Ziraat Bankası'nın Simit Sarayı'nı alma girişimi öğrenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, anında olaya müdahil olduğu ortaya çıktı.
Devletten aldığı teşviklerin yanı sıra özel bankalardan da yaklaşık 500 milyon dolar kredi kullanan Simit Sarayı, iflasa doğru sürüklenince borçlarını devletin üzerine yıkmaya kalktı.
REKABET KURULU'NA BAŞVURU YAPILDI
Ziraat Bankası, Simit Sarayı'nın yüzde 51'lik hissesini satın almak için Rekabet Kurulu'na başvuru yapınca, kamuoyunda tepkiler yükseldi.
Satın alma hamlesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a soruldu.
Erdoğan, haberi duyduğunda hemen Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın'ı aradığını söyledi.
ERDOĞAN ARAYINCA ÇARK ETTİ
Genel Müdür Aydın ise, Erdoğan'ın telefonu üzerine Rekabet Kurulu'na yapılan başvuruya rağmen "Böyle bir şeyi şu anda düşünmüyoruz." yanıtını verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle anlattı: "Bunu duyduğum anda genel müdürümüzü aradım. Genel müdürümüz, 'Bir ara gündeme geldi ama böyle bir şeyi şu anda düşünmüyoruz' dedi. Zaten Ziraat Bankası değil, Ziraat Bankasının girişim sermayesi şirketi... O tablo şu anda bu seyirde."
"TASVİP ETMEM MÜMKÜN DEĞİL"
Soru: Sizin tasvip etmediğiniz bir şey mi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cevabı: Hayır. Benim bunu tasvip etmem mümkün değil. Geçmişte kamu bankalarının görev zararı olayları sebebiyle nasıl battığını hatırlayın; bütün kamu bankaları görev zararı adı altında çökertilmişti. Biz geldik, önce kamu bankalarımızın tamamını görev zararlarından kurtardık. Şu anda Ziraat sadece ulusal deği, uluslararası alanda önde gelen bankalardan bir tanesi. Halkbank da Vakıfbank da öyle. Vakıflar Genel Müdürlüğünün Vakıfbankta belli bir oranda hissesi var. Yeni atılan adımla Vakıflar Genel Müdürlüğü bundan sonra hizmet etmede büyük bir imkana sahip olacak. Yatırımlarını vakıf hizmetlerinde daha etkin gerçekleştirecek.
Simit Sarayı'nın devlete satışını durduran telefon
15
●751
- 18-12-2019, 14:28:20Kamuoyu tepki verince bakın bir sozumle iptal ettirdim dersin kim bilcek.. Termik santral baca olayına dönmüş