• 03-11-2008, 20:15:12
    #1
    Üyeliği durduruldu
    03 Kasım 2008 19:01
    Kuşadası'nda köyünün mezarlığına gömülmeyi isteyen müteahhidin vasiyeti köy muhtarının ilginç gerekçesine takıldı. Bakın o gerekçe neydi?
    Muhtar köye gömülmesini istemedi



    Aydın'ın Kuşadası ilçesi Yayla köyü mezarlığına gömülmeyi vasiyet eden müteahhidin cenazesi, köy muhtarının izin vermemesi nedeniyle 15 kilometre uzaktaki mezarlıkta toprağa verildi.
    Alınan bilgiye göre, önceki gün rahatsızlanan Kuşadası'nın eski müteahhitlerinden Kerim Cavit Baştürk, Bozyaka Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.
    Baştürk'ün doğup büyüdüğü Yayla köyünün mezarlığına gömülmeyi vasiyet etmesi üzerine yakınları, köyün muhtarı Kenan Yıkılmaz ile görüştü.
    Muhtar Yıkılmaz'ın, ailenin defin isteğine izin vermeyerek, ''En az 15 gün önce haber vermeniz gerekiyordu'' dediği öne sürüldü.
    Eski milletvekillerinden Halit Dikmen de, dünürü olan Kerim Cavit Baştürk'ün cenazesinin Yayla köyünde toprağa verilmesi için muhtarla görüştüğü ancak olumsuz yanıt aldığını bildirdi.
    Dikmen, Aydın Valisi Mustafa Malay'a da konuyu aktardığını belirtti.
    Muhtarın ikna olmaması üzerine Baştürk'ün cenazesi, Kuşadası Yayla köyünde kılınan namazın ardından, köye 15

    MUHTARIN YANITI
    Yayla Köyü Muhtarı Kenan Yıkılmaz, köylerinin 700 nüfusa sahip olduğunu ve defin konusunda kendi başına karar almasının mümkün olmadığını söyledi.
    Muhtar Yıkılmaz, şöyle konuştu:
    ''Kendi başıma karar alamam, vasiyet beni ilgilendirmez. Daha önce haber verilseydi. Önce ihtiyar heyetini toplayıp karar aldıktan sonra azalarıma da danışmam gerekiyor. Burası köy ve ben kendi başıma karar veremem. Yakında seçimler var köylüyü karşıma alamam. Sonra bana hesap sorarlar.'' - aa
  • 03-11-2008, 20:26:21
    #2
    insanın , Köyün'de topraga verilmesin'de ne kötülük var bu muhtarın ölen Mütahit ile bi alıp veremedigi vardı kesin.. İlginç..
  • 04-11-2008, 22:49:58
    #3
    Muhtar diktatör çıktı desene.
  • 04-11-2008, 22:53:30
    #4
    Üyeliği durduruldu
    muhtarların elinde yetki kalmadı eskisi kadar bu konuda sanırım yetkili görmüş kendini.
    ama kesin mutayitten alıp veremedigi vardı.
  • 05-11-2008, 00:22:39
    #5
    adam ölmeden 15 gün önce mi haber verecekmiş ilginç