Bu olayla sizin bahsettiginiz olayın ne alakası var? Otoparkın kullanılmayan kapalı bölümü ile apartman dairesi aynı şey mi? Birinden haber alamadığında gidip otoparkta aramazsın değil mi? Önce gider evine bakarsın.
Anlamadıysan tekrar söyleyeyim bir Türk ile bir Alman arasında ki temel fark bizim daha duygusal, duyarlı, meraklı oluşumuz. Alman kültüründe bu yok. Mesela bir almana bir jest yapsan, bir şey hediye etsen, bir şey ısmarlasan küfür etmişsin gibi seni tersler. Kendi hayatından başka kimsenin hayatı onları ilgilendirmez onların tek beklentileri devletin onlara sağladığı sosyal imkanlardır başka bir insanın hayatını merak etme, müdahale etme gibi konularla ilgilenmezler.
Hocam biraz sert çıkmışsınız ancak malesef ülkemizde de apartman kültürü artık bu yöne kayıyor, komşu komşuyu tanımıyor. Birde kimse aramamış demişsiniz muhtemelen adamın kimsesi yoktu. Ülkemizde de kimseniz yoksa bu tip bir apartmanda yaşıyorsanız böyle bir durumla karşılaşabilirsiniz. Bu kültürel farktan ziyade dünyada insanlığın gittiği acı noktayı gösteriyor.
Konu için yorumuma gelirsem, akıllı saat teknoloji aslında bu tip durumlar için harika bir teknoloji daha da geliştiğinde yanlız yaşayan bireyler için çok önemli olacak apple ın son serisinde örneğin yere düştüğünüzü algılıyor nabzınızdan durumu tespit edip belirlediğiniz numaraları veya acil servisi arıyor