• 26-09-2010, 20:46:57
    #1



    Dünya genelinde bir fenomen haline gelen Facebook’un hikâyesi film oldu. Yönetmenliğini David Fincher’in yaptığı “The Social Network” adlı film, 1 Ekim’de vizyona giriyor.

    2003 yılında bir sonbahar gecesi, Harvard Üniversitesi öğrencisi ve bilgisayar programcısı Mark Zuckerberg, bilgisayarının başında oturur ve yeni bir fikir üzerinde çalışmaya başlar. Blog yazarlığı ve programlama heyecanı içerisinde bir yurt odasında başlayan şey, küresel bir fenomen haline gelir.
    Tüm dünya genelinde kısa sürede popüler hale gelen bir sosyal paylaşım sitesi ve iletişimde bir devrim! Geçen altı yıl ve edinilen 500 milyon “arkadaş”ın ardından, bu iletişim ağının yaratıcısı Mark Zuckerberg, tarihin en genç milyarderi haline geldi.
    İşte David Fincher'in yönetmenliğini yaptığı “The Social Network” adlı filmde de Facebook'un ve kurucusunun hikâyesi anlatılıyor. Filmde Zuckerberg'i Jesse Eisenberg, Zuckerberg'in arkadaşı Eduardo Saverin'i ise Andrew Garfield canlandırıyor.
    Senaryosu Aaaron Sorkin tarafından yazılan film, Ben Mezrich'in 2009 yılında yayınlanan “Kazara Milyarder Olanlar” adlı kitabından uyarlandı. Saverin, Mezrich'in kitabına da danışmanlık yapan isim.

    1 Ekim'de vizyonda
    Cuma günü (24 Eylül 2010) New York Film Festivali'nin açılışında gösterilen film, büyük beğeni topladı. Film ABD'de 1 Ekim'de vizyona girecek.
    Ancak şimdi 26 yaşında olan Zuckerberg, film için işbirliği yapmayı kabul etmemişti. Oprah Winfrey'in şovuna katılan Zuckerberg, “Bu sadece bir film, bir eğlence” demiş ve hayatının bu kadar dramatik olmadığını dile getirmişti.

    Kaynak
  • 26-09-2010, 20:53:21
    #2
    Facebook bu kadar abartılmamalı bence. Gün gelir, youtube gibi bir bakıvermişsin yasaklanmış..
  • 26-09-2010, 22:23:49
    #3
    Üyeliği durduruldu
    Türk projesi olsaydı bu facebook, bırak sinemayı dizisini yaparlardı
  • 27-09-2010, 04:02:42
    #4
    ach
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    güzel film olacağa benziyor markın karşılaştığı zorluklar v.s. anlatılmış
  • 27-09-2010, 06:49:12
    #5
    Üyeliği durduruldu
    by_karahan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Türk projesi olsaydı bu facebook, bırak sinemayı dizisini yaparlardı
    sabah sabah gülmekten yarıldım..

    Ellerine sağlık, teşekkürler
  • 27-09-2010, 12:50:24
    #6
    Evet yakındada Türkiye'de neden yasaklandıgını dizi yaparlar hehe

    Teşekkürler
  • 28-09-2010, 13:42:32
    #7
    MemHT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Facebook bu kadar abartılmamalı bence. Gün gelir, youtube gibi bir bakıvermişsin yasaklanmış..
    Kim ne derse desin binlerce kişinin filme ilgi göstereceği kesin..
  • 28-09-2010, 13:47:36
    #8
    Herkese özel mesaj atsalar bile milyonlar izler
  • 28-09-2010, 15:30:21
    #9
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    facebooktan bedavaya izletsinler işte sinemayla falan kim uğraşacak