• 12-10-2022, 19:10:46
    #1
    Esnaf kefalet kredisine başvurmak için, en az 3 ay süreyle esnaf kefalet kooperatifine üye olmak, kredi çekmek istediginiz kooperatife sahsen basvuru yapmak, TESKOM'a bagli bulunan baska bir kooperatife üyeligi bulunmamak, esnafin yillik cirosunu gösteren belgedeki kazancinin kredi taksitlerini ödemeye yeterli olmasi, tapu veya arsa, teminati göstermek gerekiyor.
    Bunun için herkes bulundugu il ve ilçede kayitli oldugu kefalet kooperatifine basvuracak.

    İSYERI EDINME VEYA ISYERI YENILEME KREDiSi
    işyeri edinme ya da isyeri yenileme kredisi almak isteyenler, 1 milyon TL'ye kadar, 10 yil vadeli, yillik yüzde 7.5 faizli kredi kullanabilecek.

    SIFIR TASIT KREDiSi

    Sifir tasit almak isteyenlere de yine 1.5 milyon TL'ye kadar, 7 yil vadeli, yillik yüzde 7.5 faizle kredi verilecek.
    Kaybolmaya yüz tutmus, geleneksel meslek kollarinda faaliyet gösteren esnafa, 50 bin TL'den 500 bin TL'ye kadar, sifir faizle 5 yil vadeli kredi kullandirilacak.

    USTA GiRiSiMCi KREDiSi
    Usta girisimci kredisi, herhangi bir meslek kolunda ustalık belgesi olup da kendi adina is yeri açacaklara; 500 bin TL'ye kadar, 5 yil vadeli ve sifir faizle kullandirilacak.
  • 12-10-2022, 19:13:05
    #2
    GZR
    Tek Niyet: Memnuniyet ✅
    Yine faydalı bir konu
  • 12-10-2022, 19:16:32
    #3
    Bilgilendirme için teşekkürler
  • 12-10-2022, 19:43:09
    #4
    ozcanal60 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bilgilendirme için teşekkürler
    rica ederim
  • 12-10-2022, 20:25:35
    #5
    esnaf kefalet kooperatifine üye olup olmadığımızı nasıl biliriz? Her limited şirket buraya üye midir?
  • 12-10-2022, 20:27:34
    #6
    Esnaf kefalet tüzel kişiliklerde geçerli değildir.
    Üyelik odaya gidip şahsen yapılmaktadır
  • 12-10-2022, 20:37:11
    #7
    Geçende yazmıştım saçma kurallar koyarlar diye. Ya taşınmazı olan adam zaten istediği bankadan çeker krediyi.
    • SbMuhasebe
    SbMuhasebe bunu beğendi.
    1 kişi bunu beğendi.
  • 26-10-2022, 11:40:06
    #8
    Bugün bizzat Halk Bankası Şubesine gittim. Direk banka üzerinden kredi kullanımı bulunmuyor, esnaf kefalete yönlendirdiler.

    Esnaf kefaletten aldığım başvuru şartlarına göre yıllık faiz oranı sabit değil, C.başkanı kararnamesi ile arttırılıp azaltılabilecekmiş. İpotek ve en az 1 memur kefil isteniyor.

  • 26-10-2022, 11:41:58
    #9
    PlutoMedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bugün bizzat Halk Bankası Şubesine gittim. Direk banka üzerinden kredi kullanımı bulunmuyor, esnaf kefalete yönlendirdiler.

    Esnaf kefaletten aldığım başvuru şartlarına göre yıllık faiz oranı sabit değil, C.başkanı kararnamesi ile arttırılıp azaltılabilecekmiş. İpotek ve en az 1 memur kefil isteniyor.

    Bilgilendirme için teşekkür ederim.