Reseller'da ki tüm Wordpress Sitelerim Hacklendi
23
●1.161
- 19-05-2014, 14:42:07RoxiRox adlı üyeden alıntı: mesajı görüntülecevabınız için teşekkürler. doğrudur muhtemelen öyle ama 13 site birden olunca insan bir düşünüyor. birde yedeğimizde sıkıntı var manuel halledeceksin dendi. ayıkla pirincin taşını.Bartuc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben burada firma ismini vermememin nedeni de o. firmanın gerçekten suçu da olmayabilirdi. ama 13 siteye birden olunca da, pek masum görünmüyor gibime geldi.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 14:42:07 -->-> Daha önceki mesaj 14:37:25 --
o kadar da ilgileneceklerini sanmıyorum. o derece.Alexis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam zaten gayet sakince aradım sakince sorup kapattım. yedekleri yokmuş, sorunluymuş.StilNet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
teşekkürler hocam tavsiyenizi aklımda tutacağım.Civciv adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 19-05-2014, 14:42:58netgen gallery Local file inclusion açığı vardı bildigim sanırım ondan yararlanmış olabilirler yedekleme konusunda firmayla görüşmeniz iyi olacaktır.Ellerinde yedek varsa yardımcı olacaklardır.Wordpress sürümünü mutlaka güncel tutun eklenti minimum kullanmaya gayret edin ve ayrıca templatelerden gereksizleri silin ***** tema kullanmamaya gayret edin içinde şifreli kodlarla açık bırakıyolar ne yazikki.
- 19-05-2014, 14:51:01Bu ara bayağ güncelleme mevcut illaki bi yerden açık çıkmıştır. Hemen kabahati hosting şirketinde aramamak lazım. Eğer siz de bir hata yok hosting şirketinde bir hata varsa. Anayasada bununla ilgili maddeler mevcuttur. Çok ciddi tazminatlar alabilirsiniz. Umarım sorununuz en kısa zamanda çözüme kavuşur.
- 19-05-2014, 15:00:08bruno adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleekonomikhostr10 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
şu anda hacklenen sitelerdeki indexte bir facebook adresi verilmiş. facebooktaki grupta, hackledikleri sitelerin isimlerini yazmışlar. rasgele tıkladım, benim olmayan sitelere ve whois kayıtlarına baktığımda hepsi aynı dns'lere yönlenmiş. yani benim reseller'ın kullandığı ip.
gel bir de burdan yak. - 19-05-2014, 15:11:50Sanırım sizin siteleri paravan kullanmış yapanlar yani indexi size atıp diğer siteleride aynı şekilde sizin indexe yonlendirmiş olabilirler
- 19-05-2014, 15:26:18Hacklenen sitelere bakmak lazım hepsi wordpress ise hostingten değil wordpressten kaynaklı ama eger wordpress dısında siteler varsa hosting ayarlarıyla alakalı olabilir görmeden yorum yapmak yanlış olur siz kendi tarafınıza düşen önlemleri alın yeterli olacaktır durumuda firmanıza bildirin onlarda varsa yapacakları yapıp size dönerler yani bir nevi firma loglara bakıp inceleme fırsatı bulur siz bizle paylastıgınız bilgileri onlarada söyleyin.Facebook adresi vs bakarlar.
- 19-05-2014, 16:49:06Reseller ana hesabı hacklendiyse gerisi için ek bir işlem yapmaya gerek yok