Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısının ardından salgın süreciyle ilgili merak edilenleri yanıtladı. Bakan Koca, corona virüsün ''Mu Varyantı''nın Türkiye'de 2 kişide tespit edildiğini açıkladı. Koca, yerli aşıda da seri üretime 2 ay içinde geçileceğini söyledi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Corona virüsün ''Mu Varyantı'' konusunda açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, bir kez daha aşılamanın önemine dikkat çekti.
''TÜRKİYE'DE 2 KİŞİDE 'MU VARYANTI' TESPİT EDİLDİ''
Bakan Koca, ''Mu Varyantının Türkiye'de 2 kişide tespit edildiğini söyledi. Koca, Şu ana kadar bizim yeni varyant olarak tespit ettiğimiz 2 vaka dışında olmadı. Ağırlıklı olarak Delta ve Delta Plus şeklinde. Bu varyantlarda da yüzde 90ı geçen oranlar söz konusu. Aşılama oranının artışıyla vaka sayılarının düşeceğini düşünüyorum'' diye konuştu.
"OKULLARI KAPATMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ"
Sağlık Bakanı, vakaların artması nedeniyle okulları kapatmak istemediklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: https://www.ntv.com.tr/turkiye/sagli...80GXP3MfC6-AeA
Mu Varyantı Türkiye'de!
18
●396
- 07-09-2021, 12:13:18Üyeliği durdurulduMıyala varyantıda çıkabilirpalabey34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle