Türkiye'de bir ilk. Bilgisayarına müzik indirenler gözaltına alındı. Polis göz açtırmıyor.
Türkiye’de ilk kez internet üzerinden müzik indirerek, başkalarının kullanımına açan kişilere operasyon yapıldı.
MÜ-YAP ŞİKAYETÇİ OLDU
Soruşturma, MÜ-YAP’ın (Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği), telif hakkına sahip olduğu müzik parçalarının internet üzerinde dağıtımının yapıldığını söyleyerek şikayetçi olması üzerine açıldı.
Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturmada, internet kullanıcılarının “LimeWire” isimli programı kullanarak korsan müzik indirdikleri ve yine bu parçaları başkalarının alabilmeleri için kullanıma açtıkları tespit edildi.
112 KİŞİ GÖZALTINDA
Polis tarafından IP numaralarından önce bağlantı için kullandıkları telefon numaraları daha sonra da adresleri belirlenen korsan müzik dinleyen 112 kişi emniyette gözaltına alındı.
Savcılık kararı ile bu kişilerin bilgisayarlarına incelenmek üzere el kondu. İfadeleri alınan korsan müzik dinleyicilerinin yaptıklarının suç olduğunu bilmediklerini söyledikleri belirtildi. Bilgisayarında korsan müzik parçaları bulunan ****. (27) ifadesinde, “Birkaç kez sitelerden şarkı indirmiştim. Ancak bunların kullanıma açıldığından ve başkalarının bilgisayarıma girmesine izin verdiğimden haberim yoktu” dedi.
Kaynak:Müzik indirene GÖZALTI | Haber'in Doğru Adresi, Haber, Yerel Haber, Siyaset Haberleri, Sondakika Haberleri, Gazeteler, Haberler
Müzik indirene GÖZALTI
57
●3.297
- 20-01-2008, 05:26:02bi konu da yazmıştım, olabilir mi böyle birşey diye demek ki doğruymuş.
Yandık şimdi ... - 20-01-2008, 05:41:33Üyeliği durdurulduumarim oyledir..
Haberi internet haber vatan gazetesinden almis.. Ama o kadar buyuk haber ajanslari varken birtanesi bilemi yakalayamamis..
Sadece vatan yakalamis.Cok buyuk ulusal tv ve gazetelerde gormedim googlede aradigimda bulamadim acikcasi
temennim dogru olmasindan yana.. - 20-01-2008, 10:41:54Bu devletin işi gücü yokmu ? Onca temizlenmesi gereken pislik varken sırada milletin indirdiği 3-5 mb mp3e mi kalmış?
- 20-01-2008, 10:44:56devletin işi bu bunuda bilmiyorsan pesserver4ever adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle