Altın Oran ve Kâbe Mucizesi - video mutlaka izleyin
80
●8.377
- 09-04-2009, 13:44:39Üyeliği durdurulduDeğil mi? Benim de dikkatimi çekti andyou o kısım...
- 09-04-2009, 15:16:17Üyeliği durduruldu-rep veren arkadaşlar, bence insanlığa faydalı olmak istiyorsanız. Yapacağınız en güzel şey, yiyip içip yatmak. Çünkü bu durumda en fazla kendize zarar verirsiniz. Ama böyle davrandıkça, kimsenin fikrine saygı duymadıkça başkalarınada zarar verirsiniz. Kimseye zarar vermek istemezsiniz değil mi?
Gelelim kanıta.
Öncelikle şunu üstüne basa basa belirtelim; Kâbe, Dünyanın altın oran noktasında değildir. Zaten kendilerinin de böyle bir iddiası yok ama bu mucize söylemine inananlar hemen Kâbe'yi Dünyan'nın altın oran noktasındadır diye ilan ederler. Şuan itibariyle Dünya'nın altın oran noktası Kâbe'nin 7,5 km (yedi buçuk) kuzeyindedir. Şuan itibariyle diyoruz çünkü karalar hareket halindedir! 100 milyon yıl önce, Dünya'nın altın oran noktası başka bir bölgeye isabet ediyordu. 100 Milyon yıl sonra'da Dünya'nın altın oran noktası şuanki konumunda çok daha farklı yerlere isabet edecektir. Tırnaklarımızın uzama hızında kıtaların hareket ettiğini düşünsenize.
bkz: Pangea - Vikipedi
Yani bu demek oluyor ki bundan birkaç yıl sonra altın oran noktası israilde olabilir. O zamanda israil muzicesi mi diyeceksiniz?
Devam edelim...
Bu üç-beş satırlık cevap bile bu uyduruk mucizezeyi! yıkmaya yeter ama kabe hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler için devam edelim..
İlgili sitede doğu-batı oranı kullanılarakta altın oran noktası Mekke'yi isabet ediyor gibi gösterilmektedir -ki bunun hiçbir bilimsel dayanağı yoktur. Doğu ile Batı'nın her hangi bir ucu yokturda ondan
neyse zaten pangea yani karaların hareketliliği'de bu iddiayıda çürüktemekte.
Hem neden Kâbe'yi isabet etmiyorda, 7,5 km kuzeyini isabet ediyor? Zaten bu yüzdendir -ki Mekke bölgesi Dünya'nın altın oran noktası olarak gösteriliyor. Buna mucize demek ve inanmak için saf olmak gerekir. Buna mucize demek için tam kâbe'yi isabet ediyor olması gerekmezmiydi?
Kâbe: Dünya üzerindeki bir çok dine ev sahipliği yapmıştır. Arap putperestler dahi Kâbe etrafında 7 kez tavaf yaparlardı. Kureyş dışından gelen Bedevi putperestler tavafı çıplak olarak yaparlardı. Putları ziyaret, Hacerül Esved (siyah taş) taşına el sürme ve öpme, Safa ve Merve tepeleri arasında gidip gelme, şeytan taşlama! hac ibadetinin en önemli ritüellerindendi. Putperestlerin hac sırasında hep bir ağızdan yaptıkları telbiye de aynen şöyleydi:
Peki günümüz Müslümanları şuan bundan farksız bişeymi yapıyor?Alıntı
Asıl can alıcı noktaya gelelim yani Hacerül Esved taşına. Bu taş siyah bir taştır ve göktaşıdır. Cahil insanlar döneminde bir taş gökten düşecek ve bu taş diğer taşlardan farklı olduğu için bir ilahtan gelmiş kabul edilmeyecek öylemi? veya ilah diye kabul edenler çıkmayacağını kim garanti edebilir? Günümüzde halen bazı bölgelerde öküze tapanlar varken bu olasılığa saçma gözüyle bakılamaz.
Kâbe Muhammed’in dininden çok daha eskidir. İslam tarihi yalnızca yaklaşık bin dört yüzyıl öncesine dayanırken, Kâbe’deki o siyah taş yüz binlerce yıl öncesine aittir. İlginç olan bir başka husus da bu taşın Dünyamıza ait gibi görünmemesidir. Peki Dünya’ya nasıl gelmiştir? Sahip olduğumuz tek hipotez, bu taşın bir meteorun parçası olduğu iddiasındadır. Bir meteor dağıldığında ondan kopan binlerce taş parçası Dünya’ya doğru düşer. Bunlardan çoğu Dünya’ya ulaşmadan yanıp tükenir. Geceleri kayan yıldızlar gördüğümüzde bunlar aslında yıldız değil, meteorlardır. Bazen dev boyutlarda meteorlar bile Dünya’ya düşmeyi başarır. Bu taşların bileşimi Dünya’dakilerden farklıdır ve Kâbe’deki de işte böyle bir taştır.
