• 31-12-2021, 15:48:31
    #10
    Üyeliği durduruldu
    Kendime ait bir A.Ş, şirketi var gerekli bütün her işlem bilgisi döküman olarak SMS ve E-POSTA olarak direk geliyor. Ama konuyu gördükten sonra bu işlemi de güncellemek istedim. Teşekkür ederim ilgi ve alakanıza gerekli ayarlar düzelenmiştir.

    Ortak Olamaz 31/12/2021 15:47:20
    Yetkili Olamaz 31/12/2021 15:47:20
  • 31-12-2021, 16:10:56
    #11
    uyguladım bende teşekkürler
  • 31-12-2021, 16:17:26
    #12
    Royxr_cod adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    e-Devlet'e tüm vatandaşları ilgilendiren yeni bir özellik geldi. Bu yeni özellik, vatandaşların T.C. kimlik numaralarına kısıtlama getirmesini sağlıyor. Bu kısıtlama, vatandaşların farkında bile olmadan bir şirkete ortak ya da yönetici olmasını engelliyor.

    Türkiye'de çok sayıda vatandaşın muzdarip olduğu bir mesele var. Öyle ki zaman zaman farkında bile olmadan bir şirkete ortak ya da yetkili olabiliyorsunuz. Genellikle ************** amacıyla yapılan bu girişimlere kaybolan ya da çalınan kimlik kartları yol açıyor. Art niyetli kişilerin eline geçen kimlik numaraları, vatandaşlar için çok büyük sorunlara yol açabiliyordu. Şimdi bu mağduriyetler için çok etkili bir çözüm geliştirildi.


    Aslına bakacak olursak vatandaşlar, ticaret sicili müdürlüklerine başvuru yaparak kimlik numaralarını herhangi bir şirket ortaklığı ya da yetkililik için kısıtlayabiliyor, bu sayede mağdur olmaktan korunabiliyordu. Ancak bu sistem pek bilinmiyor, bürokratik işlemlerle uğraşmak istenmediğinden de pek tercih edilmiyordu. Bu sistem şimdi e-Devlet'e geldi. Vatandaşlar, birkaç dokunuşla kimlik numaralarına kısıtlama getirebilecekler.

    e-Devlet'ten T.C. kimlik numarası nasıl kısıtlanır?
    • Burada bulunan bağlantı üzerinden e-Devlet'e ulaşın.
    • Sisteme giriş yapın.
    • "Kurumlar" menüsünden Ticaret Bakanlığı'na ulaşın.
    • "Ortak / Yetkili Olunmasına Yönelik Kısıtlama İşlemleri (MERSİS)" seçeneğine tıklayın.
    • "Yeni Başvuru" seçeneğine tıklayın.
    • Bilgileri doldurun ve onaylayın.
    Link yok ve default temada yazilar okunmuyor hocam