• 19-06-2018, 12:43:50
    #10
    BBTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    -------------------------

    Sosyal medya hesapları ve söylediği bazı şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirdiği gerekçesiyle tutuklanan ‘Ezhel’ lakaplı fenomen rapçi Sercan İpekçioğlu bugün mahkeme karşısına çıktı.
    "Ezhel" ismini kullanan rap şarkıcısı Sercan İpekçioğlu'nun "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımını özendirme" suçundan yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliyesine karar verildi.
    Anadolu 44. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Sercan İpekçioğlu ile avukatları katıldı. Duruşmayı, İpekçioğlu'nun ailesi ile çok sayıda hayranı da izledi.


    Kimlik tespiti yapılan sanık İpekçioğlu, bekar ve lise mezunu olduğunu, müzisyenlikle uğraştığını aylık ve gelirinin de 100 bin lira olduğunu söyledi.
    HAYATA BAĞLAYICI SÖZLER
    Savunmasını yapan sanık İpekçioğlu, "Öncelikle fotoğrafla başlamak istiyorum. Ankara Kızılay'da bir arkadaşımın giyim mağazasına arada bir giderim. Orada otururken bahçede bitki gördüm. Hint keneviri olduğunu anladık. Söktük. O ara aklıma bu bitkiyle resim çektirmek geldi. Resim çekindim. Altına da eski bir şarkı sözü Selahattin Özdemir'in esrar perdesi adlı şarkı sözünü yazdım ve muziplik olsun diye paylaştım" diye konuştu.
    "Geceler" isimli parçasında ise gecenin karanlığından, gizeminden bahsettiğini aktaran İpekçioğlu, şöyle konuştu:
    "Bunu sanatsal faaliyet kapsamında Türkiye'de çekilecek olan bir diziye müzik olarak yaptım. Bu parçada uyuşturucu madde kullanmaya özendirmeye kastım yoktur. Benim 'Yarınımız Yok' diye bir parçam daha var. Burada uyuşturucunun zararlarını anlattım. Kullanıldığı takdirde ölüme neden olduğu temasını işledim. Gençleri uyuşturucuya teşvik değil, hayata bağlayıcı sözler. Suç işleme kastıyla hareket etmedim. Eserlerim tamamen benim hayal ürünümdür. Suçsuzum. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum."


    İpekçioğlu'nun avukatı Fuat Ekin de iddianamede iki eylemden bahsedildiğini anlatarak, "Biri espri olsun diye paylaşılmış bir fotoğraf ve 'Geceler' isimli fantastik bir vampir hikayesinden ibarettir. İddianamede düzenlenen eylemin yaptırımı ağırdır. Sanık üzerine atılı suçu işlememiştir. Beraatine ve tahliyesine karar verilmesini talep ediyorum." şeklinde konuştu.
    Son sözleri sorulan sanık İpekçioğlu, beraatini istedi.
    Mahkeme, sanık İpekçioğlu'nun suç işleme kastıyla hareket etmediği anlaşıldığından beraatine karar vererek, tahliyesine hükmetti. Mahkeme hakimi Dilber Atalay, kararının ardından "Suç işleme kastıyla hareket etmediğine inandım. Sanat eseri olduğunu düşünerek beraatine karar verdim." diye konuştu.
    Suç olmayınca beraat dediğim gibi. Ikuduğum kaynaktan kopyaladım her siteye ayrı bakamam
  • 19-06-2018, 12:52:18
    #11
    PREMIUM SEO
    dEaTh adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ve ilerleyen tarihlerde gerekçeli kararda açıklanır.
    bu olaylar böyledir. önce karar verilir belli bir süre sonra
    gerekçeli karar açıklanır.
    Gerekçeli karar sanığın yüzüne okunur. Yüzüne okumadıkları sürece karar veremezler.
  • 19-06-2018, 12:57:14
    #12
    kasıt olsaydı 10 yıl kasacaklardı demek. Kasıt var 10 yıl, kasıt yok beraat.
  • 19-06-2018, 15:10:18
    #13
    Üyeliği durduruldu
    Oğuzhan Uğur un Binali Yıldırım a Ezhel hakkında konuşmasından dolayı beraat etmiştir diye düşünüyorum benimle aynı düşünen varmıdır acaba

    https://youtu.be/VNEs15hBvVY
  • 20-06-2018, 13:58:16
    #14
    bunun asıl sebebi babala tv de oğuzhan uğurun binali yıldırım ile yaptığı programı izlerseniz neden 2 gün sonra beraat ettiğini anlarsınız kurtarıcısı oğuzhan uğurdur
  • 20-06-2018, 16:36:37
    #15
    yavuzwasheree adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Oğuzhan Uğur un Binali Yıldırım a Ezhel hakkında konuşmasından dolayı beraat etmiştir diye düşünüyorum benimle aynı düşünen varmıdır acaba

    https://youtu.be/VNEs15hBvVY
    Eğer ki Binali Yıldırım müdahale ettiyse bu konu hakkında, Ezhel' konuşmasının 5 dakika öncesinde "bizim yargıya karışma gibi bir hakkımız yok" lafı da çöpe gitmiş oluyor.
  • 20-06-2018, 16:43:06
    #16
    N0S adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    bunun asıl sebebi babala tv de oğuzhan uğurun binali yıldırım ile yaptığı programı izlerseniz neden 2 gün sonra beraat ettiğini anlarsınız kurtarıcısı oğuzhan uğurdur
    O soru ayın 12'sinde soruldu. Mahkeme tarihi 19'uydu.
    Etkisi varsa bile 2 günde olmadı yani.
  • 21-06-2018, 09:51:22
    #17
    F.Gungor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    O soru ayın 12'sinde soruldu. Mahkeme tarihi 19'uydu.
    Etkisi varsa bile 2 günde olmadı yani.

    2 günde olacak diye birşey yok hocam ama etkisi çok büyük video yu izlediyseniz seda sayanıda içeri atalım o zaman diyor
  • 21-06-2018, 10:02:04
    #18
    Söylediğine göre "İçeride koşullar kötü" imiş. (: