mahmutk adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
İsteyip istememekle alakalı değil.
Aksi halde yurtdışı firmalarla bizim firmalar rekabet edemezler.
Ya döviz artacak yada adamlara vergi vs bir şeylerden feragat edip taviz vereceksin.
Aksi halde masrafı azaltmak için işçileri çıkarır küçülmeye gider , buda ülkeye giren dövizi azaltır.
Buda yine dövizin yükselmesine sebep olur.
Kısaca döviz artmazsa , dolaylı yoldan yine döviz artıyor

Yabancı firmalarda giderler her sene %30-40-50 artmıyor. Adam 1 Koli yumurtayı 10 Dolara satıyorsa, 1 Sene sonra 10,30 yapıyor. %2-3 en fazla artırırlar.
Ama Türk firması 10.30den daha fazla zam yapması gerekiyor çünkü Türkiye'de giderler %30-40 gibi rakamlarla artıyor.
Gideri artarken geliri yükselmiyor. Olay bu.
10 yıl önceki faturadaki fiyatla aynı. Ayrıca ilk sayfadaki mesajda belirttiğim gibi düşük dolar kuru sebebi ile sadece hammadde değil karlılık da düşüyor.
Gerçek yatırımcı istikrarlı ve güvenli ülkeye gelir. Sizin bahsettikleriniz vur kaççılar. Onlardan da size bir fayda gelmez. Yine gerçek sorunu unutup önünüze verilene takılıyorsunuz.