• 23-01-2008, 13:45:38
    #1
    İngiltere'de ünlü yayınevleri Blackwell ve Quacquarelli Symonds ile The Times yaptırdığı araştırmaya göre, Türkiye'de 5 üniversite dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasına girdi.
    Bilkent, Sabancı, İTÜ, İstanbul ve Çukurova üniversiteleri 'En iyi 500'ler' listesine girdi.
    Üniversitelerin yayın sayıları, atıf yapılan yayınları ve yabancı öğrenci oranları gibi verilere bakılarak hazırlanan 'en iyi 500'ler' listesinde, Türkiye'den 2'si özel 5 üniversite yer aldı.
    Bilkent, Sabancı, Çukurova, İTÜ ve İstanbul üniversitesi yabancı ülkelerde okumak isteyen öğrenciler ve velilerine önerilen en iyi üniversiteler arasına girdi. Farklı bilim dallarına göre farklı puanlar verilen üniversitelerden Bilkent Doğa Bilimleri'nde 308., Çukurova Yaşam Bilimleri ve Eczacılık'ta 314., İTÜ Mühendislik'te 219., İstanbul Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Eczacılık'ta 123. ve Sabancı Doğa Bilimleri'nde 447. oldu.
    Bu üniversitelerin diğer alanlardaki başarıları şöyle:
    - İstanbul, Tıp, Sanat ve Beşeri Bilimler'de 328., Mühendislik ve Teknoloji'de 358., Doğa Bilimleri'nde 368., Sosyal Bilimler'de ise 372. oldu.
    - İTÜ, Yaşam Bilimleri ve Biyoloji'de 338., Sosyal Bilimler'de 393. ve Doğal Bilimler'de 401. sırada yer aldı.
    - Bilkent, Sanat ve Beşeri Bilimler'de 328., Mühendislik ve Teknoloji'de 390. ve Sosyal Bilimler'de 393. sıraya yerleşti.
    - Çukurova, 3 fakültesiyle ilk 500 içinde yer aldı. Doğa Bilimleri'nde 461. ve Mühendislik ve Teknoloji alanında 463. olmayı başardı.
    - Sabancı, Mühendislik ve Teknoloji alanında 463. ve Sosyal Bilimler'de 471. olmaya hak kazandı.
    İLK 5
    Bütün bölümler düzeyinde bakıldığında dünyanın en iyi 5 üniversitesi sırasıyla şöyle: Harvard, Cambridge, Oxford, Massachusetts Institute of Technology ve Yale.
    Star gazetesi
  • 23-01-2008, 13:48:46
    #2
    Üyeliği durduruldu
    hani anadolu hani?? bence anadolu üniversitesi de kesinlikle olmalıydı
  • 23-01-2008, 16:20:03
    #3
    Fıratı unutmuşlar
  • 23-01-2008, 16:28:38
    #4
    Misafir
    beklemediğim üniversiteler girmiş listeye (türkiye'den). ilginç.
  • 23-01-2008, 16:30:20
    #5
    Eskiden hiç olmuyordu.
    Bunuda bir başarı saymalıyız.
  • 23-01-2008, 16:40:32
    #6
    Odtü yok , Sabancı filan var , hakkaten enteresan sonuçlar..

    Ayrıca Evet ;

    MeSsO_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Eskiden hiç olmuyordu.
    Bunuda bir başarı saymalıyız.
  • 23-01-2008, 18:16:44
    #7
    ach
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    boğaziçi odtü bunları unutmuşlar
  • 23-01-2008, 18:30:46
    #8
    Üyeliği durduruldu
    Koç'un ve Hacettepe'nin olmaması ilginç
  • 23-01-2008, 18:30:59
    #9
    Bu tip listeler her zaman sisirme yapilir... ilk 500 de 250 tane amerikan üniversitesi 50 tane ingliz 100 tane muhtelif avrupa (fransa, almanya vb) geri kalan 100 tane de lütfen! dünyanin geri kalanina dagitilir... Hem Türkiyede üniversite okumus hem de Avrupa master yapmis biri olarak bu listelere en ufak bir itimadim yok(hocalar konusunda bazi çekincelerim olsa da) Türkiyedeki üniversitelerin egitim seviyesi ve ögrencilerin bilgi seviyesi avrupa veya amerikanin ortalamasinin üzerinde.

    Bu tip siralamalarda %35-40 oraninda subjektif kriterler kullaniliyor. Bu ne demek? 100 tane nobelli yada ödüllü bilimadamina soruyorlar en iyi 25 yada 50 üniversiteyi sayin diye... tabii buralarda da bir Türk üniversitesi pek zikredilmiyor. Sonuç olarak listenin üzerinde bu %30 etki birbirine yakin egitim kalitesi olan 100lerce üniversiteyi bir anda listenin disina itiyor.

    Isin asli, TIP alaninda; Hacettepe, Ege, Ankara, Gata gibi bölümler, Mühendislik alaninda: ODTU, Koç, ITU gibi üniversiteler, Sosyal Bilimlerde; SBF, Bogaziçi gibi üniversiteler çok rahatlikla bu listelere girebilecek kadar yüksek kalitede egitim veriyorlar.

    Özet olarak gönül rahatligiyla sunu söyleyebilirim Türkiyede zar zor 2.00 ortalama ile lisans bitiren ögrenciler bile yurtdisinda yüksek yaparken sinifin en iyileri oluveriyorlar... 3.50 ile bitiriyorlar.. Yani hocalara ne kadar kizsak da gayet agir ve dolu dolu bir egitim sistemimiz var.. içiniz rahat olsun... o listeleri bosverin... ilk 10-20 den sonrasi yalan.... Nasil Alexa ilk 100k disindaki verilerimiz güvenilir degildir diyorsa ayni hesap...