• 02-02-2013, 18:54:19
    #1
    Merhaba arkadaşlar.

    Siteme özgün yazı yazıyorum ama mevcut sıralamadan acayip bir şekilde düşüş yaşıyorum ilk önceleri dedim ki sanırım dalgalanmadan ama hangi özgün makaleyi yazsam o konuda düşüş yaşıyorum.
    anlamadım gitti nedenini site aşağıda arkadaşlar inceleyebilir misiniz rica etsem acaba hatam nedir?

    Site : http://www.guiderentacar.com
    Özgün Makale Yazdığım adres : http://antalya.guiderentacar.com
    Makale Olan Sayfa adresi : http://antalya.guiderentacar.com/blo...as-kalkan.html

    Diğer bir örnek :
    Site : http://www.guiderentacar.com
    Özgün Makale Yazdığım adres : http://mugla.guiderentacar.com
    Makale Olan Sayfa adresi : http://mugla.guiderentacar.com/blog-mugla-dalaman.html
  • 02-02-2013, 19:00:44
    #2
    Bir de şu bilgileri değiştirerek dener misin ?

    http://mugla.guiderentacar.com/blog-mugla-dalaman.html

    <meta name="description" content="Muğla oto kiralama sektöründe, araç kiralama, araba kiralama, kiralık araç ve rent a car hizmeti veren firmalar yer almaktadır." />
    <meta name="keywords" content="muğla araç kiralama, muğla oto kiralama, muğla araba kiralama, muğla rent a car" />

    Yapı olarak site güzel. Çok güzel noktalarda var sitede.
  • 02-02-2013, 19:22:09
    #3
    ok hemen bu gece bir ayar çekerek deneme yapıcam hocam orada inş. sorun oradadır.

    --R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 19:22:09 -->-> Daha önceki mesaj 19:03:31 --

    şöyle bir düzenleme yaptım.
    ilk paragrafı description da gösteriyorum.
    keyword kısmında da sayfa adına göre keyword oluşturtuyorum şuan için ne dersin başka öneriler var mı arkadaşlar
    Alıntı
    <meta name="description" content="Deniz, doğa ve tarih kenti olan Dalaman, Havaalanının yapılmasından sonra kapılarını turizme a&ccedil;tı. Keşfedilmemiş yer olan Dalaman, pırlanta gibi koyları, eşsiz doğa g&uuml;zelliği, g&ouml;r&uuml;lmeyi bekleyen tarihi eserleri, yaylaları, el sanatları, gelenek ve g&ouml;renekleri ile hi&ccedil; tanıtılmamıştır. Dalamanda havalimanının a&ccedil;ılmasıyla hareketlenen turizm beraberinde oteller, pansiyonlar gibi işletmelerin artmasına sebep olmuştur. Tabi ki turizm i&ccedil;in &ccedil;ok &ouml;nemli adımlar da atılmıştır.
    " />
    <meta name="keywords" content="Dalaman rent a car, rent a car Dalaman,Dalaman havalimanı rent a car" />
  • 02-02-2013, 19:49:35
    #4
    Maç var kusura bakma geç kaldım sanırım. Maçtan sonra geliyorum ama desc. kısmı çok uzun olmuş.

    Anahtar kelime kısmında da bölgenin anahtar kelimeleri daha iyi olur sanırım direk rent a car değilde. Sorun değil çözeriz..
  • 02-02-2013, 19:59:25
    #5
    ok hocam bekliyorum çok saolasın
    170 karaktere indirdim hocam

    Alıntı
    <title>Muğla Dalaman</title>
    <meta name="description" content="Deniz, doğa ve tarih kenti olan Dalaman, Havaalanının yapılmasından sonra kapılarını turizme a&ccedil;tı. Keşfedilmemiş yer olan Dalaman, pırlanta gibi koyları, eşsiz doğ..." />
    <meta name="keywords" content="Dalaman rent a car, rent a car Dalaman, Dalaman havalimanı rent a car" />
  • 02-02-2013, 20:06:10
    #6
    Meta keywords vb. seylerle ugrasarak vakit kaybetmeyin hocam, uzun sure once bitti onun isi. (bakiniz: google webmaster blogu)

    Yazinizin icinde hicbirseyi vurgulamamissiniz, alfabenin a harfinden baslayip en sonunda z harfide var ile bitirmissiniz. Mekani mi anlattiniz, koylarin guzelligini mi, vapurlar biryerden biryere gecisimi yoksa bunlari yapmak icin arabalazim olursa bizi tercih edin, bunu mu?

    asagi yukari 4 paragraf var yazida. ilk once basligi h4 degil, h1 ile degistirin. basliklari sadece baslik olarak yazmayin, ic kismina title="" da ekleyin.

