• 05-10-2018, 13:31:40
    #1
    metehanakdeniz.com
    Tüketicilere sunulan malların etiketlerinde ve fiyat listelerinde yer verilmesi zorunlu olan yerli üretim logosunun kullanımına ilişkin esaslar belirlendi.



    Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Ticaret Bakanlığı tebliğine göre, etiketlerde ve fiyat listelerinde; malın üretim yeri, ayırıcı özelliği, tüm vergiler dâhil satış fiyatı ve birim fiyatı, bu fiyatının uygulanmaya başladığı tarih ile üretim yeri Türkiye olan mallar için Bakanlıkça tespit ve ilan edilen şekil, logo veya işaret yer alacak.

    Sanayi Sicili Kanununun 1. maddesinin birinci fıkrasında belirtilen işletmeler tarafından Türkiye’de üretilen mallar, Türkiye’de üretilen el ve ev sanatları ürünleri ile Gümrük Kanununun 18. maddesinde sayılan ürünlerden Türkiye’de elde edilen veya üretilen mallar yerli üretim sayılacak.

    Bakanlık, belediyeler ve ilgili odalar bu tebliğ hükümlerinin uygulanması ve izlenmesine ilişkin işleri yürütmekle görevli olacak.

    Aykırı uygulamaların tespit edilmesi halinde, gereği yapılmak üzere aykırı uygulamayı yapanın merkezinin bulunduğu valiliğe gönderilecek.

    dunya
  • 05-10-2018, 13:35:38
    #2
    Haberler için teşekkürler. Paylaştığınız haberlere denk geliyorum güzel seçim yapıp paylaşıyorsunuz
  • 05-10-2018, 13:37:27
    #3
    metehanakdeniz.com
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Haberler için teşekkürler. Paylaştığınız haberlere denk geliyorum güzel seçim yapıp paylaşıyorsunuz
    Ne demek ben teşekkür ederim. Bazen Kayseri'den Ankara'nın ekmeğinin haberini paylaşıyorum, ayıp ediyorum. Ama olsun.
  • 05-10-2018, 13:50:23
    #4
    Üyeliği durduruldu
  • 05-10-2018, 14:20:45
    #5
    Üyeliği durduruldu
    by_karahan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Daha önce şu konuda yazmıştım https://www.r10.net/1073887490-post15.html

    Bu kadarını tahmin edemedim üzgünüm
  • 05-10-2018, 14:46:08
    #6
    Platin üye
    Ne oldu.

    COCA COLA İsrail malı diye parasını verip alan ve sokaklara döken, Reis emretsin kefenimizi giyeriz diyenler vardı.
    Şimdi COCA COLA için YERLİ LOGOSU yerleştiriliyor.

    Şu logonun Amerikan Mallarına karşı alınan tavırdan dolayı ABD tarafından bize emri vaki edildiğini düşünmeye başladım. Çünkü ABM malı olup ülkemizde FASON ÜRETİM veya FABRİKA ÜRETİMİ yapıp YERLİ ÜRÜN logosu alan o kadar firma var ki.

    Biz halen YERLİ ve MİLLİ diye çırpınalım. Elin COCA COLA sı bizden daha YERLİ ve MİLLİ oldu.
  • 05-10-2018, 15:03:40
    #7
    Align Printheads