• 09-02-2006, 00:28:47
    #1
    Üyeliği durduruldu
    Bu arada ters yere açmışım. Genel bölüme taşınırsa konu sevinirim.

    Yorum yok. Aziz nesin dedide kimse inanmadı türkiyenin %90 aptal diye Aslında o para verenlerede ceza verilmesi lazım. Artık cahillikten mi yoksa başka bi şeyden mi onu bilemem.

    ''BİZ ALLAH'IZ'', ''BİZ PEYGAMBERİZ'' DEYİP 2.5 TRİLYON DOLANDIRDILAR



    Başkent’te inanılmaz bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Kendilerini Allah ve peygamber olarak tanıtan 11 kişi sadece bir kişiden yaklaşık 2.5 trilyon lira dolandırdı. Zanlılar gözaltına alındı.

    Ankara Siteler’de esnaflık yapan Ramazan O., yıllar önce dükkanına dilenci kılığında gelen Bülent Ö.’ye sadaka verdi. Bülent Ö., bir süre sonra tekrar gelerek, kendisinin Hz. İsa olduğunu iddia ettikten sonra vatandaştan para istedi.

    Bir kişiden 2.5 trilyon

    Şebekenin diğer üyeleri aracılığıyla söz konusu vatandaş hakkında bilgi toplayan Bülent Ö., esnafa evinde ne kadar parası olduğunu, nereye sakladığını ve doğmamış çocuğunun cinsiyetini söyledi. Güven sağlayan Bülent Ö. daha sonra, Hz. İbrahim, Hz. Muhammed ve Veysel Karani olarak tanıttığı Ersel Ö., Necati U., Halil İbrahim Ö. ile müritleri olduğunu söylediği Ali S., Katip T., Murat C., Ercan Y., Can Ö. ve Ersin Ö. ile Ramazan O. ile tanıştırdı. Bülent Ö. son olarak, beraberinde getirdiği Hakan Ö.’nün ise Allah olduğunu söyledi. Dolandırıcılar, 10 yıl içerisinde, Ramazan O. ile Hacı Bayram Camii ve Sincan’da defalarca buluşarak, "ihtiyacı olan vatandaşlara dağıtılmak üzere" yaklaşık 2.5 trilyon lirasını aldılar.

    Allah Mekke’den arıyor

    Ayrıca, O.’ya "daha rahat irtibat sağlayabilmek için" cep telefonları da aldırdılar. Kendisini Allah olarak tanıtan Hakan Ö., aradığı Ramazan O.’nun cep telefonunda Mekke’nin alan kodunu gösterecek teknik bir düzenleme yaptırarak, "Ey kulum 45 dakika sonra yanındayım" dedi. Daha sonra yine arayan Hakan Ö. bu sefer de "Sana kimi istiyorsan göndereyim. Söyle hangi peygamberimi istersin?" diye sordu.

    Bunalıma girdi

    Girdiği bunalım sonucu 3 kere intihar girişiminde bulunan Ramazan O.’dan yaşadıklarını ailesine ve çevresine de anlatmasını isteyen dolandırıcılar, durumun emniyete bildirilmesi üzerine yakalandılar. Emniyette sorguları tamamlanan 11 kişi, emniyeti suiistimal yoluyla dolandırıcılık suçundan adliyeye sevk edildi.


    HÜRRİYET
  • 09-02-2006, 00:32:00
    #2
    dün izledim bunu televizyonda
    bu adamlarda suç yok onlara inanan kazmalarda suç
  • 09-02-2006, 01:23:01
    #3
    he ya bende izleyince kahroldum bu kadar olmaz ya..
  • 09-02-2006, 01:32:01
    #4
    Misafir
    etraf demek istedin sanırım
  • 09-02-2006, 03:19:41
    #5
    Misafir
    yuh ****. ben Allahım 45 dakika sonra yanındayım mekkeden uçağa biniyo heralde
  • 09-02-2006, 05:27:34
    #6
    İnsanlar nasıl bukadar utanmaz olabiliyorlar. ALLAH yaratandır. Neden bunun farkında olmak istemiyorlar.
  • 09-02-2006, 06:45:27
    #7
    Üyeliği durduruldu
    modnot: konu uygun yere taşındı başlık düzeltildi