• 25-05-2020, 00:11:13
    #73
    EgemenPolat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Zenginler ve şiddete meyilli insanlar bu yüzden Türkiye'yi seviyor, Türkiye aslında, bazı konularda özgürlükler ülkesi.

    ABD'de olsaydı, adam mermi manyağı olmuştu.
    yada tam tersi ABD silahlanma yasasını unutmamak lazım.
  • 25-05-2020, 02:12:34
    #74
    Akbas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ya güzel dostum hiç öyle değil bu işler.
    Bu polislerin belli sürelerde atışları eğitimleri oluyor.Orada hiç düzgün puan alamayanın atıldığını gördün mü duydunmu ? Çok yakınım polis hemde 15-20 senelik. Geçen sefer antalyaya götürmüşler (1-2 yıl oluyor sanırım) bizzat anlattı.Kaç kişi var daha önündekini vuramıyor diyor.Binlerce atış yapıyoruz diyor.

    Daha sihaı düzügn kullanamayan polis memurları var , silahı çekmeye korkanlar var, çekersem başıma birşey gelir diye pasif kalanlar var, yada tam tersi elindeki silaha güvenip bir yeri havada gezip olmadık yerde ateş edenler var.

    Bu memleketin hiç bir yerinde düzgün eğitim yok.Hadi eğitimi verdin bir şekilde bu insanlar polis oldu o zaman yeterlilik sınavı yap.Bu varmı ? Tabiki yok.

    Bugün şuanki polis ve bekçileri koşuya , genel kültüre ve silah toplama atış yapma gibi bir yeterlilik sınavına sok yarısı kalır.

    Getireceksin yeterlilik sınavı (öğretmenlerde dahil ) onların üzerinde korku olacak. Diyeceksinki her 3 yılda bir yeterlilik sınavı var.Geçemeyen atılır , açığa alınır veya 1 maaş kesinti olur diye o zaman hepsi fişek gibi olur.

    Öğretmen sınava geliyor ( öğretmenliğide ezber yaparak kazanmış ) ahmet sen oku oğlum 25. sayfayı diyor bırakıyor.

    Sınıfa gelip elinde telefon ile oynayan öğretmenler var.Öğrenci oynayınca nasıl yaparsın deniliyor.

    Bir tek polisler değil çok sorun var bu ülkede.
    Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum. Aslında düzenli olarak denetleme şart koşulacak ve üst üstte 3 kere bu sınavlardan kalan birisini meslekten atacaksın. Direk olarak meslekten atmak yanlış olur ama maaş kesintisi vs. birçok etken yaratılabilir. O zaman eminim ki herkes ona göre hareket edecektir. Bizim insanımızı boş bırakırsan birçok şeyi umursamıyorlar. Gerçekten işini yapan polislerde var ama yatarak para kazanmaya alışmış polislerde var. Bu sadece bu meslekte değil birçok meslekte bu şekilde.
  • 25-05-2020, 02:24:46
    #75
    düzeltme: yazdıklarımı siliyorum şahsın akli dengesi bozukmuş.
    polislere de teşekkür ediyorum akli dengesi bozuk bir kişiden dayak yemeyi göze alıp hatta yiyip orantısız bir güç ile müdahele etmemişler.
    bizim polisimiz işte böyle olmalı, sırf kendisine kürekle saldırdı diye aklı dengesi yerinde olmayan bir kişiyi öldürmesi yada yaralaması beni üzerdi.

    polislere tekrar teşekkür edip, geçmiş olsun diliyorum.
  • 25-05-2020, 02:28:49
    #76
    Bunu abd de yap, polis direk sıka sıka üstüne yürür muhtemelen de kişi ölür. Youtube de emsalleri çok. Tr de böyle polis sıkmıyor... Sıkamıyor sıksa açığa alınacak sıkmazsa dayak yiyecek polisin haline bakar mısın şaka gibi
  • 25-05-2020, 12:14:15
    #77
    ABD'de uygulanan vücut kamerası (body cam) uygulamasını bu nedenle seviyorum.
  • 25-05-2020, 13:12:24
    #78
    Mesele polisin eğitimsizliği falan değil arkadaşlar mesele Avrupa Birliği uyum yasaları. Siz eline kürek almış polise saldıran birine müdehale ettiğiniz zaman o polisi göreven alırlar. Kolayca konuşuyorsunuz ama Amerika'da olacak bu küreği eline almayı bırak uzanmaya kalktığı zaman müdehale ederler.
  • 25-05-2020, 13:36:29
    #79
    FurkanAkman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum. Aslında düzenli olarak denetleme şart koşulacak ve üst üstte 3 kere bu sınavlardan kalan birisini meslekten atacaksın. Direk olarak meslekten atmak yanlış olur ama maaş kesintisi vs. birçok etken yaratılabilir. O zaman eminim ki herkes ona göre hareket edecektir. Bizim insanımızı boş bırakırsan birçok şeyi umursamıyorlar. Gerçekten işini yapan polislerde var ama yatarak para kazanmaya alışmış polislerde var. Bu sadece bu meslekte değil birçok meslekte bu şekilde.
    Yuvarlak olmuş polisler görüyorum ben ( kilodan göbekten bahsediyorum ) Ya herhangi bir olay durumunda bu polis nasıl kovalama yapacak ? nasıl müadehale edecek ( gerçi korkup silah çekemiyorlar ama belki çekerlerse bu seferde kiloları engel olacak )
  • 25-05-2020, 16:43:13
    #80
    Üyeliği durduruldu
    BigSEO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Devlet, aciz olmaz hocam mesajınızı düzenleyin lütfen.
    İstesin atomlarına ayırır
  • 25-05-2020, 17:24:53
    #81
    Vay arkadaş ülke ne hâlde, polisimiz açığa alınırım, soruşturma yerim korkusuyla kendini savunamıyor. Afyon'un o bölgesi çok sıkıntılı, %85'i çingene, her gün adam yaralama kavga dövüş olur.
    Bence devletin acizliği, kızmayın arkadaşa. Polisine kendini savunacak yetkiyi vermeyen devlet acizdir bence.