İnternet ve vergi konusu açılınca nedense ilk önce aklıma Çağrı Taner geliyor. Adam emek hırsızlığıyla paylaşım yapıyor, her gün binlerce lira para kazanıyor, vergi veriyor mu acaba çok merak ediyorum.
Facebook konusunda siyasi olarak bakmıyorum bu olaya. Devletin başında a veya b partisi olsun. Hiç önemli değil. Milli gözle degerlendirmeliyiz bazı şeyleri. Bir ülkeden milyonlarca lira para kazanıyorsan o ülkenin senden istediği şartları da yerine getireceksin..
Facebook veya İnstagram kapanırsa Türkiye'den kaybettikleri parayı görüp belki de şartları kabul etmek zorunda kalacaklar. Bunu da yaşayıp göreceğiz.
Facebook Türkiyede Kapanıyor
102
●4.477
- 09-12-2020, 02:29:00Kapansın diyenleri anlamıyorum, bir çok site gelirinin yüzde 80 ni Facebook ve İnstagram dan hit çekerek sağlıyor. Bu ne sığ bir düşünce tek çözüm kapamak mı Facebook vergisini veriyor zaten 2 yıldır.
- 09-12-2020, 08:33:14Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.iliklerine işlemiş 3. dünya ülkesi olma hayalidigiajans adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 09-12-2020, 08:57:45Bu yasa tüm sosyal ağları kapsıyor diyebiliriz. Belirli kriterleri aşmış tüm sosyal ağlar bundan etkilenecek ama temsilci bulunduranlar etkilenmeyecek. vk temsilci atadı, kaç tane üyesi var bilmem ama facebook ve benzeri ssyal ağların da temsilci bulundurması gerekir.
Niayetinde kaçak işçi gibi birşey oluyor bu. Bir de kişisel verilerin başka yere sorumsuzca taşınması var.
Temsilci bulundurmanın aylık 100bin masrafı olsa yine dokunmaz face gibi büyük ağlara.
Siyasiler ordan ulaşamazsa youtubeden, vk dan ya da televizyondan ulaşır, nihayetinde tüm siyasiler etkileneceğinden değişen birşey olmaz.
Türkiye'den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcı (Twitter, Facebook, Instagram, WhatsApp) en az 1 kişiyi Türkiye'de temsilci olarak belirleyecek.
1 kişiyi temsilci atayamayacak kadar küçükmü bu ağlar, hayır.
O halde art niyet ararım - 09-12-2020, 09:19:04Her zaman dediğim gibi hiç bir şirket bir ülkeden büyük olamaz. O ülke ne istiyorsa onu yapmak durumundadır. Yapmıyorsa sonuçlarına katlanmalıdır. Bir şirket bir ülkeye kafa tutamaz. Sosyal mecralardan para kazananlar başka mecralara yönelmeli yeni kaynaklar üretmeli bir yere bağlı kalmak yerine daha farklı alanlara yönelmelidir.
- 09-12-2020, 13:06:16Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.aynen youtube, imgur, wikipedia yıllarca kapalı kalmadı zaten. hiç bizlik şeyler değil sansürler yasaklamalar. sözcü nerden uyduruyo bunları.KarayelHosting adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle