• 20-06-2019, 10:38:27
    #1
    İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İlk kez söylüyorum, Türkiye'de 6 aya kadar Arapça tabelaların tamamını değiştireceğiz. Kilis'te yaptık. Bir standart var, tamamı Türkçe oluyor. Altında ufak bir Arapça yazmak istiyorsa yazsın. Standardı var bu işin, tamamını değiştireceğiz. Nizam, kural neyse buna herkes uyacak." dedi.

    Habertürk'e konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, arapça tabelalar konusunda şu açıklamalarda bulundu;

    "Ben nasıl kurallara uyuyorsam Suriyeli de kurallara uyacak. Bu yıl 50 bin kaçak göçmeni sınır dışı edeceğiz. İstanbul'u kaçak göç merkezi yapamayız. Şu anda Göç İdaremizin önemli bölümü burada çalışıyor. İstanbul'da kaçak göçmen bırakmayacağız. Ülkesi neresi ise göndereceğiz. Bugün Suriyelilerin, Afganlıların Türk ekonomisine katkısı var. Çok ağır işlerde Türkiye onlardan istifade ediyor. İstanbul'a söylüyoruz. 6 ay bize süre verin. Herkes bizim kurallarımıza uyacak. Bu kadar açık ve net. Burada nizama ve kurala herkesi uydurmak zorundayız. Türkiye'de 6 aya kadar Arapça tabelaların tamamını değiştireceğiz. Kilis'te yaptık. Bir standart var Türkçe oluyor, altına Arapça yazıyorsa yazsın. Nizam, kural neyse buna herkes uyacak."
  • 20-06-2019, 10:40:53
    #2
    Yıllar yıllar ve yıllar geçiyor... Hala geçiyor... Hadi hayırlısı.
  • 20-06-2019, 10:43:01
    #3
    R10'da siyaset paylaşmayalım. Gerçekten tadını kaçırıyor forumun Bir de bıktık abi ya. Her yer siyaset nasıl bir ülke olduk anlamadık. Bilim, sanat bu kadar konuşulmuyor bu ülke de
  • 20-06-2019, 10:43:31
    #4
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Keşke her şeyi çıkar için yapmasalar. Hayırlısı olsun bakalım (: