Firmanın tek söylediği " kullandığınız tema ve eklentilerde açık var. " nedense kendilerinde hiç suç yok.
Wordpress çok sık hacklenen bir script. Kullanılan tema ve eklentiler buna yol açıyor yani size hatalı bir bilgi verilmemiş. Kişisel düşüncem, sunucu kaynaklı olsa 1-2 siteniz hariç kalmazdı, tamamen hacklenirdiniz. Bütün sitelerinizde ortak kullandığınız bir tema ya da eklenti soruna yol açmış olabilir. Çok sık gördüğümüz bir durum, bu açıklardan faydalanıp uploads vb.. alakasız klasör içlerine de dosya atabiliyorlar, bu durumda da bulmak son derece zorlaşıyor zararlı içerikleri.
Yedek konusunu şirketiniz ile görüşmelisiniz, zorunlu değiller ama sistem yedeği tutuyorlarsa yardımcı olacaklarını düşünüyorum.
cevabınız için teşekkürler. doğrudur muhtemelen öyle ama 13 site birden olunca insan bir düşünüyor. birde yedeğimizde sıkıntı var manuel halledeceksin dendi. ayıkla pirincin taşını.
ben burada firma ismini vermememin nedeni de o. firmanın gerçekten suçu da olmayabilirdi. ama 13 siteye birden olunca da, pek masum görünmüyor gibime geldi.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 14:42:07 -->-> Daha önceki mesaj 14:37:25 --
Log kayıtları incelenmeli.
o kadar da ilgileneceklerini sanmıyorum. o derece.
Çok emin olmamakla beraber nextgen gallery bu eklentide güvenlik açığı mevcut.
Eğer firmada problem olduğunu düşünüyorsanız aynı sunucuda barınan wordpress örnek site talep edebilirsiniz.
Güzelce rica ederseniz yedekleri mevcutsa size yardımcı olacaktır.
Ama wordpress dosyalarınızı eklentilerinizi güncellemeyi unutmayınız.
hocam zaten gayet sakince aradım sakince sorup kapattım. yedekleri yokmuş, sorunluymuş.
Bence wp kurulurken içinde gelen wp free temalrın silinmesi lazım . Bende çok hack yediğim için silmem yönünde öneri almıştım.. sizede öneririrm..
teşekkürler hocam tavsiyenizi aklımda tutacağım.