Google Arama Sonuçları İle ilgili Bir Soru
8
●377
- 10-01-2013, 18:32:19Bir konu yazıyorum ilk ben yazıyorum.kelimede 1. sırada çıkıyorum.güzel hit alıyorum.Özgün ve orantılı bir makale.Ancak 1-2 gün sonra arkamda olan siteler (benden daha güçlü alt yapılı,eski,pr li) sitelerbeni yavas yavas geçmeye başlıyorlar.Şimdi madem benden daha pr li kısaca kaliteli siteler neden ilk başta benim arkamda yer alıyorlar.Ve acaba beni geçmek için sonradan ne gibi çalışmalar yapıyor olabilirler ?
- 10-01-2013, 19:51:43tahmin ettiğim bir cevap var .onaylarsa biri sevinirim.1 hafta once yazdıgım bir makalede xyz kelimesi ile 1. sırada çıkıyordum.Güzel hit getirdi 2-3 gundur patladı konu.benden sonra yazan arkadaş 4. sıradaydı.Güzel hitin kokusunu alıp xyz kelimesinde pr li bir siteden backlink almıs olabilir mi 4. sıradaki makalesine ? şuan o 1. sırada ben 5 e kadar düştüm.
- 10-01-2013, 19:51:57- Sitelerimiz eskidikçe sıralamalarda üst sıralara çıkmaya başlarız. Radmin
- 10-01-2013, 19:53:03Merak edilecek birşey yok bunda. Yazı özgün olsun size ait olsun farketmez. Adamların google dizininde 500 bin url si var. Ezer geçer sizi. Sizin tek yapabileceğiniz DMCA ile içerikleri korumak.
Ben günde 8-10 url kaldırtıyorum. DMCA haricindeki gönderdikleriniz hatta sizi spam durumuna düşürür. - 10-01-2013, 20:38:06Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Yeni yazılan bir yazının güncel olduğunu varsayımıyla google tarafından ayrıcalıklı görüldüğü, sonrasında ise diğer etkenlerin sitenin eskiliği, oturmuşluğui toplam backlinki vb. etkenlerin devreye girdiğini düşünüyorum.Sırf bir yazının backlinki değilde site genelinin baclink yapısı da önemli.
Aynı durum yeni sitelerde de oluyor.
Benim fikrim bu yöndedir.Kesin olmasa da bir varsayım.
Cevabını bende merak ediyorum.