Selamlar arkadaşlar,
Google'ın içerik sayfalarına yüksek pr'lar vermeye başlamasıyla birlikte bir süredir yurt dışında yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlayan fakat ülkemiz Seo sektöründe henüz yer edinmeyen ve hatta bir adı bile olmayan bir kavramdan bahsetmek istiyorum.
İsmini kendim koydum: Sayfa bazlı backlink...
Ve çalışmalarımda kullanıyorum. Nacizane sitemde yayınlanan makalemi de buradan okuyabilirsiniz. Bizim ülkemizde ve özellikle R10 Link borsası bölümünde satışının başlamasıyla birlikte backlink sektörüne, tıpkı tanıtım yazılarının ilk çıktığı dönemlerde olduğu gibi hareket getireceğini ve uygun fiyatlarla daha uzun metrajlı backlinkler sağlamanıza yardım edeceğini düşünüyorum. Sitemden okumak istemezseniz makalenin tamamı aşağıdadır. Saygılarımla... Tolga AYTUĞ
*** Makalem***
Google, son güncellemeleri ile birlikte alt sayfalara (yani içerik sayfalarına) ait pagerank değerlerini arttırarak yeni bir kavramın daha fitilini ateşledi: Sayfa bazlı backlink
Bildiğiniz üzere, footer veya sağ-sol kolonlara eklenerek tüm sayfalardan alınan text backlinkler Google tarafından pek hoş karşılanmıyordu. Hatta aynı text link ile onlarca siteden kasılan linkler ücretli alınan link kategorisine girip spam olarak algılanabiliyordu
Sektörde eski olanlar, tanıtım yazısı olayının da sırf bu spama düşmeme kaygısından doğduğunu çok iyi hatırlarlar.
Girişte bahsettiğimiz gibi Google, son pagerank güncellemelerinde içerik sayfalarına yüksek PRlar dağıtmaya başladı ve backlink sektörü Sayfa bazlı backlink kavramıyla tanıştı.
Peki nedir bu sayfa bazlı backlink olayı?
Sayfa bazlı backlink, link alacağınız sitenin tüm sayfalarından backlink almak yerine, site içinde PR değeri olan sayfa veya sayfalardan link almaktır.
Avantajları nelerdir?
- Sayfa bazlı backlink, standart backlink sistemine göre daha uygun fiyatlı olur. Örnek olarak;
Sitenin kalitesine göre PR3 sayfadan alınan backlink aylık: 0,80 Kuruş, PR4 sayfadan alınan backlink: 1 TL şeklinde fiyatlarla satılabilir.
- Sayfa bazlı backlinkte, fiyatlar uygun olduğu için 12 aylık link alımı bile yapsanız bütçenizi zorlamaz. Ve bu tür bir backlink alımı anahtar kelimenize büyük bir katkı sağlar.
- Uzun süreli link alımı yaptığınız için sitenize giden linkler sürekli değişiklik göstermez ve doğal backlink gibi görünürler.
- Footer veya blogroll gibi link alanlarının kısıtlamalarına bağımlı olmayacağınız için linklerinizi cümle veya satır şeklinde bile verebilirsiniz.
Benim kendi 2 aylık siteme aldığım bir backlink örneği için lütfen tıklayın
Kaynak: http://www.tolgaaytug.com.tr/sayfa-bazli-backlink/
İpucu: Sayfa bazlı backlink
9
●839
- 05-02-2013, 15:38:43Ellerine sağlık güzel bir yöntem. Ancak ülkemizde seo sektöründe olan kişilerin (çoğunun) amacı hızlı yükselmektir ve bu işlem hızlı yükselmek için kötü bir çözüm. Bu anlattığınız yöntemi uzun süredir kullanan biri olarak şunu söyleyebilirim ;
Hacklink ile kasılan site 1 hafta'da
Backlink ile kasılan site 2 hafta'da
Sosyal link ile kasılan site 3 hafta'da
Sayfa bazlı link ile kasılan site 4 hafta'da
etkisini göstermektir. (Tarihler örneklendirme amacı ile verilmiştir). Kısacası bizim türk milleti hacklink ile kısa sürede yükselmeyi bildiği ve sabretmeyi öğrenmediği sürece bu yöntem onlar için beş para etmez bir yöntemdir. Sizin anlattığınız yöntem uzun süreli çalışmalarda daha etkili olur. Anlatım için teşekkürler.. - 05-02-2013, 16:00:38Görüşlerini paylaştığın için teşekkür ederim.
