Sosyal paylaşım sitelerinde ve bazı internet sitelerinde, vatandaşları korku ve paniğe sevk edecek paylaşımlarda bulundukları iddiasıyla 7 kişi gözaltına alındı.
AA muhabirinin emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Kızılay Güvenpark yakınlarında 13 Mart Pazar günü gerçekleştirilen bombalı terör saldırısının ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri internet üzerinden çeşitli paylaşımlarda bulunan kişileri teknik takibe aldı.
İnternetten, "Gordion'da bomba bulunmuş, uzak durun AVM'lerden", "Ankara'da devlet üniversitelerinden birinde patlama olacak, haber aldık herkes paylaşsın", "Ankamall ve Tunalıhilmi Caddesi'nde bomba ihbarı var", ve "Ankara'da 4 ayrı noktada daha patlama olması bekleniyor" şeklinde sosyal medyada paylaşımlarda bulunan 7 kişinin kimlik tespiti yapıldı.
Terörle mücadele ekipleri, O.A. (22), E.U. (21), İ.S.Y. (20), B.A. (26), A.Ç. (27), D.Y. (15) ve H.M'yi (49) gözaltına aldı.
Herhangi bir örgüt bağlantısı tespit edilemeyen şüpheliler hakkında, "halkı, mesnetsiz iddialarla korku ve paniğe sevk ettikleri" gerekçesiyle Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından işlem yapıldı.
Sanal provokatörlere operasyon
6
●567
- 24-03-2016, 13:05:49Üyeliği durdurulduşişirme haber. Milletin gazını alma ve gözdağı verme haberlerinden. İsimleride sallamışlar zaten o.a a.b c.d vs vs
Ortada fiziki bir suç yok. Orda bomba bulundu burada bomba bulundu diye post atan insanlara birşey yapamazlar. Bunlar dedikoduya girer. Her dedikodu yapanı gözaltına alamazlar.
Böyle mesaj atan adamlar çıkıp bunlar montaj dese olay kapanır veya hacklendiler benim bilgim dışında atıldı denilse yine olay kapanır.
Yahu sanal ortadamda kanunlar uygunlansa ne r10 kalır nede buraya üye olan insanlar ellerini kollarını sallayarak sokakta dolaşabilir. En hafifinden , burada dönen ticaretin kaydı yok mesela - 24-03-2016, 17:12:49Gordionda bomba bulunması haberi tüm Ankara'yı sarmıştı, ben o sırada başka bir alışveriş merkezindeydim ve tüm girdiğim mağazalarda bu konuşuluyordu, hatta bir mağazada çalışanlar gordion boşaltılmış, oradaki mağazamızda çalışan arkadaşlar buraya geliyorlar demin telefon ettim arkadaşlara dedi bana, bir başka mağazaya girdiğimde oranın Gordion şubesine telefon ettirdim, bu durumun doğru olmadığı söylendi, inanın alışveriş merkezinden çıkana kadar herkes Gordion haberini konuşuyordu, canlı canlı halkı nasıl galyana getirdiklerinin şahidi oldum, inşallah haklarında işlem yapılır da ibret olur, bizim insanımız bire bin katarak anlatıyor birbirine.