• 09-01-2008, 09:22:37
    #1
    MSN sahtekârlığına şok ceza!


    MSN'de, kadınları kandıran Cumhur Yavuz adlı sanal dolandırıcıya rekor ceza. 10 yıl 6 ay hapis cezası verilen Yavuz bir de 11 bin YTL ödeyecek. Peki Yavuz ne suç işledi?
    09 Ocak 2008 09:15
    Yazı boyutunu büyütmek için

    Türkiye'de gittikçe yaygınlaşan sanal ortamda anında haberleşmeyi sağlayan messenger (MSN) üzerinden, arkadaşlık sitelerinde tanıştığı kadınları dolandıran bir kişi 10 yıl 6 ay hapis ve 11 bin 200 YTL para cezasına çarptırıldı.

    [Türkiye'de gittikçe yaygınlaşan sanal ortamda anında haberleşmeyi sağlayan messenger (MSN) üzerinden, arkadaşlık sitelerinde tanıştığı kadınları dolandıran bir kişi 10 yıl 6 ay hapis ve 11 bin 200 YTL para cezasına çarptırıldı.]

    Türkiye'de gittikçe yaygınlaşan sanal ortamda anında haberleşmeyi sağlayan messenger (MSN) üzerinden, arkadaşlık sitelerinde tanıştığı kadınları dolandıran Cumhur Yavuz isimli vatandaş, 10 yıl 6 ay hapis ve 11 bin 200 YTL para cezasına çarptırıldı. Bu ceza Türkiye’de internet üzerinden işlenen suçlarda verilen en ağır ceza olarak da dikkatleri çekti. Cumhur Yavuz, İstanbul ve Ankara'dan 3 kadına kendini Amerika'da yaşayan bir bankacı olarak tanıtmıştı. Yavuz, maddi durumu kötü bir askere para gönderme bahanesiyle hesap numaralarını almış ve onların 4 bin dolarını alarak dolandırmıştı. Cumhur Yavuz, delil olarak gösterilen MSN konuşmalarının kayıtları, sahte dekontlarla aleyhindeki ifadeler doğrultusunda mahkûm edildi.
    Kaynak

    (Bügün)
  • 09-01-2008, 09:28:23
    #2
    Netelikli dolandırıcılık yapmış , interneti gerçek yaşamın parçası kabul etmeyenlere bir uyarı niteliğinde ceza olmuş.
  • 09-01-2008, 09:31:55
    #3
    bilişim suçlarını ağırlaştırdılar...iyi olmuş ama bu adama
  • 09-01-2008, 09:42:41
    #4
    Eposta Aktivasyonu Gerekmekte
    Kim Ne Yaparsa Kendine Yapar !
  • 09-01-2008, 12:09:24
    #5
    nette tanıştıgı adama hemen güvenende dolandırlmaya müstehak oluyor.
  • 09-01-2008, 12:19:31
    #6
    Alıntı
    nette tanıştıgı adama hemen güvenende dolandırlmaya müstehak oluyor.
    Evet hocam o tarz işlerle hiç işim olmaz bi ara net cafe çalıstırıyordum bi müşteri vardı tanıstık falan arkadaslık sitesinden birisiyle tanıştı msn ini aldı o gün içerisinde konustular ve ertesi gün bi baktım o bayan'da cafeye geldi şok oldum,''yuh'' artık dedim.Böyleleri her bi şeyi hakediyor.
  • 09-01-2008, 14:24:43
    #7
    Turkchat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Evet hocam o tarz işlerle hiç işim olmaz bi ara net cafe çalıstırıyordum bi müşteri vardı tanıstık falan arkadaslık sitesinden birisiyle tanıştı msn ini aldı o gün içerisinde konustular ve ertesi gün bi baktım o bayan'da cafeye geldi şok oldum,''yuh'' artık dedim.Böyleleri her bi şeyi hakediyor.
    Bu kadınlar niye hiç etrafta yok ya