Hacklink kullananlar zaten yollarını bulmuşlar. Ne yazık ki o duruma Google çözüm bulamazken bizim üzerine cümle kurmamız boşa konuşmak olur. Seninde bahsettiğin gibi, uzun vadede başarı elde etmek, sitesini kaliteli ve uzun süreli spam sayılmayan backlinkler ile desteklemek isteyenler için bizim cümlelerimiz. Dünya'da yavaş yavaş ilerleyen bu tekniği de düzgün çalışan arkadaşlarımız eminim kullanacaklardır. - 05-02-2013, 16:21:23Hocam şu an açıkçası ülkemizde bu şekilde link satışı yok. Ben link alacağım site sahibine bu sayfadan link istiyorum diyorum ve ona göre pazarlık yapıyorum. Ama hızlı bir şekilde başlatılması gerekiyor bunun geri kalmamamız için. Yurt dışında birçok link satış sitesi uzun süredir site sayfalarını pageranklerine göre teker teker satıyorlar. Aylık 0,50 cent - 1 $ gibi rakamlara. Pagerankine göre... Hatta r10 için söylüyorum tanıtım yazısı gibi ayrı bir kategori açılıp normal link satışından ayrı olarak satışlara olanak sağlanmalı. Google artık ana sayfanın pr'ına bağlı alt sayfalar sisteminden uzaklaştı. Artık alt sayfaların pr'ları dikkat ederseniz ana sayfadan daha fazla oluyor.cankutay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben, kendi sitemde ve müşterilerimin sitelerinde de yavaş yavaş aylık linklerle bağlantımı kesmeye başladım. Tek tük çok kaliteli olanlarla devam ediyorum sonuçta oda gerekli.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 16:21:23 -->-> Daha önceki mesaj 16:17:47 --
Çok teşekkür ederim hocam yorum için.korty adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 05-02-2013, 17:29:13Gerçekten güzel bir paylaşım olmuş. Sizi destekler nitelikte bir şeyde ben paylaşmak istiyorum.
Benimde kısa süre önce fark ettiğim bir olay bu.
Web yönetici araclarından sitenize verilen linkler kısmına bakarsanız aldığınız ana sayfa linkleri değil de alt sayfa linklerini göreceksiniz. Bazı konularda arkadaşlar linklerim silindi v.s diye yazılar yazıyorlar aksine silinme yok öyle görünmesinin sebebi sadece alt sayfa linklerinin görünmesinden.
- 05-02-2013, 17:41:20Öncelikle paylaşım için teşekkürler. Benim sektörümde flash oyun sitesi çok var ( kategori olarak ).
Bu şekilde ilk almam şu şekilde başladı: bir sayfadaki yazıma çok hit geliyordu fakat alt sıralardaydım üst sıralara çıkarmak için sosyal medya vs çalışmaları yaptım kalıcı etki olmadı.
Flash oyun sitesi ile iletişime geçip alt sayfasından alt sayfama link almak istediğimi belirttim ( örnek: benim r10.net/wm-araclari, flash oyun sitesi: oyun.com/wm-araclari-oyna (oyun sayfası) ) fiyatta anlaştık linki aldım yanılmıyorsam 3-4 gün sonra o kelimede alt sayfam 2. sıraya yerleşmişti hâla öyle.