Belediye Burslarımız Geri Verilsin!
Önce belediye burslarının iptal olduğuna dair haberler okuduk. Olanlara bir anlam veremezken, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in "Belediye Bursları İptal Edilmedi" haberi bizi sevindirdi.
Hepimiz İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin bursları yatıracağını bekliyorduk fakat geçen gün gelen e-posta ile on binlerce öğrenci mağdur duruma düştü.
İBB, e-postada CHP’ye yükleniyor ve eğitim yardımı yapamayacaklarını üzülerek bildiriyordu . Bunun anlamı çok basitti, hazır yerel seçimler de yaklaşmışken, İBB(AKP) bu durumdan istifade ederek siyasi rant elde etmeye çalışıyordu.
CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne zamansız başvurusu ve İBB’nin de bundan rant elde etmeye çalışması sayesinde yine olan öğrencilere olmuştur. Diğer şehirlerimizdeki belediyeler de bu durumu örnek göstererek burs vermeyecek olması çok üzücüdür. Fakat asıl düşündürücü olan ise, hiç birşey yokmuş gibi davranıp,bir çözüm üretilmemesidir. İsteğimiz bir an önce gerekli düzenlemeler yapılarak, söz verildiği gibi, öğrencilerin hakkı olan burslarının geri verilmesidir!
Tüm Türkiye’de burs alan-almayan öğrencileri, velilerini, öğretmenlerimizi ve akedemisyenlerimizi bu kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz. Atatürk’ün geleceği emanet ettiği gençleri, hiçbir partinin siyasi çıkarlarını elde etmek için bir piyon olarak kullanmasına izin vermeyeceğiz!
önemli not: Bu imza kampanyası kesinlikle siyasi bir amaç gütmemektedir. İmza kampanyasının herhangi bir siyasi partiyle ilişiği yoktur. Tepkimiz hem AKP’ye hem de CHP’yedir. Amacımız açıktır: Burslarımızı tekrar alabilmek!
Tepkimizi dile getirmek için www.burslarimizgeriverilsin.com 'a girelim
Belediye Burslarimiz Geri Verilsin
34
●2.454
- 03-01-2009, 15:02:34Şu imca scripti piyasadan toplatımalı önüne gelen site açar oldu

Belediye bursları T.C. Anayasa'sına aykırı olduğu gerekçesiyle devletin en yüksek mahkemesi tarafından iptal edilmiş bir uygulamadır. Bunun geri getirilmesi için bir kampanya başlatmak ne kadar doğru? Ayrıca siyasi kişilerin yönettiği kurumların direk kişilere burs vermesi ne kadar doğru tartışılır?..
Umarım tarafsız bir kurumca bu burs ücretleri burs vermek isteyen belediyelerden alınır adil bir biçimde dağıtılır... Ben de öğrenciyim bir öğrenci için 5 ytl'nin bile nekadar önemli olduğunu biliyorum ama çok fazla ihtiyacı olanlar varken belediyelerin neye göre dağıttığı tam belli değilken burs dağıtması yanlış. - 03-01-2009, 15:13:32Anayasa Mahkemesinin farkındayız ama yine aynı kanuna göre karar resmi gazetede yayınlanmadığı sürece alınan kararın bir bağlayıcılığı yoktur. Kaldı ki karar belediye bursları ilan olduktan sonra alınmıştır yani ordata bir hak var, maduriyet var. Karar ancak önümüzdeki seneleri bağlar. Örnek olarak İzmir büyük şehir belediyesi bazı vakıflar aracılığı ile bursiyerlere burslarını vermeye başladı. Bi de buyurun burdan yakın. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi burda resmen popülist davranıyor. Biz enayi yada cahil değiliz. Öğrenciyiz hakkımızı stiyoruz.
- 03-01-2009, 16:02:28Bu olaya kimse itiraz etmiyor zaten. Ama bu sene bütün belediyeler burs verebilir. Çünkü karar resmi gazeteye 6 ay sonra yayınlanacak. Bi karar resmi gazetede yayınlanmadımı bağlayıcılığı ve hükmü yoktur. Belediyeler siyasi rant elde etmek istiyorlar. Yoksa bursların kyk ya devredilmesine kimsenin itirazı yok. Adamlar bizi salak belleyip "gidin tepkinizi chp ye yapın"diyorlar. CHP ye *** atıp oy peşinde bunlar. Başka bi şey değil. Sdece İstanbul'da bu karardan etkilenen 50.000 öğrenci var. Bide yurt çapında düşünün ne oluyor?
- 03-01-2009, 16:55:22çok yerinde bir karar hak edenlere değilde kendi yandaşlarına kömür dağıtılır gibi dağıtılması madem öyle öğrenimleri 300 yapsınlar her öğrenci faydalansın madem iyi niyet var...
