"i have just authorized a doubling of tariffs on steel and aluminum with respect to turkey as their currency, the turkish lira, slides rapidly downward against our very strong dollar! aluminum will now be 20% and steel 50%. our relations with turkey are not good at this time!"
https://twitter.com/realDonaldTrump/...99286586109955
türkçe: "türk lirası, çok güçlü dolarımız karşısında hızla düşerken türkiye'den gelen çelik ve aluminyum üzerindeki gümrük vergilerinin ikiye katlanmasına onay verdim! alüminyumda bu oran artık yüzde 20, çelikte de yüzde 50. türkiye ile ilişkilerimiz bu dönemde iyi değil!"
ınvesting.com - abd başkanı donald trump, ankara'ya yönelik çelik ve alüminyum fiyatlarının iki katına çıkacağını açıkladıktan sonra türk lirası'nın% 14'ten fazla değer kaybetti.
trump, türk yetkililerin başarısız 2016 darbesinin bir parçası olarak terörle suçladığı papaz andrew brunson'un tutukluluk halinin devam etmesi üzerine türkiye'ye defalarca ateş açtı ve bu hafta washington'da iki nato ülkesinden delegelerin katılımıyla ilerleme kaydedilmedi.
VİDEO LİNKİ
Hala bu anlık dalgalanmanın abd ile alakası olmadığını düşünen var mı ?
Donald Trump Etkiliyor mu ?
41
●2.535
- 10-08-2018, 17:27:3516 yıllık bir süre aslında çok bir süre değil. Çünkü baya senedir dışa bağımlı yaşıyoruz ve borçtur vs bunlardan bir anda sıyrılmak kolay değilKOLCU adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Nasılki fazla kilolar 1 günde olmuyorsa 100 yıllık ekonomi borçlarda malesef kısa sürede bitmiyor.
- 10-08-2018, 17:29:11Durum ülkemiz için kötü ama sadece ülkemiz için değil; Rusya, Çin, Iran, Kore ve Amerika karşısında birleşen tüm devletler için kritik. Ancak bu işin sonunda kaybeden Amerika olacaktır. Çünkü Trump aynı zamanda sadece Türkiye ve diğer saydığım ülkelere değil Avrupa Birliği ve dünyada diğer süper güç olma yolunda ilerleyen ülkeler için kritik hamleler yapıyor. Buda onun sonunu getirecektir.
En büyük bedeli biz ödüyoruz peki neden mi ?
Filistin'de Amerika'ya karşı olduk
Suriye'de kurulacak olan PKK tabanlı devlete engel olduk.
Tabiki en büyük bedeli biz ödeyeceğiz. Biz derken biz yani garibanlar. Parası olana yine her zaman olduğu gibi hiç bir şey olmayacak. Allah bu dönemde yâr ve yardımcımız olsun bu mübarek cuma günü hürmetine..
Nasılki fazla kilolar 1 günde olmuyorsa 100 yıllık ekonomi borçlarda malesef kısa sürede bitmiyor.