@WooPSs36;
merhaba, öncelikle 5 gün fatura ödenmediği taktir de elbette hizmetiniz silinecektir.
ek olarak sanal sunucu için yedekleme hizmeti almışmıydınız, veya firma sanal sunucu için yedekleme garantisi vermişmiydi.
çünki sanal sunucular da yedekleme kısmı tamamiyle müşteri sorumluluğundadır.
hocam sunucu vds windows 10 işletim sistemli sanal bilgisayar olarak kullanılıyordu.
1. yukarıda belirtilen gibi hizmet sözleşmesinde yedeklemeler kullanıcılara aittir. verilerin güvenliği yedeklenmesi gibi bir madde bulunmuyor.
2. Firma kaynaklı oldu da server harddisk yandı ne olacak ? imaj dosyası dahil illaki yedeklenmesi gerekmez mi ?
3. konu dışı yasa dışı işlemler yapan birisi kiralamış olsa ve iptal etse geriye dönük devlet nezninde verilerin korunması, bilişim suçlarında incelenmesi için talep edilse ne sunulacak ? bilgi amaçlı soruyorum bunu ?
4. Sizde bu işi yapıyorsunuz anladığım kadarı ile örnek bir firma veriyorum bir çok var da : özkula firması 3 ay önce oradaki hizmetimi sonlandırdım. hala yedeklerimi tuttuklarını öğrendim, her ihtimale karşılık. güzelhositng aynı şekilde hizmetim geçen sene aynı şekilde himetim sonlandı. tekrar aynı paket veya bir üstünü sipariş geçmem durumunda sistemi geri yüklediler.
5.KVKK göre yer sunucu hizmeti veren firmalar verilerin güvenliği, korunması maddesi yok mu ? yanlış mı biliyoruz.
6. hizmet sözleşmesinde yine son ödeme tarihi şu kadar geçmesi durumunda sistem kalıcı olarak silinecektir gibi bir madde göremedim.
7. hizmet satın alırken Yedekleme uyarısı extra ücret gibi bir ibare görmedim.
yazıktır hocam emek var haktır. forumda bir çok firma bir çok arkadaş böyle hizmetler veriyor. herkes daha kalitelisini sunmak için çabalarken adil bir karar olsun istiyorum. yaklaşık 11 yıldır forumdayım. ilk defa böyle bir şey yaşıyorum.
maddi bir beklentim yok. manevi olarak emeklerim ziyan oldu. haktır emektir.