Merhaba, Halihazırda yazılmış olan 85 adet anne - bebek ve hamilelik makalelerimi satıyorum. Liste aşağıdaki gibidir.

Makaleler;










Toplam Makale Sayısı: 85 Adet
Toplam Kelime Sayısı: 46.539 Kelime
İstenen Ücret: 2790 TL (Taban fiyattan hesaplanmıştır.)
Ödeme Yöntemler: Enpara, Garanti, Denizbank Havale/EFT, Papara

Örnek Makale:
Alıntı

Hamile Kalmadan Önce Alınması Gereken Vitaminler


Vitaminler kadın sağlığında önemli rol oynar. Menstrüasyon ve yumurtlama, tiroid fonksiyonu, enerji üretimi, bağışıklık, yumurta kalitesi ve doğurganlık dahil olmak üzere birçok fonksiyon için gereklidirler. Bu nedenle sağlıklı bir hamilelik için doğru ortamı sağlamaya çalışırken vitamin ve mineralleri yeterli miktarda tüketmek çok önemlidir. Bazı besinler, kısırlığın altında yatan yaygın bir neden olan polikistik over sendromunun (PCOS) semptomlarını da azaltır. Sizlere hızlı bir şekilde hamile kalmanıza yardımcı olan vitamin türlerini, kullanımlarına, etkinliklerine ve doğal kaynaklarına odaklanarak sunacağız. Ayrıca doğurganlığı artırmak ve yardımcı olmak için en yaygın besinlerden de bahsedeceğiz.

Hızlı Hamile Kalmanıza Yardımcı Olan Vitaminler


İşte doğurganlığı artıran en önemli vitaminler:
  • Beta-karoten: Bu önemli bitki besini hormonlarınızı düzenlemeye yardımcı olur ve hamile kaldığınızda erken düşük yapmayı önleyebilir. Havuç, kavun, kabak, tatlı patates, ıspanak, brokoli ve lahanada bulabilirsiniz.
  • Asetil L-Karnitin: Sperm hareketliliğine yardımcı olur. Kadın üreme sisteminin sağlığını destekleyen antioksidanlar içerir. Et, tavuk, süt ve peynirde bulabilirsiniz.
  • B vitaminleri: Tüm B vitaminlerinin yumurtlama zamanında bir yumurtanın serbest kalmasına yardımcı olduğu düşünülmektedir. Özellikle B6 vitamini progesteron seviyelerini artırır, bu da hamileliğiniz gerçekleştiğinde onu korumak için gereklidir. Bu vitamini nohutta, tam tahıllarda ve yapraklı sebzelerde bulabilirsiniz. Ayrıca et ve yumurtada da bulunur.
  • Bromelain: Bu enzim grubu esas olarak vücuttaki proteini sindirmek için çalışır, ancak aynı zamanda döllenmiş yumurtanın implantasyonuna yardımcı olduğuna inanılmaktadır. Bu nedenle yumurtlamadan hemen sonra yeterli miktarda tüketilmesi özellikle önemlidir. Bunu sadece ananasta bulabilirsiniz.
  • C Vitamini: Bağışıklık sistemini güçlendiren bu vitamin, progesteron hormonu eksikliği ile karakterize bir sorun olan luteal fazda kusurlu olan kadınlar için demir emilimini ve progesteron üretimini artırır. Bu nedenle doğurganlığı artırır. Turunçgiller, mango, domates, çilek, kiraz, bezelye ve patateste bulabilirsiniz.
  • Koenzim Q10: Kalp sağlığını desteklediği bilinen bu doğal enzim, CoQ10, altın kaplamalı bir doğurganlık takviyesi olabilir. Ön araştırmalara göre, hayvan deneylerinde yumurta ve sperm kalitesi önemli ölçüde artmıştır, öyle ki yaşa bağlı üreme gerilemesinin bazı belirtilerini bile tersine çevirebilir. Balık, buğday tohumu ve kalp ve böbrek gibi organ etlerinde bulabilirsiniz.
  • D Vitamini: Yağda çözünen bir vitamindir. **** hormonlarının düzgün üretimi için gereklidir. Araştırmalar, kısırlığı olan kadınların genellikle düşük D vitamini seviyelerine sahip olma eğiliminde olduğunu göstermiştir. Ayrıca vücuttaki iltihaplanmayı azaltır ve genel olarak doğurganlığınızı artırır. Somon, uskumru ve ton balığı gibi zenginleştirilmiş süt ürünleri ve yağlı balıklar, morina karaciğeri yağı ve günde on ila 15 dakika güneşe maruz kalma yoluyla edebilirsiniz.
  • E Vitamini: Uzmanlar, bu vitamin seviyesinin yüksekliğinin önemli olduğuna inanmaktadır, çünkü vitamin gelişmekte olan yumurtanın etrafındaki sıvılarda bulunur ve ayrıca her iki cinsiyet için de güçlü antioksidan özelliklere sahiptir. Avokado, buğday tohumu yağı, tatlı patates, yapraklı sebzeler, tam tahıllar ve badem, yer fıstığı gibi kuruyemişlerde bulabilirsiniz.
  • Folik asit: Aslında B9 olarak bilinen bir B grubu vitamin olan folik asidin ilaç formunu kullanabilirsiniz. Hamile kalmak isteyen kadınlar için önemli bir takviyedir, çünkü folik asit bebeğin nöral tüpünün düzgün kapanmasına yardımcı olur. Bu, iki hafta kadar erken bir zamanda gerçekleşir. Hamileliğe üç hafta kala, hamilelik riski taşıyan doğurganlık çağındaki tüm kadınların fasulye, portakal suyu, yapraklı sebzeler ve zenginleştirilmiş tahıllarda bulabileceğiniz günlük en az 400 mikrogramlık bir takviye alması önemlidir.
  • Demir: Hamilelikten önce düşük demir seviyeleri zayıf yumurtlamaya sebep olabilir ve demir takviyesi alan kadınların doğurganlık seviyesi daha yüksektir. Demiri et, yumurta, balık, fasulye, domates, pancar, brokoli, ıspanak, balkabağı ve tam tahıllarda bulabilirsiniz.
  • Omega-3 yağ asitleri: Bunları vücudumuzda doğal olarak üretemeyiz. Bu besinler yumurtalık foliküllerinin yumurta bırakmasına, rahme giden kan akışının artmasına ve hormonların düzenlenmesine yardımcı olur. Ön çalışmalar, fetüsün beyin gelişimine ve zeka oranına da yardımcı olabileceklerini göstermektedir. Çeşitli kuruyemişlerde bulabilirsiniz. Keten yağı, somon, uskumru, morina, sardalya, hamsi, ringa balığı ve ceviz gibi besinlerden elde edebilirsiniz.
  • Selenyum: Selenyum, kadınların östrojeni metabolize etmesine yardımcı olmak için mükemmeldir ve güçlü bir detoksifiye edici maddedir. Brezilya fıstığı, yeşil yapraklı sebzeler, tam tahıllar ve balıkta bulabilirsiniz.
  • Çinko: Doğurganlığa ve yumurta büyümesine yardımcı olur. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, düşük çinko seviyelerini erken düşükle ilişkilendirmiştir. Kabuklu deniz ürünleri, balık, et, yumurta, kümes hayvanları, buğday tohumu ve kabak çekirdeğinde bulabilirsiniz.

