• 29-11-2007, 10:16:51
    #19
    Türk Telekom grevi 45. günde sona erdi

    Türk Telekom'la Haber - İş arasındaki anlaşmaya göre çalışanlar ilk yıl yüzde 10 zam alacak, ücret farkı mart ayından itibaren giderilecek

    ANKARA Milliyet


    Türk Telekom'da 16 Ekim'de başlayan grev, taraflar arasında sağlanan uzlaşmayla sona erdi. Anlaşmaya göre, çalışanların ücretlerine birinci yıl yüzde 10 zam yapılacak, ücret dengesizliği giderilecek.
    Dün grevin sona erdirilmesi amacıyla Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç'ın gözetiminde, Türk Telekom ve Haber-İş Sendikası yetkilileri bir araya geldiler.
    Gece geç saatlere kadar süren toplantıdan sonra Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Basın Müşavirliği aracılığıyla yaptığı açıklamada, tarafların uzlaşmaya vardığını bildirdi. Yıldırım, " Bakanlık olarak her zaman sosyal barıştan, istikrardan yana olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Sonuç, emekçiler için de Türk Telekom için de ülkemiz için de hayırlı olmuştur" dedi.

    İlk yıl yüzde 10 zam

    Türk Telekomünikasyon A.Ş'de varılan uzlaşmayla çalışanların ücretlerine, birinci yıl yüzde 10, ikinci yıl yüzde 6.5 artı enflasyon oranında artış yapılacak.
    Varılan uzlaşmaya göre, Türk Telekom, şirkette çalışan kapsam içi ve kapsam dışı personel arasındaki ücret farkının ortadan kaldırılması amacıyla 30 milyon YTL bütçe ayıracak. Çalışanlar arasındaki ücret dengesizliği 2008 yılının Mart ayından itibaren giderilmeye başlanacak.
    Şirket ayrıca Kurban Bayramı'nda bir kereliğine mahsus olmak üzere tüm çalışanlara 200 YTL tutarında ödeme yapacak.
    ------------

    Kurban Bayramı ödemesini iyi koparmışlar, hatları kopardıkları gibi...
    Ama benim bildiğim yabancı şirketler bunun altında kalmaz. En azından başlamasını sağlayanları ayıklar ya da zor görevlere aktarıp istifa etmeye zorlar.

    Yine de bitmesi hayırlı bir olay, tanıdığım bir çok kişi bu yüzden sıkıntı yaşadı.
  • 29-11-2007, 10:22:26
    #20
    Üyeliği durduruldu
    İMKB ile alakalıdır.Baktılar iş **** a Sarıyor Dert Etmeyin 1 Yıl Geçmeden Yeniden Zam İsterler
  • 29-11-2007, 10:35:54
    #21
    Bende tarifemi değiştireceğim
  • 29-11-2007, 10:37:45
    #22
    Frekans adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ama benim bildiğim yabancı şirketler bunun altında kalmaz. En azından başlamasını sağlayanları ayıklar ya da zor görevlere aktarıp istifa etmeye zorlar.
    Katılıyorum.

    Bu arada grevin bitişini işkembecide kutlamışlar, tam Türk usulü.
    Alıntı
    ANLAŞMA SONRASI ÇORBACIYA GİDİLDİ

    Toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmayla varılmasının ardından Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, Türkiye Haber-İş Sendikası Başkanı Ali Akcan, Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Paul Doany ile görüşmeye katılanlar, Beykoz Paça ve İşkembe Salonu'nda yemek yediler.
  • 29-11-2007, 10:41:24
    #23
    Üyeliği durduruldu
    bence yüksek maaş alanları tazminatlarını verip gönderirler sonra her kes 500-600 e çalışmaya başlayınca aklı başına gelir geri zekalıların .
  • 29-11-2007, 10:46:42
    #24
    Üyeliği durduruldu
    1. yıl için %10 2. yıl için için %6 zamda anlaşmışlar. Memurada %2 verdiler. Biraz eşitsizlik olmuş gibi görünüyor. Yarın memurlarda greve başlarsa şaşmam
  • 29-11-2007, 10:49:38
    #25
    Üyeliği durduruldu
    Nihayet bitti.
  • 29-11-2007, 11:13:21
    #26
    Bakalım çalışanlar bu ortamı kaç günde toplayacaklar. Hala evde ADSL açılmasını bekliyoruz.
  • 29-11-2007, 11:22:20
    #27
    4mbitle 30-40 kb download yapmaktan bıkmıştım artık :S neyse sevindirici haber için teşk.