• 18-01-2026, 23:04:17
    #1
    Altın piyasalarında 2026 yılına yönelik rekor beklentileri gündemdeki yerini korurken, kesimden yeni bir yorum daha geldi. Kuyumculuk alanında uzun yıllardır faaliyet gösteren İsmail Alper, gram altının 9 bin liraya ulaşabileceği periyoda ait öngörüsünü paylaştı.

    Kütahya’da yaklaşık 50 yıla yaklaşan mesleksel birikimiyle bilinen sarraf İsmail Alper, memleketler arası piyasalarda gümüşün önemli bir yükseliş yaşadığını fakat Türkiye’de yatırım tercihlerinde altının her vakit ön planda olduğunu lisana getirdi.

    Altın fiyatlarının istikrarlı formda üst istikametli hareket ettiğini belirten Alper, yatırımcıların bu süreci yeterli tahlil etmesi gerektiğini tabir etti. Altının Türk toplumundaki klâsik ehemmiyetine dikkat çeken Alper, mesleksel tecrübesini şu sözlerle anlattı:
    “Mesleğim kuyumculuk ve yaklaşık 40 yıldan bu yana bu işi yapıyorum. Şu anda dünya genelinde gümüşün revaçta olduğunu ve düzgün prim yaptığını görüyoruz. Lakin altın, uzun vadede her vakit kıymet katar. Türk halkı altını benimsemiştir; altına karşı her vakit bir sempati duyar. Vatandaşımız altın alırsa ileriye dönük kesinlikle yarar sağlar” dedi.

    Detaylar için: https://altindolar.com/altin-alacakl...sayi-acikladi/
  • 18-01-2026, 23:06:14
    #2
    Altın maliyetim 1750-TL
  • 18-01-2026, 23:06:52
    #3
    türkiyedeki bu enflasyon ve kurda sürekli artan hareketlerden dolayı zaten 9 degil 15'ide görür yıl sonu güncel dolar kur 49-50 tl bandında hesaplıyorlar daha üstüde olabilir bu bile kurda %10 hareket demek altına otomatik %10 etkiler altında 1 senede illaki yukarı cıkıcaktır. kısacası türkiyede ne alırsanız kardasınız. demek hocam .
  • 18-01-2026, 23:14:22
    #4
    YTD ibaresini ekle nolur nolmaz hocam
  • 18-01-2026, 23:19:55
    #5
    Bir arkadaşım soruyor da.
    700 bin TL si ile fiziki altın mı almalı, bankadan mı almalı?
    Fiziki alırsa ne önerirsiniz?
    Bilezik, gram, çeyrek, külçe?
  • 18-01-2026, 23:22:06
    #6
    R10 Sigortacısı
    SEBTURKA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bir arkadaşım soruyor da.
    700 bin TL si ile fiziki altın mı almalı, bankadan mı almalı?
    Fiziki alırsa ne önerirsiniz?
    Bilezik, gram, çeyrek, külçe?
    Fiziki başa bela hocam. Bankadan al kafan rahat etsin. Hatta 3 yıl dokunmam dersen bireysel emeklilikte altın fonu alsın tam kara geçer.
  • 18-01-2026, 23:23:31
    #7
    white35 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Fiziki başa bela hocam. Bankadan al kafan rahat etsin. Hatta 3 yıl dokunmam dersen bireysel emeklilikte altın fonu alsın tam kara geçer.
    Teşekkürler hocam. Bu bilgileri paylaşayım ben arkadaşla.
  • 18-01-2026, 23:32:14
    #8
    Biriktir biriktir nereye kadar arkadaş sonunda bakıyorsun yaş ermiş kemale. Hedefine koyup almak istediğin şeye ulaşabiliyorsan bozdur al geç.
  • 18-01-2026, 23:34:40
    #9
    altını olup da bir amacı olan varsa araba-ev-arsa vs gibi ve bu amacına ulaştıysa bence çok beklemeden amacını gerçekleştirsin.

    altının nereye gideceği insanı çok yoruyor..
    zaten bir amacın olmadıktan sonra altın almanın da bir anlamı kalmıyor.

    mesela bu kadar altın yükselecek diye bangır bangır bağırıyorlar e ne yapalım ?
    bu kadar garantiyse herkes satsın evini arabasını altına bassın madem, iş ona dönüyor.