• 04-05-2008, 12:07:03
    #1
    Millî Eğitim Bakanlığı sınıf geçme yönetmeliğinde düşündüğü değişiklik ile sınıf geçmeyi kolaylaştıracak. En fazla iki dersten zayıfı olan öğrenciler bir üst sınıfa sorumlu olarak geçebilirken, yeni değişiklik ile bu sayı 6 olacak. Ayrıca üç dersten başarısız olan öğrencilerin girebildiği ortalama yükseltme sınavına, yeni düzenlemeyle sınırsız giriş hakkı tanınacak.
    Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Ortaöğretim Sınıf Geçme Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik taslağını Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın onayına sundu. Talim Terbiye Kurulu taslakla ilgili görüşmeyi Pazartesi günü yapacak. Talim Terbiye Kurulu'na onay için gönderilen taslakta, ortaöğretim kurumlarında öğrencilerin sınıfta kalmasını zorlaştıracak önlemler aldı.
    Değişiklik ile sorumlu olarak sınıf geçmek de kolaylaştırılacak. Mevcut durumda sorumlu geçmek için olması gereken zayıf ders barajı sayısı 2’den 6’ya çıkartılıyor. Ayrıca üç dersten başarısız öğrencilerin girdiği ortalama yükseltme sınavında da yapılacak değişiklik ile ortalama yükseltme sınavına sınırsız giriş hakkı tanınacak. Buna göre öğrenciler zayıf dersi olmayan öğrencinin yanı sıra, kaç dersten başarısız olurlarsa olsun öğrencileri, sınıf geçmek için ortalama yükseltme sınavına girebilecekler. Ortalama yükseltme sınavları yılsonundan bir hafta sonra başlayacak. Böylece sınavlar haziran ve temmuz ayları içinde gerçekleştirilecek.

    -ALAN DEĞİŞTİRME KOLAYLAŞTIRILACAK-

    Düzenlemede, alan değiştirmek isteyen öğrencilerin girmesi gereken sınavlarda da bazı kolaylaştırmalar düşünülüyor. Lise son sınıf öğrenicilerine sadece Ağustos ayından fark derslerini verme hakkı veren Millî Eğitim Bakanlığı, öğrencilere Şubat ayında fark derslerini vermeleri için ek sınav imkânı tanıyacak.
    Son düzeltmeleri yapılan yönetmeliğin Pazartesi günü Talim Terbiye Kurulu'nda görüşülmesinin planlanırken, 2008-2009 eğitim öğretim döneminden itibaren uygulamaya konulması bekleniyor.

    Kaynak : Ankara, ANKA
  • 04-05-2008, 12:13:32
    #2
    Sınıf geçmek zor muydu önceden
  • 04-05-2008, 12:17:05
    #3
    zaten bütünlemeye kaldımı hiç korkmayın

    2x+1=5 x nedir? gibi sorular çıkıyor bizzat şahit oldum
  • 04-05-2008, 12:18:55
    #4
    verilmişti haber.
  • 04-05-2008, 15:14:54
    #5
    SABAH.COM.TR adlı üyeden alıntı:
    Yarımağan sınava giren adaylar arasında dört işlemi bile yapamayanlar olduğunu belirterek, şu örneği verdi: "Bir soru vardı hiç unutamıyorum. 2006 yılında sorduk. Rakamlar tam hatırımda değil ama soru şöyleydi: 15-(8-3) =? Sonucun ne olduğunu sorduk. 8'den 3'ü çıkaracak, 5 kalacak, 15'ten 5'i çıkaracak 10 kalacak. Bunu adayların yüzde 48 yapamadı. Yani 1.5 milyon kişiden nerede ise yarısı bu sorunun cevabını veremedi. Maalesef seviye böyle."
    Ağlasak mı gülsek mi?
  • 04-05-2008, 15:23:02
    #6
    Üyeliği durduruldu
    Birde şu devamsızlıklara el atsalar lise3te 49 gün devamsızlıkta diploma vermediler :d
  • 04-05-2008, 15:24:40
    #7
    Misafir
    liseyi bırak millet orta okulu çift dikiş gidiyor kolaylaştırsınlar tabi
  • 04-05-2008, 15:26:14
    #8
    Davay davay 🌹
    saten geçmek kolaydı şuan kolay diye bişey söylemek çok zor çok çok daha kolay oldu
  • 04-05-2008, 15:28:50
    #9
    Misafir
    xorn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Birde şu devamsızlıklara el atsalar lise3te 49 gün devamsızlıkta diploma vermediler :d
    ben 70 küsür gün ile almıştım birşey olmaz müdür'e yanaş biraz