Kaynaklar:
Black Stone - Wikipedia, the free encyclopedia
Pangea - Vikipedi
Hacerü'l-Esved - Vikipedi
Kâbe - Vikipedi
Allahtan mucize bekliyorsanız, böyle şeylerle beklemeyin. Ki altın oran noktası kâbede olsa ne olur, olmasa ne olur. Hepiniz cennetle müjdelendiniz. Yuppi
----------------------------
Ben içki, sigara gibi kafa uyuşturucu şeyler içmem. Hayatım boyuncada içmedim. Avatarımdaki adam gibiyim evet. Videoyu 1,5 hafta önce izledimsonyabi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eğer bu suçlamadan dolayı üzerinde hakkım varsa haram olsun
Hadi bakalım 
Yukarıda açıkladım arkadaşım.Grgonat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ahh ahh. Keşke böyle dik kafalı olmasanızda, sizinle oturulup adam gibi birşey tartışılabilse.Osm@N adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Pangeadaki olayı ben senin anlayabileceğin dilden anlatayayım. Gerçi konuda cevabını verdim. Pangeaya göre yer sürekli değişiyor. Yani bundan 500 yıl önce altın oran noktası başka bir yerdeydi. Şuan yani günümüzde kabenin 7,5 kilometre ( 7500 metre ) kuzeyinde. Bundan X yıl sonrada başka bir yere denk gelecek, belki bir genelevi gösterecek. Buda sizin için bir mucize mi olacak? - 09-04-2009, 16:02:23Altın Oran... Phi sabiti... 0,61... Matematikteki en ruhsal sayı. Tanrı'nın en seçkinlere vurduğu gizemli mühür. Kalp atışımız, DNA'mız, kainatın dodecahedron adı verilen özel şekli , bir çok galaksinin spiral yapısı, kusursuz insan yüzleri ve vücutları, bitkilerin yaprak dizilimleri ve niceleri Altın Oran sayısına göre dizayn edilmiştir.
Bilim adamlarının tabiatın tasarımında kullanılan bu mükemmel oranı fark etmeleri çok uzun sürmedi. Tarihi kayıtlar en az 4000 yıldır bu oranın bilindiğini söylemektedir. Mısır piramitlerin tasarımında ve pek çok ünlü mimari yapıda bu oran kullanılmıştı. Leonardo da Vinci, Picasso ve Mimar Sinan bu oranın tarihde ki en önemli uygulayıcılarındandır.
Bu orana göre şekli tanımlayan uzunlukların oranı her zaman 0,61...'di.

Hepimizin bildiği gibi enlem ve boylamlar dünya üzerinde koordinat belirlemede ve saatlerimizi ayarlamada kullanılan evrensel bir ölçüm sistemi ve ortak dil haline geldi. Tanrı mesajlarını insanların anlayabileceği şekilde; onların ölçü birimleri ve dillerini kullanarak gönderir. Aksi halde mesajlar anlaşılabilir olmaz.
Enlem ve boylamlar üzerinde yapılan hesaplardan anlaşılacağı gibi dünyanın altın oran noktası Mekke şehrindedir. Kabe'nin koordinatları olan Doğu boylamı +39,82, Kuzey enlemi +21,42 değerleri ( Bkz. Google Earth ) gösterir ki; Kabe ve kutsal bölge Dünya'nın Altın oran Kutsal bölgesindedir.
( 90 + 21,42 = 111,42 111,42 / 180 = 0,61... ), ( 180 +39,82 = 219,82 219,82/360= 0,61... Mekke şehrinin kutuplara olan mesafelerinin ve gün dönümü çizgisine her iki yönde olan mesafelerinin oran hesaplama şeklini ifade eden formuldür)
Altın Oran ( tasarım ve estetik yaratış sayısı ) = Phi sabiti = 0,61...
Mekke'nin güney kutbuna olan uzaklığı / Kutuplar arasındaki mesafe = 0,61...
Mekke'nin Kuzey Kutbuna uzaklığı / Mekke'nin Güney kutbuna uzaklığı = 0,61...
Mekke'nin gündönümü çizgisine batı uzaklığı / Dünyanın çevre uzunluğu = 0,61...
Mekke'nin Gündönümü çizgisine batı uzaklığı /
Mekke'nin gündönümü çizgisine doğu uzaklığı = 0,61...
Dünyadaki Gündönümü yada kutupları birleştiren ve
Mekke'den geçen tüm çizgilerin iç oranları = 0,61...
Mekke ve Kabeyi anlatan ayette (3:96) mekkeye kadar olan harf sayısı (29 ) /
ayetin toplam harf sayısı (47) = 0,61...
Enlem ve boylam haritasını bir ressamın tablosu gibi düşünürsek; dünya haritası ilahi bir tablo olacaktır; derinliği hiç bitmeyen, yaşayan bir tablo. Enlem ve boylam değerlerine göre tasarlanmış bir dünya haritasını Amerikan Phimatrix ( resimlerin altın oran noktasını hesaplayıp göstermeye yarayan program - tablolar için tasarlanmıştır ) programında açıp ana altın oran noktasını göstermesini istersek bize Mekke şehrini gösterecektir. Enlem ve boylamların altın oran formulune göre alabileceği değerler dünyada sadece tek bir noktaya uygulanabilir. Ekvatoruna ltındaki yada greenwich'in batısındaki koordinatlar - (eksi) ile ifade edilir. Bu nedenle Dünya'nın tek bir altın oran noktası olabilir ve Yüce Allah bunu Mekke olarak seçmiş ardından Kuran'da onu anlatan ayeti de Altın Oran'a göre tasarlayarak bu bölgenin kaybolmasına asla izin vermemiştir..
