olay amerikanın kendi vatandaşlarını vurmaktan zevk alma olayı değil.
hiç bir sorun çıkmayan her zaman mutlu olan bir milleti kimse istemez.
neden mi hiç bir sorunu olmayan millet düşünmeye başlar, araştırmaya başlar, bazı şeylerin farkına varmaya başlar ki buda yöneticileri (başkanlar vs.) rahatsız eder.
milletin kafasını karıştıracak, onları düşünmekten uzaklaştıracak olaylar gerekir ki bu kanlada olsa yapılmalıdır.
bir başka sebep ise sorunsuz bir ülkenin para birimi ilerlemez, sabit kalır. herşey olağandır ve hiç şaşırtıcı olay yoktur. buda dünyayı yöneten bir para birimi ise hiç kimsenin işine gelmez. her türlü dalgalanma işlerine gelir ama durağanlık gelmez.
bunların dışında daha büyük sebepler ve planlar mutlaka var. ortadoğuya hakim olma çabaları, çeçenleri yok etme, esir etme istekleri vs. vs. vs. bunlar işin tamamen siyasal boyutları.
bu amaçlar doğrultusunda verilen 3-5 kayıp hatta 100-1000 kayıpta amerika için sorun bile teşkil etmez. onların amacı barış, refah, huzur vs. değil dünyayı ele geçirme planlarında bu emellerin hiç birisi yok. tek amaçları ve gayeleri güç ve para. bunu elde edene kadarda akan kanlar durmaz. elde etselerde durmayacak çünkü doyumsuzlar daha da çoğunu isteyecekler.