Kadınlarda Doğurganlığı Artıran Besinler


Doğurganlığı artırmak için aşağıdakileri yiyebilirsiniz:
  • Ay çekirdeği: Ay çekirdeği, erkek ve kadın doğurganlığı için önemli olan folik asit ve selenyumla doludur. Ayrıca iyi bir omega-6 yağ asidi kaynağıdır ve az miktarda omega-3 yağ asidi içerir.
  • Yağlar: Sağlıklı, bitki bazlı yağları ölçülü bir şekilde tüketin. Fındık, avokado, zeytinyağı ve üzüm çekirdeği yağı vücuttaki iltihaplanmayı azaltabilir, bu da düzenli yumurtlamayı ve genel doğurganlığı teşvik etmeye yardımcı olur.
  • Tam yağlı süt ürünleri: Süt ürünleri, özellikle doğurganlık için faydalı olan doymuş yağ bakımından zengindir. Ayrıca A, E, D, K ve K2 vitaminleri de dahil olmak üzere yağda çözünen vitaminler için iyi bir kaynaktır.
  • Karaciğer: Düşük ve maternal anemiyi önlemeye yardımcı olan yüksek oranda emilebilir demir ve kırmızı kan hücrelerinin ve DNA'nın düzgün oluşumu için gerekli olan B12 vitamini ile doludur. Karaciğer ayrıca zengin bir kolin, omega-3 yağ asitleri ve folik asit kaynağıdır.
  • Fasulye ve Mercimek: Mercimek ve fasulye de yumurtlama sağlığını geliştirmeye yardımcı olabilecek protein açısından zengindir.
  • Yumurta sarısı: Yumurta sarısı vücuda yumurtada bulunan demirin neredeyse tamamını, kalsiyum, çinko, B6 vitamini, folik asit ve B12 vitamini sağlar. Ayrıca yumurtada bulunan A vitamininin %100'ünü içerir ve yumurta sarısı merada yetiştirilen tavuklardan elde edilir. Meralar doğurganlığı artıran omega-3 yağ asitleri, yağda çözünen A, D ve E vitaminleri ve K2 vitamini açısından son derece zengindir.
  • Ananas: Ananas ayrıca anti-enflamatuar ve kan pıhtılaşmasını önleyici etkisi olan ve doğurganlığı artıran doğal bir enzim olan bromelain içerir.
  • Somon balığı: Harika bir selenyum ve D vitamini kaynağıdır ve doğurganlığı artırır.
  • Tarçın: Tarçın takviyesi almak, kadın kısırlığının yaygın bir nedeni olan polikistik over sendromu (PCOS) olan kadınlarda düzensiz adet döngülerini uyarmaya yardımcı olabilir.
Son olarak, istenmeyen komplikasyonlardan kaçınmak için hızlı hamile kalmanıza yardımcı olan herhangi bir vitamin almadan önce doktorunuza danışmayı unutmayın.