    Her paragrafin uzerine ufakta olsa paragrafla ilgili bir baslik atin (burda h4 kullanabilirsin mesela) O paragrafta anlatmak istedigin esas kelimeyi bold yap, altini ciz, yada egik bizimde yaz. en azindan 1-2 resim ekle, ufak ta olsa.

    Bu sayfaya gelecek adam 1) Antalya Kaş Kalkan arayarak gelicek, yada 2) Antalya Kaş Kalkan civarinda araba kiralama olarak gelecek, (daha dogrusu siz bu sekilde gelmesini istiyorsunuz) O zaman bu ii konuyla ilgili en az 1er resim ekleyin makalenize.

    Son paragrafin basligi (yine title="") icerecek sekilde Antalya Kaş Kalkan'da ulasim/rent a car olsun. daha sonra bu paragrafi biraz daha uzun tutun, laf kalabaligi degil; neden otobus degil de araba kiralama, avantajlari; buna ek olarak neden herkes degil de siz gibi bir kac konu da ekleyin. yine anahtar kelimeyi 1-2 kez kalin/alti cizili yazmayi unutmayin.

    Biraz suslemek icin 1 adet youtube videosu ekleyin hem antalyayi gosteren, oyle ki olan resimlerde sizin kiraladiginiz arabalar dogal bizimde olsun resim icerisinde, yani araba arkasi antalya videosu yerine, antalya onu normal bir araba videosu olsun ki, kullanici farketmeden bilincaltina yerlessin. (tabi burda esas amac ilk once kullaniciyi getirmek, video ilk etapda bu ise yarar) videoyu da yukleyin youtuba, verin altina bu sayfanizin linkini.

    Zannedersem bir sure sonra (iddaali olmasin tepede cikarsin falan demicem), ama sunu soyleyebilirim ki en azindan suanki durumunuzdan daha iyi bir yerde olur bu yazi.

    Kolay gelsin
  • 02-02-2013, 21:14:40
    #7
    Herkesin kendine göre görüşleri vardır. Buna da saygı duyarım.
    Ancak her zaman şunu unutmamak lazım. Bir siteyi Google'a göre yaparsanız ( ben sitemi böyle böyle yapayım da Google'da ilk sayfada çıksın ) zararlı çıkarsınız. Çünkü o zaman işin içinden çıkamazsınız.

    Siz sitelerinizi veya çalışmalarını kullanıcıya göre yapınız.
    Bir tane sitemiz var gram Google'da ilk sayfada olsun hatta ilk 5'de olsun diye derdimiz yoktu. Amacımız sadece o site ile bilgi vermekti. Site alanında şu anda Türkiye'de tek olan sitedir. Google'da bunun mükafatı olarak siteyi 1. sayfa 1. sıraya taşıdı ve gram yerinden oynamıyor.

    2006 yılında Ustam ile bir gün bu konuları düşünüyordur. Bana o gün iki cümle söyledi hayat felsefem oldu.

    O yıllar bu işlere yeni merak salmıştım ve her zaman bana, Boynuz kulağı geçmezse zanaat ölürmüş derdi.

    Yine bir gün bir siteyi o kadar karıştırmışım ki resmen işin içinden çıkamıyorum. Anlattım durumu ve bana sadece;

    Hayat basittir; basit düşüneceksin, basit çalışacaksın ve basit yaşayacaksın
    dedi...

    Sordum ne anlama geliyor diye "Hazırcı olma düşün" dedi. 3 gün uyumadım düşündüm, gece rüyalarıma girdi ve en son ne demek istediğini anladım. Sıfır bir domain aldım ve içinde "otel şikayet" kelimesi bile geçmeden sıfır site 15 günde "otel şikayet" kelimesinde ilk sayfaya geldi. Hemen aradım kendisini teşekkür ettim.

