• 12-12-2009, 23:18:04
    #1
    Üyeliği durduruldu


    "Sınav takvimi değişebilir"

    ÖSYM Başkanı Prof.Dr. Ünal Yarımağan, Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) katsayı uygulaması ile ilgili kararını 17 Aralık’tan sonra vermesi halinde sınav takviminde değişiklik olabileceğini söyledi.

    Mardin Artuklu Üniversitesi’ni ziyaretinin ardından çıkışta gazetecilerin katsayı uygulaması ile ilgili sorularını cevaplayan ÖSYM Başkanı Yarımağan, Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararından sonra başlayan belirsizliğin devam ettiğini söyledi. Katsayı uygulamasında yetkili kurumun YÖK olduğuna dikkat çeken Prof.Dr. Yarımağan, “Onlar karar alacaklar, biz uygulayacağız. Geçen hafta bir toplantı yapmışlardı. 17 Aralık’ta bir daha toplanacaklar. Orada nihai kararlarını verecekler” dedi.

    YÖK’ün katsayı uygulaması ile ilgili kararını perşembe günkü toplantının ardından vermesi halinde sınav takviminde bir değişikli olabileceğini belirten Prof.Dr. Ünal Yarımağan, “Bir karar verilirse hiçbir aksama olmayacak. Ama inşallah ondan sonra başka gelişmeler olmaz” diye konuştu.

    Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) girecek öğrencilerin fazla olmasının yanında Milli Eğitim’deki müfredat değişikliği ile birlikte sınav sorularında herhangi bir değişiklik olup olmayacağı sorusuna ise Prof.Dr. Yarımağan, “Sınavlar hep aynı düzeyde oluyor. Ne kolay, ne zor. Kolay sınav da yapsak olmaz, çok zor sınav da yapsak olmaz” dedi.
  • 12-12-2009, 23:28:39
    #2
    Allah belesını versin bir yerlerine mi giriyor o katsayı.
    Ben meslek liseliyim ben geri zekalımıyım ne olcamı bilmiyom oraya gidiyom adam biliyor başka liseye gitsin zorlamı gidiyor ya.
    bırak benim 2 yıllık geçişimi alma elimden okusa atom mühendisi bile olurmuş sen babayı olursun salak sın çünkü meslek lisesi yerine düz liseye fen e anadoluya gitcen bunu bilmiyorsunki daha değil atom mühendisi olmak
    Düz lisedeki bir öğrençi için devlet 1.000TL harçıyorsa
    Meslek lisesinde 3.000TL harçıyor sen gerizekalısın devletin sana verdi emeği hiç etiyorsun atom mühendisi olcaksan gitme düz liseye git vatan haini derim ben böyle adama devletin sana verdi emeğe saygısızlık.
  • 12-12-2009, 23:59:40
    #3
    @HazarHizmet

    Aynen katılıyorum. Bende meslek lisesi mezunuyum. Siyasi planları için mesleki eğitimi mahvedicekler.
  • 13-12-2009, 00:15:52
    #4
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    2 yıllık geçiş tekrar veriliyormu meslek liselilere ?
  • 13-12-2009, 00:23:38
    #5
    Üyeliği durduruldu
    salvo_wm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    2 yıllık geçiş tekrar veriliyormu meslek liselilere ?
  • 13-12-2009, 00:28:59
    #6
    Sercedes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle


    hayır mı demek oluyor ?
  • 13-12-2009, 00:32:48
    #7
    Üyeliği durduruldu
    ByMaDaK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    hayır mı demek oluyor ?
  • 13-12-2009, 00:34:16
    #8
    Sercedes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

    Valla anlayamadım
  • 13-12-2009, 00:36:43
    #9
    Sercedes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hayır verilmiyecek ve meslek liseli ile anadolu fen liseli eşit olacak.
    Peki meslek lisesi puan ilemi alınanlar gidiyor evet anadolu teknik filan puanla ama ya EML onlar ne olacak?
    oks sbs iyi derece yapamıyan yada kendini o dal a vermek isteyenler gidiyor ve görmedi derslerden sınav oluyor onlar biliyor pek başarılı olamıyacanı 2 yıllık geçiş koyuyor ama bu devlet ne yapıyor bu hakkımızı elimizden alıyor bizi bir tutuyor ulan bende kafa olsa ben fen e anadoluya giderim diyen çok kişi var.,