Vakit gazetesinin yazarlarından Abdurrahim Karakoç, dünkü köşesinden yılbaşı kutlayan vatandaşlara "S...n, tu yüzünüze" diye seslendi. Karakoç, dünkü yazısını sanki konuşur(!) gibi yazmış:
"“Yahudilerin Hanuka-manuka, Tuzsuz Peynir bayramları ile insan kanından imal edilmiş çörek bayramı da sizin olsun...O gayrimüslim bayramlarını biz de mi kutlamalıyız? Hadi s...n oradan ukala satılmışlar... Durmadan çam kesmeye devam eyleyin. Durmadan hindi kesmeye gayret gösterin...Mezeleriniz bol olsun ki tıka-basa içesiniz, sonra da yola-bele kusmuğunuzu dökesiniz... Nasıl olsa devlet baba, polis ve itfaiyeci kullarını hazır vaziyette bekletiyor sizler için... Hayvan leşi gibi kıpırdamadan yatanlarınızı dört ayaklarından tutarak evlerine kadar taşıyacak görevliler mevcut... He ya, büyük ikramiye hangi ilimize çıkmıştır? Ve dahi: “Yılbaşı kutlamaları Hıristiyanlık âdeti değilmiştir... Takvim yılının icadıyla başlamış mış mış... Tu utanmaz yüzlerinize..."
Karakoç dünkü yazısını, ilk mısrası "Tahsisli köşelerden itler havlıyor hâlâ" cümlesinden müteşekkil bir dörtlük ile de süsledi.
Bence çok doğru söylemiş adam. Doğan grubu yine bunu ters olarak millete ifade ediyor her zaman ki gibi. Ne olursa olsun sonuçta müslüman bir ülkede yaşıyoruz ve hepimizin nüfus cüzdanında bile Dini: İslam yazıyor değil mi? Nasıl bir müslümanlıktır ki bu, her şeyimiz onlara benziyor.. İki gün önce müslümanların yıl başıydı. Onu neden kimse lanse etmedi, kimse bir açıklama yapmadı da hristiyanların ki yapılıyor? Kendi kendimizi sorgulamamız gerek bence.
Yılbaşına Küfürlü Köşe Yazısı
31
●3.213
- 31-12-2008, 13:04:24
- 31-12-2008, 13:13:42aslında herkez müslüman olmak zorunda degildir.
saten nüfüs cüzdanına yazılırken kimse kimseye sormuyor.
içki haramdır fakat yılbaşında içmenin hükmünü tartışanlar ne kadar müslümandırki. git hristiyanım de ben kutlarım de yada ateistim de her haltı yerim de. ama müslümanım içerim istediğimi yaparım deme müslümanlığı kirletme.
asıl sorun bu zaten. herkezin doğuştan müslüman yapılması. - 31-12-2008, 13:18:25Christmas u kutlamıyoruz, yeni bir yılın gelişini kutluyoruz. Beyinlerde örümcek ağları olunca elbette sağlıklı düşünemiyor. Önce kendi içini temizlesin, milletin müslümanlığına laf atacağınıza kendinizi sorgulayın.
Kendi yaşayamadıkları adama ne kadar koymuş demek ki yaşayanlara ağza alınmayacak laflar ediyor.
Allah'ın yobazları...
Gazeteciliği bıraksın kendi evinde ilk okul şiirleri gibi basit ve içi boş şiirler yazmaya devam etsin, şu milleti de rahat bıraksın... - 31-12-2008, 13:23:09fikir özgürlüğüne varım ama hakarete yokum.yılbaşını isteyen kutlar.bu kutlayanı bağlar.
sen kimseye hakaret edemezsin.bence yanlış dersin doğruyu anlatırsın ama böyle bir ifade biçimi hiç hoş değil.Müslümanım deyip övünürken böyle kaba,kırıcı,aşağılayıcı ifadeler üzerinde hiç hoş durmuyor.
Müslüman her daim yumuşak,hoşgörülü,babacan ve tatlı dilli olmalı.peki sana şimdi kim hakaret etsin,kim sorgulasın senin dinini.
kimsenin,kimsenin müslümanlığını sorgulamaya hakkı yoktur.inanan zaten inanır.inanmayanın da bu kendi problemi.
doğruyu daha nazik ve sevimli anlatın.Nihat Hatipoğlu hocamızı bir dinleyin. - 31-12-2008, 13:24:04Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Al benden de o kadarPriapos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 31-12-2008, 14:08:35Eğri oturup doğru konuşalım;
Birincisi; İnsan dinini seçmekte özgürdür
İkincisi; İnsan dininin gerekliliklerini yapmakta özgür değildir; günahı vardır - sevabı vardır. Zorunlu olarak dininin gerekliliklerini öğrenmek ve yapmak zorundadır. Namaz farzdır, içki haramdır. İşine geleni bu güzelmiş diyerek almak, işine gelmeyeni de dinde zorlama yoktur bahanesiyle yapmamak doğru değildir.
Üçüncüsü; Ülkelerin dini yoktur ancak devleti oluşturan insanların dini vardır ve bu da devletin dinini yansıtır.
Dördüncüsü; Herkesin kimliğinde dini İslam yazar çünkü dinimize göre her bebek mülüman doğar, çünkü ülkemizde dini islam olmayanlar azınlıktır ve bunu değiştirmen zor değildir, yeni kimlik çıkartırken din kısmını istediğin gibi olmasını belirt, sana yol gösterirler hatta çocuklarını kaydederken çocuğumun din bölümü boş bırakılsın dersen o hane boş bırakılır hatta.
Gelelim yılbaşına, Müslümansanız, müslüman gibi eğlenin, müslüman gibi kutlayın yeni yılınızı yok değilseniz dilediğiniz gibi kutlayınız; ülkemizde çeşitliliğe izin var.
Bu vesileyle 2009 yılınının bizler için doğruyu, yanlışı ayırabildiğimiz bir yıl olmasını temenni ediyorum. İnşallah dinimizin [her ne olursa olsun] gerekliliklerine göre yaşayabileceğimiz güzel bir hayatımız olur.

Kendini gazeteci sanan adam heralde Noel'le yılbaşını karıştırıyor