Alman bilim adamları tarafından yapılan araştırmada, cildin güneş ışınlarından gördüğü zararı ve yaşlanmasını ölçmek için lazerli yeni bir teknik kullanıldı.
ABD Optik Derneği'nin yayını olan "Optics Letters" dergisinde yayımlanan araştırma sonuçlarına göre, bozulması halinde cildin kırışmasına ve yumuşaklığını kaybetmesine neden olan kolajen ve elastin doku üzerindeki incelemeler, kadınların kolajeni erkeklerden daha hızlı kaybettiğini gösterdi.
Bir hastanın cildindeki kolajen dokuyu incelemek isteyen dermatologlar, bir hücre örneği alıp mikroskop altında incelemelerini yaparken, araştırmada kullanılan teknikte, cildin alt tabakalarına bakmak ve yaşlanmayı ölçmek için kızılötesi lazer ışını kullandı.
Bilim adamları, yeni tekniğin, cildin kolajen yapısını etkileyen cilt hastalıklarının araştırılmasına yardımcı olacağını da umuyor. Genç yaşlarda vücudun daha fazla ürettiği, ancak yaşlanmayla üretimi azalan protein grubu kolajenler, cildin gücünü belirliyor.
Kaynak
Kadınlar Daha Hızlı Yaşlanıyor
2
●500
- 05-10-2006, 03:43:32Allah Allah dostum ekolayın haberini kendi haberim gibi yazmammı daha etik?
Artı bu haberi ekleyen ben olduğuma göre bırak insanlarda sayfamı görsünler dimi buradan gelecek 15 bilemedin 20 hitle sitem kalkınmaz dimi?
Bildiğim kadarı ile R10'a eklenen linklerden backlinkte alamıyoruz o zaman neyin mücadelesini veriyoruz?
Ama linkim seni o kadar rahatsız ettiyse kaldırabilirim?