• 28-05-2013, 17:56:21
    #19
    Sanalsaray adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bütçeniz elverirse benden tek tavsiye çalışmamanız..




    Bu dediğiniz şu anlamı taşıyor; eğer siten hacklenirse, sitene bir halt olursa SORUMLULUK BİZDE DEĞİL ! Yedeğini alsaydın demek oluyor.

    1 hafta önce yaşadım benzer bir konu ve yedek vermiyorlarmış. (Panelden tam yedek aldıgımı sanıyordum, sadece dosya yedeğiymiş...)
    Evet, site hacklenirse öyle demek oluyor Ama sunucudaki tüm siteler hacklenmişse iletişim kurarsanız yardımcı olurlar. Sonuçta siteniz ya kullandığınız yazılımdan ya da sunucudaki açıklardan kaynaklı olarak hacklenebilir.

    Natro'da panelden tam yedek alamıyorsunuz, dosyaları ve veri tabanlarını ayrı ayrı almanız gerekiyor. Kusura bakmayın lütfen, yanlış anlamayın ama işinize önem veriyorsanız haftada en az 2-3 kez manuel yedek almanız gerekir. Bu, günlük bile yedek alınıyor olsa değişmez kuraldır. Sonuçta alınan yedeklerin hatalı çıkma ihtimali de vardır.

    Forumda bu zamana kadar hosting yedekleri ile ilgili çok konu açıldı, çok mağduriyet yaşandı. Günlük yedek alan firmaların bile yedekleri veremediği zamanlar oldu. Bu yüzden kendi yedeğinizi her zaman almalısınız.

    MahsumCelik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    benim yedeğimi bana vermiyorsa bir sorun olduğunda ben tedek yükleyemiyorum ise onun aldığı backupdan banane
    Natro sadece natro'dan kaynaklı sorunlarda yedekten geri dönüyor. Bunda da yedeği size vermiyor, kendisi yüklüyor.

    Zaten düşündüğünüzde (bir çok host firmasının da her zaman savunduğu üzere) yedekleme ile hosting ayrı hizmetlerdir. Sonuçta sistemin devamlılığını sağlamak ve olası bir arıza durumunda çözüm sunmak için natro gibi bir çok firma sistem yedeğini alıyor.

    @MahsumCelik, kısacası natro'nun yedekten dönmesi için sunucu kaynaklı bir sorun olması gerekiyor. Sizden kaynaklı sorunlarda yedekten dönmüyor. Bu normal ama bence panelde tam yedek seçeneği olsa iyi olurdu.
  • 28-05-2013, 20:29:08
    #20
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Natro'dan sadece domain alınmalı
  • 28-05-2013, 20:31:31
    #21
    2 yıldır kullanıyorum. kullandığıma bin pişmanım
  • 28-05-2013, 20:50:19
    #22
    reball adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    2 yıldır kullanıyorum. kullandığıma bin pişmanım
    Yorumunuz biraz ilginç geldi Sorun yaşamanıza rağmen 2 yıldır kullanmanıza biraz şaşırdım. Yani ben olsam sorun yaşadığım firmadan 1. senede ayrılırdım ama natro gibi tanınmış bir şirketten hangi konuda memnun kalmadığınızı anlayamadım
  • 28-05-2013, 22:56:31
    #23
    ben az daha alacaktım yorumlar için tşkler
  • 28-05-2013, 23:03:28
    #24
    Lostr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yorumunuz biraz ilginç geldi Sorun yaşamanıza rağmen 2 yıldır kullanmanıza biraz şaşırdım. Yani ben olsam sorun yaşadığım firmadan 1. senede ayrılırdım ama natro gibi tanınmış bir şirketten hangi konuda memnun kalmadığınızı anlayamadım
    natro'dan full paket aldım. 10 sitelik sınırsız özellikli. bana bağlı olarak çalışan arkadaşlarım var. 3 sitemde hız ve sürekli kesinti problemi yaşadım. bitiş süresi geldiğinde 10 tane siteyi taşımak biraz ağır geldi. üşendim ve hala mahkumum
  • 28-05-2013, 23:07:54
    #25
    Üyeliği durduruldu
    Sanalsaray adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    2006'Dan beri web sitesi yönetiyorum kendi capımda, amatörcede olsa... En son kaliteli bir projeye girişeyim dedim, hız bakımından forumda öve öve bitirilemeyen natro firmasına geçtim, bir ton para harcadım cpu problemi, tema, sql optimizasyonu felan felan herşeyi yaptırdım yok, yine yok. sitem ikide bir gidiyor. Cpu aşmıyorum yada aylık trafikf elan zaten sınırsız. kendilerine ait bir problem ve bana verilen cevap her zaman problem sizden kaynaklanıyor yönünde oldu.

    Bu firmayı kullanmak zorundayım, başka hızlı tanıdıgım yok ve ayrıca taşıma konusunda cok da bilgili değilim, kurdugum için devam etmek istiyorum. Ancak tekrar böyle bir poblem olursa hiç düşünmeden değiştireceğim. Ben bir salaklık ettim aldım, siz almayın. Tavsiyem bu yöndedir.

    Sevgiler.
    kullandığınız site adresini verebilmeniz mümkün mü? incelemek isterim.
  • 28-05-2013, 23:11:58
    #26
    Misafir
    sddeniz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hayır, öyle değil. Natro keyfi isteklere göre yedek vermiyor, çünkü sunucunun komple yedeğini alıyor. Yani site bazlı bir yedek bulundurmuyor. Site bazlı yedek de bulundursa daha iyi olur tabi fakat bu, natro yedek almıyor demek değildir

    Dolayısıyla natro'nun aldığı yedek komple sunucuyu geri yüklemek için natro tarafından kullanılıyor.
    gecenlerde bir arkadasım yanlışlıkla hostunu silmiş bana danıştı Natro yu aradım biz yedek almıyoruz dedi.
  • 28-05-2013, 23:17:59
    #27
    byrabbit adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    kullandığınız site adresini verebilmeniz mümkün mü? incelemek isterim.
    pm atıyorum.

    Konuya bakılırsa adam akıllı hosting firması olmadığı BARİZ ORTADA....

    Bu fiyata bundan daha kaliteli firma bilen varmı aranızda? adı sanı duyulmuş biyer?