30 bin lira karşılıksız Genççiftçi projesi.
66
●6.971
- 23-04-2016, 23:08:23Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.inekle tavukla uğraşamamda, sebze meyve yetiştiriciliği olur. özellikle kuru soğan(toplama ve paketlemede tecrübeliyiz)
şeytan derken yani böyle gelecek kaygısıyla, istanbul trafiği ile, insanların dertleri ile uğraşıp ömür tüketeceğime ekinimi eker, keyfime bakarım. ciddiyseniz belki ortaklaşada olabilir.
burdan 3-5 kişi daha bulsak kütahyada r10 köyü felan kurarız.
patlıcan ekerim ilk sene. - 24-04-2016, 02:15:19Bu konuyu gördükten sonra yaklaşık 3 saatir bir araştırm yapıyorum.
Aklımda her zaman tavuk çiftliği açmak vardır eminim daha da olacaktır beynimin bir köşesinde.
Şimdi bize 30k kredi hibe veriliyor. Bu kredi ile tam donanım herşeyi ile hazır 4/4 lük bir çadır kümes yada prefabrik kümes kurulumu yapabiliriz + ( prefabrik ise 500 tavuk çadır ise 1000 tavuk yanında bu fiyata dahil tam 30k tutuyor hepsi birlikte )
500 tavuk ile ortalama ile en kötü 350 yumurta alsak aylık 10,500 yumurta yapar.
Peki 500 tavuk aylık ne tüketir yem olarak hemen hesaplayalım.
1 tavuk (ataks) günlük 118 gram yem tüketiyor.
1 tavuk aylık 3,540 kg yem tüketmiş oluyor. x 500 = 1 ton 750 kg küsür.
30 kg yem 60 tl. Bize aylık toplam 1,750 ton yem gerkeiyor bunun ederide : 3500 lira. Düz 3000 lira diyelim.
Ne alıyorduk biz yumurta olarak 10,500 adet. Bugün yumurtanın kolisi ne kadar ( 30 lu ) 8 lira bilemeden max 10 lira.
10 liradan hesaplayalım adet başı 30 kuruş oluyor. Bu adam bizden 20-25 kuruştan alsın ki kendide kazanç sağlasın.
Biz 25 kuruştan satalım. 10,500 x 0,25 = 2 625 tl eder.
Şuan gelir gideri karşılamıyor bile. Sabahtan beridir yanlışmı hesaplıyorum diyorum ancak işin içinden bir türlü çıkamadım.
Daha bunun birde 1000-1500 liraya bekçi gideri var hiç eklemedim onu.
Bu konuda bilgisi olan yazarsa sevinirim. Vaz geçip kültür mantarı işine odaklanabilirim . - 24-04-2016, 11:44:47Proje yazdırmanıza gerek yok boşyere masraf etmeyin. Başvurudaki proje satırı 3-5 satırlık birşey zaten oraya aklınızdan geçenleri yazın yeter.theknightelf adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben ciddiyim ve arıcılık için hafa içi başvuruda bulunucam zaten organizasyon işi şuan için bana gelmez mevcut işlerime vakit ayırmam gerekiyor. İleride belki olabilir.yakupqqq adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
https://gencciftci.tarim.gov.tr adresinde desteklenen türler var bakın fıstık için uygunsa değerlendirin bence.Lİ0N adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Detayları siz daha iyi bilirsiniz ama öyle olsaydı kimse yumurta üretmezdi. Muhakkak biryerlerde hata var.Akbas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aktif sigortalı olmaması yeterli.DenqeSiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 24-04-2016, 11:48:05Üyeliği durdurulduBen 30 bin tl'lik hibe için yazmadım. Büyük baş - küçük baş hayvancılık - besi piliç - tavukçuluk için yazıyorum. 600 bin tl'lik projelerden yani. %65-70'e kadar hibe söz konusu var. Konuda geçmiş çünkü.Paşa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 24-04-2016, 11:55:35Doğrudur diğer büyük projeler için bir danışman eşliğinde ziraat mühendisleri ile çalışılması en mantıklı olan. Bu proje için gerek olduğunu düşünmüyorum ben.theknightelf adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 24-04-2016, 11:55:29arkadaşlar Türkiye'de tavukçuluk yumurtacılık çok zor. ankarada bi abim var şişman yumurta diye markası var. adam üretimde kırılan yumurtanın sarısını beyazını ayırıyor paketleyip pastanelere satıyor. üretimi düşen tavukları köpek maması yapan yere satıyor. pisliğini gübre için ayrı satıyor bacağını çinlilere ayrı satıyor. eğer büyük olmazsa sadece benim gibi hobi olarak yiğenleriniz çocuklarınız doğal yumurta tavuk eti yesin diye uğraşırsınız. gezen tavuk eti ve yumurtası olarak büyük kazançlar beklememek gerekir.
fakat arıcılık çok ayrı birşey. eğer bunuda profesyonel yapmak istiyorsanız gezgin arıcı olacaksınız. yazın anadoluda kışında akdeniz veya egede olacak kovanlarınız. arı bebek gibi ilgi istiyor bırakıp gitmek olmuyor. ama geliride ona göre iyi. benim 10kovanım var eşe dosta dağıtıyorum dükkanda işçilere vs veriyorum ama benim yan bahçemdeki emekli bi amca kilosunu 100liradan satıyor onunda 10 kovanı var her kovan 25kilo civarında bırakıyor 10x25x100:25bin tl eder. gezgin arıcıların 100den fazla kovanı var ve onlar her bölgenin çiçek açmasında arılarını oraya götürdükleri için daha çok bal hasat ediyorlar.
hibe için 40 koloni istiyorsa ankara kazanda Türkiye kalkınma vakfı var. boş kovan 130tl her çıta arı 40tl desek 7çıta arı + kovan 400 tl civarında. 40 kovanda 16bin tl eder 4bin tl de bal mumu ve arıcılık aksesuarı alınır. 10binde artar.
şeytan derken yani böyle gelecek kaygısıyla, istanbul trafiği ile, insanların dertleri ile uğraşıp ömür tüketeceğime ekinimi eker, keyfime bakarım. ciddiyseniz belki ortaklaşada olabilir.