• 13-08-2017, 20:46:05
    #19
    Platin üye
    SEOPro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    %25 den %5 lik bir vergi kesintisi adı da stopaj vergisi !
    Kaç günlük olursa olsun karlı çıkma ihtimaliniz yeni iseniz %0.
    Sizden ricam birgün yolunuz bankaya düşerse BES yaptırdığınız bankanın şubesine gidince oradaki personele '' Acaba besden bugün ayrılırsam toplamda hesabımdan ne kadar kesinti olacak ? '' Sorusunu yöneltmeniz.

    Ah hocam ah.. Yüzde 5 dediğiniz tutar yüzde 25 ten değil. Paranın getirisinden kesilir ki bu tutar diğer yatırım ürünlerinin çoğunda yüzde 15 tir. Yani yine yüzde 10 kardasınız.

    Çıkışta ne kadar alacağımı öğrenmek için bankaya gitmeme gerek yok ki. İnternet şubesinden görüntüleyebiliyorum ki çok güzel kardayım.

    Başka bir sorunuz var mı?
  • 13-08-2017, 20:58:20
    #20
    Ben sistemden geçen sene çıktım, kesinti haliyle oldu. Çıkmamın sebebi, fonların sürekli düşüşte olmasıydı. Yani hem kardan zarardayım hem de paramı kullanamıyorum. Bana BES mantıklı gelmiyor. Tek avantajı var, o da para biriktirmek. Çünkü bir insanın kendi başına para biriktirebileceğine inanmıyorum, en azından kendim için söyleyebilirim. Özetle, BES'e katılacağınıza bir daire almaya çalışın, bence daha iyi. Hem sürekli değeri artar, hem de mülk sahibi olmuş olursunuz.

    Ek olarak şunu yazmayı unutmuşum; görüyorsunuz ki TL'sının değeri dip seviyede, 10 yıl sonra ne olacağını bilemeyiz. Ama gayrimenkulun değeri şüphesiz ki hep artacak.
  • 14-08-2017, 09:57:41
    #21
    white35 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sigorta şirketleri de diğer tüm şirketler gibi kar hedefi olan kurumlardır. O kadar kişiye istihdam sağlıyor ise bu da pozitif bir eylemdir.

    Yatırımcı açısından baktığımda benim param iyi kazanıyor mu? Kazanıyor. İstediğim zaman alabiliyor muyum? Alabiliyorum. Kim ne yerse yesin bana ne? Herkesin kazandığı hakkında yorum yapacak olursak bu ülkede insan kalmaz.

    Daha yakın zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Asgari ücret yüksek milletvekili maaşları düşük demedi mi?

    yine aynı konu üzerinden bunu da okumanızı isterim :

    http://www.sozcu.com.tr/2017/yazarla...diler-1968268/

    Dahası bu ülkede botaş en çok kar eden firmalar arasına giriyor Kimin parası ile benim senin? Yahu devlet kurumu halka doğalgaz satarak bu kadar kar eder mi? Demek ki fahiş fiyatta sattın!

    İstanbul'un en işlek mekanlarında otopark işleterek milyonlar kazanan, bütçesi bazı belediyelerden büyük bir işletme olan İSPARK zarar açıklıyor bu ülkede... Değnekçi gideri dışında adamların gideri yok oysa!!!!!

    Bir kişide çıkıp bu ülkede neler oluyor demiyor... Devlet organları iflas ettiği için zaten diyecek kimsede yok o da ayrı konu...

    Yani evet gemisini kurtaran kaptan ne yazık ki ülkemizde.
    Dediğiniz gibi neler neler yaşanıyor ne yazık ki ülkemizde. Bende sizin saydığınız yanlışları kınıyor ve tasvip etmiyorum. Fakat ticarette zorla kavramı olmaz,olamaz. Kâr odaklı çalışan ülkenin en büyük şirketlerinden birinin zorlama ile gelir elde etmesi ve bundan hoşnut olması cidden inanılır gibi değil.

    ISKI,BOTAS dediğiniz gibi ayrı trajediler. Tob başkanına diyebileceğim bir şey yok bu dünyada ne yazık ki.

    Bunlara benzer telekom trajedisi var. Elde edilen gelirin komple yurt dışına çıkarıldığı (işletmeyi 20-30 yıllığına devrealan grup kendi ülkelerindeki işlerde borç içerisinde olduklarından) şirket satın alınmayıp kiralanmadığı için şirketin parasını yatırımlara ayırmayı doğru bulmayıp gereksiz düzeyde pahalı reklam oyuncu masraflarına ayrılan gelir. Devletle arayı iyi tutup BTK'dan rica ile AKK getirten bir gruptan bahsediyoruz.

    Bu sistemin diğer bir nedeni de devletin sıcak para sağlamak için geliştirdiği bir uygulama.

    1 yıldan fazla kalırsan devlet güzel bir katkı payı koyuyor. Bir de sisteme girişte devlet desteği var. 2-3 yıl için mantıklı bir uygulama.

    Kısa vadede mantıklı bir sistem fakat uzun vade için kullanmak bence mantıklı olmayacaktır. En büyük pay sisteme girişte veriliyor devlet tarafından. Sonrasında yıllık ödenen ücrete göre değişen ek yıllık katkı payı sistemi uzun süre kullanmayı teşvik edecek tutarda değil.

    Bu uygulama üzücü bir uygulama. Resmen sıcak para sorununun çözümü için aylık 50-500 TL arası tutarlar ile devlet halktan kredi çekiyor.

    Sistemin enflasyondan uzun vadede avantaj sağlaması çok zor. Dolar veya euro gibi kurlar ile endeksli olması durumunda da yıllık katkı payı,ilk girişteki katkı payı oranı düşmüyorsa daha mantıklı olabilir.