• 10-01-2006, 23:18:42
    #1
    Üyeliği durduruldu
    Savaşın sonuçları :
    200.000 masum insan ölü
    2250 Abd askeri öldü şu ana kadar.
    Savaştan yaklaşık 3 milyon kişi etkilendi.

    Bu para fakir ülkelere harcansaydı şu anda fakir ülke kalmazdı.

    Peki Sonuç : 0

    WASHINGTON (İHA) - Irak savaşının ABD'ye yaklaşık 2 trilyon dolara mal olacağı bildirildi.

    Columbia Üniversitesi'nden Nobel Ödüllü Joseph Stiglitz ve Harvard Üniversitesi'nden ekonomi profesörü Linda Bilmes tarafından yapılan son araştırmaya göre, Irak savaşı ABD'ye 1 ila 3 trilyon dolar arasında bir rakama mal olacak.

    Araştırmada yaralı askerilerin tedavi giderleri, askeri donanıma harcanan para, petrol fiyatlarının artması da dahil savaşın ABD ekonomisine yaklaşık 2 trilyon yük getireceği belirtildi. Ancak bir süre önce açıklama yapan Beyaz Saray savaş harcamalarının karşılanabileceği güvencesini vermişti.

    Stiglitz ve Bilmes, "Çok dikkatli ve temkinli bir araştırma yapmamıza rağmen bedelin bu denli çok olması bizi şaşırttı" açıklamasında bulundular.

    En düşük bedelli harcamalara göre 1 trilyon 26 milyar dolar, orta dereceli harcamalara göre de 1 trilyon 854 milyar dolar Irak savaşı için harcanmış olacak.
    Irak'ın işgal edildiği Mart 2003'ten beri savaşa 251 milyar dolar harcayan ABD'nin aylık savaş masrafı ise 6 milyar dolar.

    Savaş için her bir yeni askere yapılan 40 ila 150 bin dolarlık harcamanın da ABD'nin savaş harcamalarını artırdığı belirtildi.

    Savaş harcamalarını artıran bir diğer etkenin de söz konusu harcamalar için alınan borç paraların faizlerinin yüksek olması.
  • 11-01-2006, 04:49:17
    #2
    Üyeliği durduruldu
    sahan adlı üyeden alıntı:


    Peki Sonuç : 0

    Sonuca hangi açıdan baktığımıza bağlı, Buşt ve yandaşları açısından bakarsan sonuç o değil, zira ortadoğu haritasını göz önüne getirdiğimizde Libya'nın dibinde Mısır ile, Kafkasların ve Rusya'nın dibinde Türkiye ile, Çin ve Hindistan'ın dibinde Afganistan ile, İran'ın ve Suriye'nin dibinde Irak ile çok ama çok iyi bir konumda değilmi sizce... Satranç veya strateji oyunlarını sevenler bilirler böyle bir konumda olmak için milyarları rahatlıkla feda edebilirler, öyleki o milyarların onlar için geri dünüşü olacağından ölen insanlar umurlarında bile değil. O sebeple onlar için sıfır değil. Diğer türlü insanlık içinde de sıfır değil, çünkü sıfır sayısının değeri yoktur ama ölen bedenler çok değerlidir...


    Bu haberi buraya post etmenden ötürü ben diğer arkadaşlar adında teşekkür ederim sana...