    Birgün de hepimizin amacı bu para mevzusuna geldi iş...Dedim Usta sanırım hakkımı alamıyorum.Çalışıyorum çalışıyorum çalışıyorum ama emeklerimin karşılığını alamadığımı hissediyorum. Yine bana;

    Bir iş yapıyorsan o işi para kazanmak için yaparsan kazanamazsın, yaptığın işi sadece iş olarak görme ve severek yap. İşte o zaman o işin karşılığı sana mükafat olarak b.ok gibi para olur akar, harcamaya bakit bulamazsın dedi.

    Yine otel kelimesine yönellik sıfır bir domain aldım ve 1 ay içinde 4 tane otelden ayda 1.200 TL'ye siteye aylık reklam aldım. Oteller buldu beni ben onları bulmadım.

    Daha da uzar gider ama ona da hep söylerim. Eğer ki ben bugün bu işlerden ekmek yiyorsam senin sayendedir diye. Kendisinden Allah razı olsun.

    Şimdi gelelim kendi mevzumuza...

    Yazıyı okuduğunuzda yazının özetini kendiniz 1 veya 2 cümle ile desc. kısmında belirtirseniz en mantıklısı olur. Bu desc. kısmında da anahtar kelimeyi 2 kere kullanmak her zaman avantajlıydı ve hala avantajlı.

    Anahtar kelime kısmında da konu ile alakalı ve spam olmadan 4-5 tane anahtar kelime kullanmak avantajınıza olacaktır.

    Makale bitiminde de anlamı ve sayfa yapısını bozmadan blog yazılarından ana linke daha da özenli en azından 2-3 cümle ile sayfaları birbirine bağlarsanız mükemmel bir yapı kurarsınız. Ancak bu zamanla olacaktır. Sitenizdeki yazılar otursun, siteniz otursun ondan sonra yalnızda siteniz ile alakalı sitelerde her biri farklı farklı tanıtımlarla sitenizin çok bir yere geleceğine inanıyorum.

    Site yapınızı çok beğendim. Uzun zamandır bu kadar akıllıca inşa edilen bir site görmedim. Belki bilerek veya bilmeyerek sitenizde öyle bir şey yapmışsınız ki burada bütün arkadaşlardan ricam siteyi incelesinler ve anlamaya çalışsınlar.
  • 02-02-2013, 21:28:20
    #8
    RebeLLi0us adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Herkesin kendine göre görüşleri vardır. Buna da saygı duyarım.
    Ancak her zaman şunu unutmamak lazım. Bir siteyi Google'a göre yaparsanız ( ben sitemi böyle böyle yapayım da Google'da ilk sayfada çıksın ) zararlı çıkarsınız. Çünkü o zaman işin içinden çıkamazsınız.

    Siz sitelerinizi veya çalışmalarını kullanıcıya göre yapınız.
    Bir tane sitemiz var gram Google'da ilk sayfada olsun hatta ilk 5'de olsun diye derdimiz yoktu. Amacımız sadece o site ile bilgi vermekti. Site alanında şu anda Türkiye'de tek olan sitedir. Google'da bunun mükafatı olarak siteyi 1. sayfa 1. sıraya taşıdı ve gram yerinden oynamıyor.

    2006 yılında Ustam ile bir gün bu konuları düşünüyordur. Bana o gün iki cümle söyledi hayat felsefem oldu.

    O yıllar bu işlere yeni merak salmıştım ve her zaman bana, Boynuz kulağı geçmezse zanaat ölürmüş derdi.

    Yine bir gün bir siteyi o kadar karıştırmışım ki resmen işin içinden çıkamıyorum. Anlattım durumu ve bana sadece;

    Hayat basittir; basit düşüneceksin, basit çalışacaksın ve basit yaşayacaksın
    dedi...

