• 26-03-2009, 23:09:28
    #1
    Üyeliği durduruldu
    Değerli Arkadaşlar MÜ-YAP Tarafından başlatılan çalışmada Sunucularında İllegal Müzik İçerikli Video İçerikli Telif Hakkı Olan Medya Yayınlarının Yayınlanmasını Engellemek Amacıyla Sunucu ve Site Sahiplerine Uyarılarda Bulunuyorlar.Birtaneside Bizim Başımıza Geldi Sunucumuzda Barınan Bir Forum Sitesinde Yasalara Uygun Olmayan Telif Sahibinin Bulunduğu Bir İçerik Olduğunu İçin İhtar Yapıldı Tarafımıza.Bazı Yerleri Sansürleyerek Koyuyorum Yapılan ihtarı.
    -----------------------------------
    İHTARDIR



    Sn. İlgili / Yetkili



    Türkiye'de fikri mülkiyetin korunması ile ilgili ulusal mevzuat gereğince Fonogram Yapımcıları, üzerinde hak sahibi bulundukları fonogramlarda ( kaset ve CD'lerde ) bulunan müzik tespitlerinin dijital iletim de dahil olmak üzere her türlü telli veya telsiz araçlarla satışı veya diğer biçimlerde umuma iletimine izin vermek veya yasaklamak hakkına sahiptir.

    MÜ-YAP Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği, üyeleri bulunan fonogram yapımcılarının 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununda tanımlanan mali haklarını korumak ve takip etmek üzere kurulmuş bir meslek birliğidir. MÜ - YAP Meslek Birliğinin koruması altında bulunan repertuar ve diğer hususlar ile ilgili tüm bilgileri resmi internet sitesi olan MÜ-YAP Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının resmi Internet sitesi olan ..:: T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ::.. den ulaşabilirsiniz.



    www.xxxx.com isimli Internet sitesi ile ilgili olarak yaptığımız incelemelerde, sitede müvekkil meslek birliğinin haklarının ihlal edildiği ve koruması altındaki müzik yapıtlarının gerekli izinler almaksızın ve yasadışı bir şekilde mp3, video klip ve benzer formatlarda kullanıldığı, streaming de dahil on-line olarak dinletildiği, umuma iletildiği ve başkalarının erişimine imkan sağlandığı belirlenmiştir.


    Tüm bu sebeplerle, ilgili mevzuat hükümleri gereğince işbu e-mailimizin tarafınıza ulaşmasından itibaren 3 ( üç ) gün içerisinde;



    MÜ-YAP’ın koruması altındaki repertuar ile ilgili bilgilerin güncel olarak takip edilerek sözü edilen yasa dışı kullanımların ( ihlallerin ) sona erdirilmesini,


    müvekkil MÜ-YAP Meslek Birliğinin koruması altında bulunan ve ihlale konu edilen MÜ-YAP Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği adresinde yer alan ve sürekli olarak güncellenen repertuarın tamamının ( mp3lerin, video kliplerin ) içerikten çıkarılmasını, yapılan radyo yayınının ve on-line yayınların durdurulmasını


    aksi takdirde sitenize erişimin engellenmesi ve hakkınızda ceza ve hukuk davası açılması için ulusal ve uluslar arası mevzuattan kaynaklanan tüm başvuru ve şikayet haklarının kullanılacağını 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasının 71., 80. ve Ek 4. maddeleri gereğince ihtaren bildiririz.

    Ekte, örnek olarak ihlali belirleyen bir ekran görüntüsü bulunmaktadır. Ancak, yapılmakta olan ihlal, sadece ekran görüntüsünde belirtilen müzik yapıtları ile sınırlı olmadığından MÜ-YAP Meslek Birliğinin koruması altında bulunan tüm repertuarın tarafınızca araştırılıp bulunarak yukarıda da belirtildiği üzere içerikten çıkarılması gerekmektedir. Aksi takdirde sitenizin erişime kapatılması da dahil hakkınızda her türlü yasal yola başvurulacağını bildiririz. 23/03/2009





    MÜ - YAP Bağlantılı Hak Sahibi

    Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği

    Hukuk ve Lisanslama Departmanı
  • 26-03-2009, 23:13:12
    #2
    dikkat etmesi gereken sensin
    iyimiş valla sana uyarı filan gelmiş, uyarı gelmeden nice yiğitler geçti
  • 26-03-2009, 23:29:04
    #3
    Üyeliği durduruldu
    dikkat etmesi gereken ben olduğumu biliyorum. Ama burda başına gelmiş veya gelmesi ihtimal arkadaşlarımında dikkatli olmasını isterim.Fazla Münakaşa İçine girmek istemiyorum Sadece Dikkat edilmesi gereken bir konuyu açtım.
  • 27-03-2009, 00:55:54
    #4
    kalebilisim71 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    dikkat etmesi gereken ben olduğumu biliyorum. Ama burda başına gelmiş veya gelmesi ihtimal arkadaşlarımında dikkatli olmasını isterim.Fazla Münakaşa İçine girmek istemiyorum Sadece Dikkat edilmesi gereken bir konuyu açtım.
    Geçen bizim serverimizde olmayan bir siteyede ihbar geldi ama verdiği linkte onların kendi mp3 siteleri çıkıyordu anlamadığım iş hem mp3 film sitelerini kapatıyorlar niye kendileri mp3 video siteleri açıyorlar
    Sonra mail attım bizde barınmıyor diye bize geri dönüş falan yapmadılar
    Dikkat edin o yönede belki fake olabilir...

    Saygılarımızla,
    TURKEYTESCİL İNTERNET HİZMETLERİ
    Ferhat ÇAKMAKOĞLU