• 15-11-2012, 04:07:07
    #1
    Merhabalar,

    Arkadaşlar son 4-5 aydır sitelerim aramalarında ilk sayfa 2.3. sıralardan 3-5. sayfalara geriledi. Geçen ay yeni bir domain aldım, kendi kelimesinde rakibi yoktu ve kasılmayan bir kelimeydi. İlk sayfaya çıktı 1 hafta sonra pat 2. sayfaya gerilemiş. Daha önce böyle olmuyordu çıkıyor ve çıktığı gibi kalıyordu.

    Dün bir domain alacaktım vazgeçtim bu durumdan dolayı. Güzel bir domaindi 1-2 saat sonra başkası almış mesela bugün 1. sayfa 2. sıraya çıkmış. Ben almış olsaydım 1 günlük domain 1.sayfaya çıkmadan düşecek gibi geldi.

    Acaba bu durumun hosting, ip ve ICANN ile bir ilgisi olabilir mi ? Domainleri türk firmasından alıyorum, genellikle google'da 1. sayfada olan domainlerin coğu yurt dışı kayıtlı gözüküyor. Sizce bu durumların etkisi var mıdır ?

    En sağlıklı verimi almam için ne yapmam gerekir, tavsiyeleriniz neler?

    teşekkürler.
  • 15-11-2012, 10:04:02
    #2
    konuyu takip edeyim, ben de merak ettim.