    Sordum ne anlama geliyor diye "Hazırcı olma düşün" dedi. 3 gün uyumadım düşündüm, gece rüyalarıma girdi ve en son ne demek istediğini anladım. Sıfır bir domain aldım ve içinde "otel şikayet" kelimesi bile geçmeden sıfır site 15 günde "otel şikayet" kelimesinde ilk sayfaya geldi. Hemen aradım kendisini teşekkür ettim.

    Birgün de hepimizin amacı bu para mevzusuna geldi iş...Dedim Usta sanırım hakkımı alamıyorum.Çalışıyorum çalışıyorum çalışıyorum ama emeklerimin karşılığını alamadığımı hissediyorum. Yine bana;

    Bir iş yapıyorsan o işi para kazanmak için yaparsan kazanamazsın, yaptığın işi sadece iş olarak görme ve severek yap. İşte o zaman o işin karşılığı sana mükafat olarak b.ok gibi para olur akar, harcamaya bakit bulamazsın dedi.

    Yine otel kelimesine yönellik sıfır bir domain aldım ve 1 ay içinde 4 tane otelden ayda 1.200 TL'ye siteye aylık reklam aldım. Oteller buldu beni ben onları bulmadım.

    Daha da uzar gider ama ona da hep söylerim. Eğer ki ben bugün bu işlerden ekmek yiyorsam senin sayendedir diye. Kendisinden Allah razı olsun.

    Şimdi gelelim kendi mevzumuza...

    Yazıyı okuduğunuzda yazının özetini kendiniz 1 veya 2 cümle ile desc. kısmında belirtirseniz en mantıklısı olur. Bu desc. kısmında da anahtar kelimeyi 2 kere kullanmak her zaman avantajlıydı ve hala avantajlı.

    Anahtar kelime kısmında da konu ile alakalı ve spam olmadan 4-5 tane anahtar kelime kullanmak avantajınıza olacaktır.

    Makale bitiminde de anlamı ve sayfa yapısını bozmadan blog yazılarından ana linke daha da özenli en azından 2-3 cümle ile sayfaları birbirine bağlarsanız mükemmel bir yapı kurarsınız. Ancak bu zamanla olacaktır. Sitenizdeki yazılar otursun, siteniz otursun ondan sonra yalnızda siteniz ile alakalı sitelerde her biri farklı farklı tanıtımlarla sitenizin çok bir yere geleceğine inanıyorum.

    Site yapınızı çok beğendim. Uzun zamandır bu kadar akıllıca inşa edilen bir site görmedim. Belki bilerek veya bilmeyerek sitenizde öyle bir şey yapmışsınız ki burada bütün arkadaşlardan ricam siteyi incelesinler ve anlamaya çalışsınlar.
    değerlendirme ve bilgiler için tşk ederim hocam.
    site yapısını bilerek bu şekilde kurdum çünkü başka bir sitem ile ufak bir deneme yapmıştım kısa bi süre önce günlük hiti 300 ile 500 arasında değişiyor ve içeriginde de öle aman aman bişi yok.

    www.gecekulupleri.net sistemi sadece inşa ettim komple değiştirip guide tarzı bişi yapıcam buna da
  • 02-02-2013, 21:33:52
    #9
    ben kimseye bisey demedim kimse yanlis anlamasin, ki kaynak ta belirttim nereden bu bilgiyi edindigimi. ikincisi arkadasin sorusu "siralamadan dusuyorum" konusu ile ilgili, eger yahoo,bing,yandex,ask.com gibi sitelerden bahsetmiyor, yada siteyi yaparken oturdugu "sira"dan dustugunden bahsetmiyorsa, buyuk ihtimal google siralamasindan bahsediyordur. bende gormusken "onunla vakit kaybedecegine" bu tarz yaparsan daha saglikli olur diye yazdim, ki sonunda belittim "en azindan bu durumdan iyi olur", tepede cikarsin diyecek halim yok, diye de belirttim.

    yani onu dinelem beni dinle sen, diye soylediklerim algilanmissa bu yazdigim ilk ve son olur, sorun olmaz. zaten mesaj gecmisime bakin seoyla ilgili hicbirsey yazmamisimdir, gormusken yazayim dedim ama, yine yazmamak en iyisi sanirim.

    Neyse, umarim oldugun konumdan "oyle ve/veya boyle" ust siralara cikarsin.