
Kıbrıs Rum Kesimi'nde düzenlenen konferans, İsrail ve Mısır'ın Türkiye'ye meydan okuyan açıklamalarına sahne oldu. ABD Büyükelçisi de Türkiye karşıtı tavra destek verdi. Mısır Büyükelçisi'nin, "Gerekirse askeri güç kullanırız" açıklaması ise toplantıya damga vurdu.
Lefkoşada yapılan Dış Rumlar Konferansına İsrail, Mısır ve Amerika Birleşik Devletlerinin Rum Kesimine akredite olan büyükelçileri katıldı.
NTVden Selim Sayarının haberine göre, toplantıda konuşan İsrail Büyükelçisi Aammy Ravel, Rumların tek taraflı doğalgaz aramasına tepki gösteren Türkiyenin davranışlarını tahrik olarak niteledi. Türk tehditleri nedeniyle İsrailin askeri müdahalede bulunmak zorunda kalmamasını temenni ederim ifadelerini kullandı.
GEREKİRSE ASKERİ GÜÇ KULLANIRIZ
Mısır Büyükelçisi Mai Taha Muhammed de gerekirse Türkiyeye karşı askeri güç kullanmaktan çekinmeyecekleri tehdidinde bulundu. ABD Büyükelçisi Cathleen Doherty ise Türkiyenin Rumlara gösterdiği tavrın kabul edilemez olduğunu söyledi.
Kaynak
Mısıra bak