Amazon Web Services, pazar günü Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki tesislerinden birinde elektrik kesintisi yaşandığını açıkladı.
Yangının, Doğu Saati (ET) ile sabah 07:30 civarında tesise çarpan “nesneler” nedeniyle çıktığı belirtildi.
Orta Doğu’daki bir başka tesis de “yerel bir elektrik sorunu”ndan etkilendi.
Amazon’un bulut hizmeti olan AWS, pazar günü yaptığı açıklamada, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki veri merkezlerinden birinde çıkan yangın sonrası bağlantının kesildiğini duyurdu.
AWS, “Erişilebilirlik Bölgelerinden” (Availability Zone) birinin, ET ile yaklaşık 07:30 civarında “nesnelerden etkilendiğini” belirtti. AWS’ye göre bu etki “kıvılcım ve yangına” yol açtı.
Şirket, “İtfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmaları sırasında tesise ve jeneratörlere giden elektriği kesti,” açıklamasında bulundu.
Şirket, söz konusu nesnelerin ne olduğunu ise açıklamadı.
Amazon’un internet sitesine göre bir erişilebilirlik bölgesi, bir veya daha fazla veri merkezinden oluşabiliyor. Kapsama haritasına göre şirketin Birleşik Arap Emirlikleri’nde üç erişilebilirlik bölgesi bulunuyor.
Pazartesi günü erken saatlerde AWS, Orta Doğu’daki başka bir erişilebilirlik bölgesinin de “yerel bir elektrik sorunu”ndan etkilendiğini açıkladı.
AWS güncellemesinde, “DynamoDB ve S3 gibi diğer AWS hizmetleri de önemli hata oranları ve gecikmeler yaşıyor. Elektrik ve bağlantıyı yeniden sağlamak için aktif olarak çalışıyoruz; ardından etkilenen kaynakları kurtarma çalışmalarına başlayacağız,” ifadelerine yer verildi. “Şu an itibarıyla toparlanmanın birkaç saat süreceğini öngörüyoruz.”
AWS tesisindeki pazar günkü yangın, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik askeri saldırıları ile İran ordusunun en az yarım düzine Körfez ülkesine yönelik misilleme saldırılarının yaşandığı bir dönemde meydana geldi.
Kaynak: https://www.businessinsider.com/amaz...strikes-2026-3
BAE Amazon Datacenter İran Tarafından Vuruldu
5
●450