3:96- Tüm toplumlar için iman verici ve mübarek olan Mekke'de insanlık için kurulan ilk ibadet evidir.
Bu mübarek şehrin ismi tüm Kuran'da tek bir ayette geçer. Ayetin devamında bu bölgede insanların imanına vesile olacak delillerin varlığından bahseder. O delillerden biri bize göre Altın Oran bölgesi olmasıdır. Tesadüfen olması imkansız olan bir mucize daha ayetin içinde kendini gösterir. Mekke kelimesine kadar ( Mekke dahil ) harflerin sayısı toplamı 29, ayetin tamamında ki harf sayısı 47 dir. Hiç bir zorlama olmadan dünya haritasında yaptığımız gibi yapacağız. Mekkeye kadar olan harflerin, ayetin tüm harflerine oranı 0,61... altın orandır. Eğer bir harf fazla yada eksik olsa oran bozulacaktır. Dünya Enlem ve boylam haritasında da aynı hesabı yapmıştık; Mekke'ye kadar olan uzaklığın tüm uzunluğa oranı alınmıştı.

Mekke/Kabe'nin Dünya üzerinde ki yerinin ve Müslümanların 14 asırlık kutsal kitabı olan Kuran ‘ da bu durumu anlatan ayetin de altın orana göre dizayn edilmiş olması ve bu kutsal alanda toplumların hidayetine neden olacak delillerin saklı olduğunu ifade etmesi apaçık bir mucizedir ve bu kitabın kesinlikle altın oranın ne olduğunu bilen, dünyayı uzaydan görebilen, gelecekte kabul edilecek ölçü birimlerini ve geleceği görebilen, matematiği çok iyi bilen bir güç yani Tanrı tarafından yazdırıldığını ispatlamaktadır. Ayrıca Yüce Kur'an muhteşem bir sayısal simetri ile dizayn edilip, çağlar önce bilinmesi imkansız pek çok bilimsel keşfi de önceden haber vererek adeta her kelimesi ile Kadir-i Mutlak Allah'ın sözleri olduğunu haykırmaktadır.
Ley Hatları adı verilen akışkan özellikli enerji kanallarıyla yeryüzünün örülmüş olduğu artık kesin olarak biliniyor. "Dünya enerjisi", "Telürik Enerji" veya "Küresel Biyoenerji" gibi isimler de alan bu hatlar, yerkürenin manyetik gücünden farklı olarak, dünyayı yerküre üzerindeki belirli doğrusal çizgilerle dolaştığı varsayılan bir enerji türüdür. Bu terim ilk kez 1925 yılında bu hatları "yeniden" keşfeden İngiliz araştırmacı Alfred Watkins tarafından kullanıldı.
Mitolojilerde geçen kutsal ırmaklar, aslında bu ley hatlarını yani yerküre "çakraları"nın haritasını ifade ediyor. Bu bölgelerin en güçlülerinden birisinin Mekke şehrindeki kutsal topraklar olduğu bilinmektedir.
Not:
Allahtan mucize bekliyorsanız, böyle şeylerle beklemeyin. Ki altın oran noktası kâbede olsa ne olur, olmasa ne olur. Hepiniz cennetle . Yuppi
demişsin böle alay etmene gerek yokdu kimse burda cennet cehennem demedi alay etmene gerek yokdu tşk ederim - 09-04-2009, 16:18:20Üyeliği durdurulduArkadaşım seninle konuşabilirim evet, sen üstüne alındıysan özür dilerim. Ama söylediğim kişilerden özür dilemem. Çünkü konuşulup tartışalacak seviyede değiller.giresunweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi ben sana altın oran noktasını açıkla demiyorum. Bu oranı bende görüyorum. Ama bunu kabe ile mekke ile allah ile neden bağdaştırıyorsunuz onu anlamadım?
Yani şuan yaptığınız yanlış, bu şöyle bişi önceden tanrı yoktu, şimdi var ama bundan x yıl sonra olmayacak. Bu bunun gibi birşey.
Yani önceden kabe altın oran noktası değildi, ama şimdi öyle, bundan x yıl sonra olmayacak. Bu saçmalığa inandığınızı söylemeyin lütfen.
- 09-04-2009, 16:18:34Bence sen doğuştan ayıksın... Bune ya hakkım varsa haram olsun diyorsun ne hakla... İslamiyeteAlıntıMuhammedin S.A.V Dini diyorsun birde hak helal etmiyorsun.... Hem papazım hemde kurallara göre oynarım mı oluyor bu... yazık, yazı yazmak için yazmayın forum kirlenmesinAlıntı
neyse zaten pangea yani karaların hareketliliği'de bu iddiayıda çürüktemekte.
Eğer bu suçlamadan dolayı üzerinde hakkım varsa haram olsun
Hadi bakalım 
