Selamlar,
https://www.ntv.com.tr/turkiye/msb-i...-dustu-1715172
İncirlik üssüne gittiğini öngörülen bir füze daha gönderilmiş.
NATO Tarafından imha edilmiş.
Bu durumda,Türkiye nasıl bir rol oynayacak?
Düşünceleriniz nelerdir?
İranın 2. Füzesi.
12
●998
- 09-03-2026, 22:37:09
- 09-03-2026, 22:40:58O kadar bariz ki tuzak olduğu. Füze gelmeden 1 saat önce Abd Türkiye'nin güneyinde bulunan tüm personellerine bölgeyi terk edin mesajı yayınladı. Ne hikmetse 1 saat sonra bu olay yaşandı.
Kara savaşı olmadan bir halt edemeyeceklerini anladılar. Bizi de çekmeye çalışıyorlar, failleri de belli ve iran değil. Ya da iran içindeki ajanlardır.
Konudan bağımsız öğlende aşağıdaki görüntüyü gördüm anlam veremedim. Cesetlerin üzerini örter gibi bombanın üzerini niye örtüyoruz acaba bir anlamı mı var
yoksa patlama ihtimaline karşı koruyucu bir ekipman mı

- 09-03-2026, 22:45:04https://www.youtube.com/shorts/7r7E1S164cQOttomanTurks adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 09-03-2026, 22:48:01Türkiye'yi kışkırtacak daha çok hareket olacaktır. Bu daha başlangıç. Mümkün mertebe bize bir zarar gelmedikçe sabırlı kalmalıyız. Çok iyi analiz edip çok dikkatli davranmak zorundayız. Bomba da pimi de biziz çünkü. Bir patlarsak ortalık patlar. 3. Dünya savaşının tohumları olur.
- 09-03-2026, 22:48:52@YCmedya; Hocam o öyle değil anlatayım. NATO bünyesinde "Bütünleşik Hava ve Füze Savunma Sistemi" (NATINAMDS) çerçevesinde hareket edilir. Bir üye ülkenin, NATO kontrolü dışındaki kendi yerel hava savunma sistemlerini (özellikle NATO standartlarına uyumlu olmayan veya "milli" olarak tanımlanan sistemleri) koordinasyonsuz bir şekilde aktif etmesi ciddi teknik, operasyonel ve siyasi riskler doğurur.YCmedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ayrıca
Dost Ateşi (Fratricide) Riski
En kritik sorun, IFF (Identification Friend or Foe - Dost-Düşman Tanıma) protokollerindeki uyumsuzluktur.- Sorun: NATO sistemleri, müttefik uçaklarını dijital olarak tanır. Eğer yerel sistem bu protokollere tam entegre değilse veya o an bağımsız çalışıyorsa, devriye gezen bir NATO uçağını "bilinmeyen hedef" veya "tehdit" olarak algılayıp ateş açabilir. Yani diyorki Müttefik hava unsurlarını vurur. Buna ek olarak Elektromanyetik Girişim ve Spektrum Çakışması yaşanır tüm radarlar birbirine girer. çok daha uzun bir konuda bu kadarı açıklayıcı olmuştur sanırım.
