Ekşi Şeyler Ne Kadar Doğru?
21
●1.816
- 07-03-2016, 13:31:10Ekşisözlüğü sürekli takip ederim, gündemide oradan takip ediyorum,
Hatta vakti zamanında burada açtığım bir başlık hakkında https://eksisozluk.com/r10-nette-yap...irisi--4467297
Şöyle bir entry bile girilmişti
Cidden ivme kaybediyor site, ssg çok doğru zamanda bırakıp gitti bence.
Bir yazar oraya para kazanma amacı gütmeden içerik ekliyor, bundan zaten herhangi bir talebi yok, fakat bunlar Ekşişeyler adı altında farklı bir sitede kullanıcı sözleşmesi değiştirilecek bir anda yapıldığında doğal olarak insanlar bundan rahatsız oluyor,
Site yönetimi bu konuda kullanıcılarıyla iyi iletişime geçemiyor sorun bence burada.
Yani yazarlar ve site sahipleri arasında uçurum var sanki ben öyle görüyorum, uzlaşmacı bir ortam yok.
Yoksa böyle bir platform açılacak ve sizin isimlerinizle paylaşılacak denilseydi bu kadar sorun cıkmazdı bence. - 07-03-2016, 13:38:36Ekşi sözlük Türkiye'nin en çok takip edilen/tıklanan yerli ilk 3 sitesinden birisi. Bu tip hamleler kemikleşmiş kitleler tarafından anlık benimsenmez. Özellikle tema değişikliği konusunda çok büyük tepkiler verildi, arka plan rengi dışında tema bence fonksiyonel ve görsel açıdan da bekleneni karşılıyor. Ekşi şeyler olayında da kullanıcı sözleşmesi üzerinden ilerleniyor olması, bir nebze çakallık gibi algılansa da ekşi sözlüğün artık kurumsal ve ticari kaygıların söz konusu olduğu bir platform olduğunu görmek lazım. Elinizde bu tip bir imkan varsa, işin suyunu çoktan çıkartırdık biz. 10-15K film sitesine hit çeken, cm başına 12947 reklam yerleştiren "webmaster" arkadaşlar ekşi bu tip hamleler yapınca sözlüğün sonu geldi diye eleştirmesin.
Ekşi bu süreçte kan kaybı yaşar mı? Elbette yaşar, her değişim beraberinde bu tip olumsuzlukları sürükler lakin bundan 6 ay - 1 yıl sonra çok daha güçlü şekilde toparlanır.
Aynısı r10 gibi siteler için de geçerli. Bugün tasarım / tema vs. değişikliğine gidilsin, radikal düzenlemeler yapılsın r10'u bırakıyoruz kem küm eder herkes, 1 yıl sonra davetiye bulabilmek için dört dönerler. - 07-03-2016, 14:58:51Arkadaşlar buradaki sorun konunun ilk mesajındaki blog yazımda da bahsettiğim gibi niyettir. Niyet çok keskin ve olumsuz bir şekilde eyleme geçmiş görünüyor. Bu yaklaşım değişmediği sürece toparlanma ve uzlaşı olmayacak gibi. Kaldı ki Ekşi Sözlük yazarlarıyla inatlaşmak zaten bir şey kazandırmaz.
- 07-03-2016, 15:49:27Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Tamaman ticarethane 3-5 kişi de boşuna bir şeyler yazıp çizmeye çalışıyor, sitelerime tanıtım ile backlink sağlıyorum. Bunun haricinde şahsen beni pek ilgilendirmiyor

Şahsen ben orda yazar olsam, tüm ekranı kaplayan reklamları gördükten sonra güzel bir taşlama yapıp hesabımı bırakırdım. Veya en azından ucuz bir şekilde ihtiyacı olana satardım birine hep onlar mı kazanacak
- 07-03-2016, 16:23:37Şu saatten sonra geri dönüş yok, sonun başlangıcı. 6 ay sonra tekrar konuşalım, eski ekşiden eser kalmayacak, 318 entrymi bizzat sildim.

