• 26-07-2023, 22:39:16
    #1
    Doktorlar Türkiye'den kaçışıyor. Bugün böyle bir haber gördüm. Dubai'de doktor olmak isteyenler son zamanlarda artmış. Yetişmiş insanlarımızı kabediyoruz Gitmek kolayı, zor olan vatanımız milletimiz için mücadele etmek. Sizin çevrenizde, ailenizde var mı yurtdışında doktorluk yapmak için gidenler?

    Haber şu:

    Dolar kurunun sürekli yükselmesi, hayat pahalılığının artışı ve doktorlara yönelik şiddet haberlerinin durmaması, Türkiye'deki doktorların yurtdışında çalışma eğilimine neden oluyor. Son birkaç yılda, yüzlerce doktorun yurtdışında işe başladığı ve yüzlercesinin de yurtdışında çalışma planları yaptığı biliniyor.

    Özellikle Dubai, Türkiye'deki hekimler arasında son zamanlarda ilgi gören bir destinasyon haline geldi. Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki gerilimin sona ermesi de bu ilgiyi artıran bir etken olarak gösteriliyor. Dubai'deki danışmanlık şirketi yetkilisi Taha Yılmaz, 2022'den itibaren Türkiye'den Dubai'ye yoğun bir ilginin başladığını ifade ediyor. Yılmaz'a göre, Dubai'deki yüksek maaşlar, sağlık sektöründeki şiddetin neredeyse hiç olmaması ve az çalışma saatleri, bu ilgiyi tetikleyen faktörler olarak öne çıkıyor.

    Dubai'deki doktorluk web sitesi www.dubaidedoktorluk.com yetkilileri, Türk doktorlara olan ilginin, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki sorunların çözülmesiyle birlikte tekrar canlanacağını düşünüyor. Arap dünyasının Türk doktorlara karşı sempati beslediğini ve bu nedenle hastanelerde Türk hekimlerinin tercih edildiğini belirtiyorlar. Ayrıca, Türk dizilerinin Dubai'de de büyük bir ilgiyle izlendiğini belirten Yılmaz, bu nedenle Türkçe konuşan ve tedavi için Türk hekimlerini tercih eden Arap hastaların olduğuna dikkat çekiyor.
  • 26-07-2023, 22:48:19
    #2
    ''Türk dizilerinin Dubai'de de büyük bir ilgiyle izlendiğini belirten Yılmaz, bu nedenle Türkçe konuşan ve tedavi için Türk hekimlerini tercih eden Arap hastaların olduğuna dikkat çekiyor. ''
    Hint dizisi izleyen Türk kadınları şehir hastanelerinde Hint'li doktorları tercih ediyor
  • 26-07-2023, 22:50:42
    #3
    sigortalı işim olmadiği halde pasaport çıkarmaya çalışıyorum Sanırım doktor olsam 2 saniye durmazdım
    Konu vatanı savunmak değil Vatanı savunmak atatürk zamanı ve öncesindeydi
  • 26-07-2023, 22:51:07
    #4
    19 Yıllık deneyimi olan uzman doktor, çocuk cerrahı kuzenim var ki büyük şehirlerde bile devlet hastanelerinde 1 veya 2 tane var bazılarında hiç yok. İşini aşkla yapıyor ve bende özele gitsem ya da yurtdışına gitsem parası olmayanın çocuğunu kim ameliyat edecek mantığıyla hareket edip büyük bir özveriyle çalışıyordu ama o kadar büyük mobbing yaşıyor ki artık yaşamak bile istemiyor. El üstünde taşımamız gereken insanlara şiddeti geçtim kendi meslektaşları yani hastane yönetimince mobbing uygulanıyor. Üst üste 4-5 gün 24 saatlik nöbetler yazılıyor. İnsan üstü koşullarda çalışması isteniyor.
    Maalesef bu gidişle gerçekten kimse kalmayacak.
  • 26-07-2023, 23:05:20
    #5
    Doktor olsam, imkanım da olsa durmam. Çoğu kişi durmaz da.
    Vatan Millet Sakarya geçeli çok oldu.
  • 26-07-2023, 23:19:54
    #6
    Nas var nass anlamıyomusunuz ?
    Felak var bide
  • 26-07-2023, 23:42:10
    #7
    Kalması için bir tane mantıklı sebep söyleyin haklısınız diyelim. Şuan doktor beğenmiyoruz doktor dövüyoruz diyen insanları tedavi etmek için mi kalacaklar bu ülkede?
  • 27-07-2023, 00:27:26
    #8
    Hocam Neyin anlamı kaldı ki Biz gittik doğuda 15 ay askerlik yaptık, Askerliği Millete bi aralar 6-7 bin liralara 1 ay bile gitmeden bedelli yaptırdılar.

    Bir Eşit olduğumuz askerlik vardı ona da parayı basan gitmiyor. Gerisini siz düşünün, İnsanın içinde nasıl umut olsun.
  • 27-07-2023, 00:33:20
    #9
    Olay sadece dolar kuru olmadigini bir turlu ogrenemediler... Ulkeyi koca bir ortadogu b*k cukuruna donusturduler... Sonra da aglarlar yetismis insanimiz gidiyor diye...
    Ardinda kalan protein yoksunlari ise instagram yorumlarinda vatan Hayinleri diye soylenir durur. Halbuki en buyuk vatan hainleri ulkenin bu hale gelmesine sebebiyet verenlerdir.