 senedir jodohost.com firmasından reseller hizmeti almaktaydık. Aslında pek sorun yaşamamıza rağmen türkçe destek almak istediğimizden 2011 yılında TURHOST firmasından reseller almaya karar verdik.
Bu süre içerisinde TURHOST firması ile yaşadığımız sorunları sizler için özetlemek istiyorum
1- Serverlarda erişim sıkıntısı sık aralıklarla yaşanıyor. Uptime hızlarını test etmek için yaklaşık 2 aydır uptimerobot tarafından kayıt tutmaktayım. Aradaki farkı görebilmek için turhosta ilaveten 2 ayrı hosting sağlayıcıyıda ekledim. Aşağıdaki resimde göreceğiniz üzere erişim oranı en düşük firma TURHOST'tur

2- Mail erişim sıkıntısı. Hostumuz özel bir hastaneye ait yaklaşık 50-70 arası bir mail kullanıcısı var. 3 günde bir mail sıkıntısı yaşıyoruz. En son kısımda destek başlıklarımızı pdf olarak ekledim ( 52 Adet )
3- Destek konusunda yaklaşımları gerçekten eksik.
Örneğin yeni açtığımız bir hosta uzaktan mysql erişimleri bölümünde , biz eklemediğimiz halde başka bir site olduğu görülüyor. SS alıp durumu turhosta bildirdik. Bize gelen mail Şifrenizi başkalarıyla paylaşmayınız diye cevap içeriyor.
Biz bu işi profesyonel yapan insanlarınız zaten şifrelerimizi güvenlikli karakterlerden seçip işlemimizi yapıyor. Şifrenin başkası tarafından kullanılması imkansız akabinde site loglarında ayrı bir giriş yok.

4- Bilgilendirme sistemi çok zayıf. Örneğin tüm mailleirnizi bir anda iptal edebilirler. Datacenter çıkışlı kesinti olduğunda bilgilendirme maili atmazlar.
Bunlar sıralanabilir.
Açıkçası TURHOST gözümde klas bir firmadan sorunlu bir firma statüsüne geçmiştir. Yakın zamanda bir host değişikliğine gitmeyi düşünüyorum.
Bunları niye yazdım çünkü herkesin bunları bilmesi belki kaliteyi Arttırır diye düşünmemdir.
Destek merkezine açtığımız başlıklar
www.ndmtasarim.com/destek.pdf
Herkese iyi forumlar...