• 17-01-2021, 17:03:02
    #46
    Setindir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Pandemiden dolayı şu anda tüm Dünya'da ekonomik sıkıntılar varken, ülkemizde olmaması mümkünmü sizce ?
    Dünya'nın neresinde hayat güllük gülistanlık söylermisiniz ?
    Kaldı ki, vasıfsız insan ortalamasına baktığınızda birçok ülkeye oranla, bizim vasıfsız vatandaşımız çoğunlukta.
    Hükümetlerle yada başka birşeyle alakalı durum değil, insan kendini ne kadar geliştirirse o kadar rahat yaşar.
    Bilgi her zaman güçtür çünkü..
    https://youtu.be/WUbW3DErP80
    Dünya'da ekonomik sıkıntılar varken, ülkemizde olmaması mümkün mü?
    Size şu videoyu hediye olarak bırakıyorum. Çakralarınız açılır hocam belki

    Ha diyen olursa; Kanada ile Türkiye bir mi diye? Neden bir değil diye de ben sorarım.
  • 17-01-2021, 17:48:38
    #47
    Şu zamanda bile simit hesabı yaparak son çırpınışlarıyla yandaş olmaya çalışan akıllı arkadaşlarımız var. Anlamıyorum halen. Artık milletvekilleriniz bile çay+simit hesabı yapamıyorken burada halen savunabilenler var. Gerçekten ilginç. Devam saygı değer arkadaşlarım devam böyle. Ülke şuan uçuşa geçti. Kemerlerinizi bağlayın.
  • 18-01-2021, 04:06:26
    #48
    Ekonomide şahlanıyoruz ama nedense o şahlanmayı vatandaş, çalışan emektar göremiyor.
  • 18-01-2021, 08:38:44
    #49
    NymO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ben amerika'da şu ucuz bu pahalı o yüzden bunu yiyip içiyorlar demiyorum. Görselde yazan aynı ürünlerin amerikan hesap versiyonunu yapın amerika'daki asgari ücret ile. Üç aşağı beş yukarı aynı sonuçlar. ETE 5 dolar verdiği için yemiyor diyorsun ama ilaca ayda bin dolar veriyor o da türkiye'de bedava. Ama senin buna da cevabın vardır kesin. Listen umrumda değil ki istersen her gün aç geri engelle
    Sen iflah olmazsın. Simit yemeye devam. 1 kilo ete 70 80tl vermeye devam. Ülke şahlanıyor fedöcüler duyun. Amerikada sağlık sigortası 2 kişi için 241 DOLAR. Parana kıyıp sağlık sigortası yaparsan ilaca 1000 DOLAR vermezsin. Türkiyede SAĞLIK BEDAVA DEĞİL.
  • 18-01-2021, 09:20:43
    #50
    egepen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    hocam vermek zorunda, yapmak zorunda gebe çünkü 😁
    Birilerinin torpiliyle ailesi, akrabaları işe girmiştir. Baska sansları yok. Arkadası ezmeyin. Büyük şehirde yasamadıgı ıcın ufku o kadar 😁 yasadıgı hayatıda yasamak sanıyor. Şahlananı 1 asır olmamıs daha hey gidi hey 🤣🤣
    Hocam benim Allah'a şükür çevrem epey geniştir. Aralarında maddi durumu çok iyi olupta destek çok veren az bir kitle var. Tamam hak veririm. Çünkü adam daha dibi görmemiş ve yandaş belediyeler ile çalışıyor. Zaten zengin daha zengin oluyor. Eyvallah. O adama ne anlatsan diğer kulağından çıkar, nefese gerek yok.

    Ama abi parası olmayan adam parası olan adamlardan daha çok savunuyor ona şaşırıyorum ben

    Biri çıkmış diyor ki bunlardan önce millet tüp kuyruğunda sıra sıra bekliyordu diye.

    Bu adama şuan teknoloji devrindeyiz internetten 80TL'lik yağı 35TL'ye almak için herkesin yarıştığını anlatamazsın. Tanıdığım destek verenler bile internetten ucuz bulduğu kaç tane yağı satın aldı.

    O yağ internette değil de şuan böyle marketlerde satılsaydı BİM, A-101 gibi sen o zaman kuyruğu, izdihamı gör.

    O bahsettiği eski günlerden daha beter zamandayız, bunu anlatamıyorsun. O kadar haberlerde çıkıyor. Bim gibi yerlerde bir indirim oldumu insanlar almak için birbirini eziyor yav.

    O bahsettikleri eskidelerde hiç değilse usulünce bekliyorlarmış diye düşünüyor insan
  • 18-01-2021, 11:39:16
    #51
    2 şeyi karşılaştırmak için 2'sini de görmek hatta yaşamak lazım. 1'ini görebildiğim için yorum yapamıyorum.
  • 18-01-2021, 11:55:52
    #52
    NymO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Amerika'da 1 simit 2,5 dolar https://www.emlakeki.com/iste-amerik...i-haberi-24945
    Çay Türkiye'de 4 tl'den hesaplanmış (normalde 1 tl) hadi Amerika'da 3 dolar olsun.

    Amerika'da 3 öğün (12 simit) 2,5 dolardan 30 dolar. Ayda 900 dolar.
    Amerika'da günde 3 öğün (12 bardak) çay ya da kahve 3 dolardan 36 dolar. Ayda 432 dolar.
    Amerika'da asgari ücret 3000 dolar.
    Kalan 1668 dolar. kira? elektrik? su? doğalgaz? benzin?

    Amerika'nın üzücü tablosu?
    Sanırım elbistanolay size ait. Haber sitenize baktım, aşırı derece yandaşsınız 😁 Bu kadar partizan birisine ne anlatsanız boş. Dünyadaki en tehlikeli şey partizanlıktır.
  • 18-01-2021, 12:27:31
    #53
    serocum adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    tehditler aldım konuyu kapatıyorum kimseye bir şey gösterilmez sesimiz cıkmaz yazık.

    burada çok aktroll var dikkat et
  • 18-01-2021, 12:39:46
    #54
    egepen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sanırım elbistanolay size ait. Haber sitenize baktım, aşırı derece yandaşsınız 😁 Bu kadar partizan birisine ne anlatsanız boş. Dünyadaki en tehlikeli şey partizanlıktır.
    Güzel yakalamışsınız 😂😂