- 09-03-2026, 22:50:21Olası bir 3. Dünya Savaşı olması durumunda, Türkiye hangi ülkeler ile ittifak kuracaktır?wenja adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Direk olarak Amerika ile mi ittifaklığı tercih eder yoksa Çin/Rusyayı arkasına almaya çalışır mı? Sanırsam Çin daha öncesinde bir çok kez Türkiye hakkında olumlu söylemlerde bulunmuştu. Lakin Çin ile Amerika tam bir uyumsuzluk içinde.İkisiyle aynı anda ittifak kurulamaz gibi. - 09-03-2026, 23:02:00İlk olarak Irakta Saddam, Libyada Kaddafi, Sudanda Beşir, Yemende Abdullah, Suriyede Esad ve son olarak İranda dini lider Hamaney Büyük Ortadoğu Projesinin (BOP) başladığı 2000li yıllardan bu yana çoğu ülke krizler sonrası parçalandı. Zaten BOPun da gayriresmi amacı buydu. Güçlü, bütün halinde ülkenin bölgede kalmaması.soylenmezsmt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi gelelim asıl konuya. Son iki yıldır Trump ile birlikte Türkiyenin rolü ABD için tekrar öne çıkmaya başladı. Bunun sebebi de onca kriz, darbe girişimi ve çatışmaya rağmen Türkiyenin bir şekilde güçlü bir orduyla devam etmesi, savunma sanayisine yatırımları ve istikrarlı bir yönetimle devam etmesi. Burada tartışmalı çok konu olsa da Trump onlarla ilgilenmiyor. İranda olabilecek olası kaos, rejim veya politika değişikliği sonrası sıra Türkiyeye mi gelecek?
İsrail eski Başbakanı Bennett Türkiye bir tehdittir ve ikinci İrandır derken, eski Pentagon çalışanı, Türkiye karşıtı Michael Rubin de Ankara 2036da, Tahran 2026daki gibi olacak mı? diye soruyor. Türkiyenin diğer ülkelerden farkı, NATO üyesi olması ve Batı bloku içerisinde yer alması. Bu nedenle İran veya Irak ile aynı kaderi yaşayacağını sanmıyorum. Ayrıca Türkiye, seçimle liderini seçiyor ve İsrail için en büyük tehdit Erdoğan olabilir. Devletin kalıcı politikası İran gibi İsrail veya ABD karşıtı değil. Bu en önemli çizgi.
Türkiyenin ABD için tehdit oluşturması da mümkün değil. Şu bir gerçek ki müttefiklik, Türkiyenin dolaylı olarak da kontrol altında olması anlamına geliyor. Ama İsrail için tehdit oluşturması mümkün ve bunun ABD kontrolünde olacağı için İran ile aynı senaryonun yaşanacağını düşünmüyorum. Ben vururuz, yıkarız modunda olmasam da Türkiyenin askeri, ekonomik, politik, kültürel ve tarihi olarak diğer hiçbir ülkeye benzemediğini, bunu İsrailin de çok iyi bildiğini düşünüyorum. Yani özetle; bu konuda herhangi bir gerginlik yaşamaya gerek yok. Bu düşüncelerin sonu yok. Sıfır hamaset ile söylüyorum; Türkiyeden ziyade bence İsrail orta vadede akıbetini sorgulasa daha iyi olur.
BOP'u bilmeyenler için : 2000li yılların başında ABD tarafından başlatılan, Ortadoğuyu tekrar dizayn etmeyi amaçlayan Büyük Ortadoğu Projesi (BOP), resmiyette demokrasi insan hakları ve reformları amaçlasa da arka planda bölgede yeni haritalar çizilmesi ve diktatörlerin ortadan kaldırılmasının hedeflendiği söyleniyor. Açıkçası biz de bunu anlıyoruz. Geçmişte Cumhurbaşkanı Erdoğan Başbakan iken bu projenin eş başkanlarından biri olduğunu söylemiş, zamanla bu söylemlerden vazgeçmiştir. Aslında vazgeçme sebebi de ABDnin bu projeyi rafa kaldırması. Bana kalırsa en belirgin sebep, one minute krizi ve Erdoğanın İsrail karşıtlığı sonrası saf dışı bırakılması. Zaten bu tarihten itibaren yaşananlara baktığımızda, Erdoğan Türkiyesinin ABD tarafından aforoz edildiği görülüyor. Arap Baharı sürecini de kendi lehine kullanmak isteyen Türkiyeye karşı ABDnin adımları da bunun başka bir kanıtı.
yoksa patlama ihtimaline karşı koruyucu bir ekipman mı