• 18-09-2012, 18:50:21
    #46
    Domain ve site satış bölümünü bilmem ama günlük 1 dolar kazanan siteye bırakın 300 dolar 200 veriliyorsa her işi bırakıp ayda 100 site satarım.1 dolar değil 2 dolar da garanti veririm.

    WSBGDH adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yazı için teşekkürler,

    Ya bu iş konutlardaki gibi olmalı bence.

    Günlük 1$ geliri varsa, aylık 30$ eder. Hadi verilen emekler v.s aylık 50$ paha biçelim.

    50$ x 6 aylık geliri = 300$ dolar aga en fazla o site, 600$ değil..
  • 18-09-2012, 18:53:39
    #47
    FExpLoiT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Söyledikleriniz doğru fakat sanal piyasa için geçerli değildir. Burada dönen de gerçek ticarettir ve ticari zeka gerektirir. Hatta gerçek hayattaki ticaretten daha çok zeka (ile analiz) gerektirir, sanal piyasa çok daha risklidir. çünkü çok daha hızlı akan, hızlı değişen bir piyasadır.

    burada hesaba katmadığınız şey yatırım riski'dir.
    söylenen şu söz doğrudur; Bir yatırım 60 ay içinde kendi parasını çıkarıyorsa çok karlı bir yatırım yapmışsınız demektir. fakat bu sizin de söylediğiniz gibi iş adamlarının gerçek hayatta yaptıkları yatırımlar için kullanılır. 100 bin liraya aldığınız evin 500 lira kira geliri vardır ama bu (nerdeyse) garanti bir gelirdir.

    yatırdığınız parayı 60 ayda çıkartabilen bir yatırımın getirisi uzun vadede hesaplanabilmekte ve risk oranı çıkartılabilmektedir. Sanal dünyada ise yatırdığınız parayı 6 ayda tekrar kazanabilmeye göre hesap yaparsınız. Çünkü risk çok fazla, hızlı değişen bir piyasa. Arama motoru algoritmaları değişiyor, güncellemeler oluyor, rakipler önünüze geçiyor, siteniz saldırı alıyor vs.. hostunuz 1 gün kapalı kalsa istatistikleriniz alt üst oluyor. Tabiki bu oran minimumdur, risk azaldıkça söylediğiniz şeyler gerçekleşebilir. Site 2 yıldır stabil şekilde ilerliyor, gelirini (en kötü ihtimal) sabit tutabiliyorsa, yatıralacak rakam gelirinin 12 aylığı da olabilir.
    Zaten dikkat ederseniz belli yerlerde bu işin sanal ortamda nasıl olduğunu çok iyi bilmediğimi ve normal durumdan farklı olabileceğini yazdığım yazıda anlatmaya çalıştım. Örneklemem fiziksel yatırımlar içindir sanal değil..

    Şimdi kendimden bir örnek vereyim o zaman
    Benim film sitem var

    45 gün falan oldu açalı. Ben bu sitem için 500 tl den fazla seo yatırımı yaptım. Sonra 50 tl tema parası 20 tl de domain parası verdim toplamda 600 tl yatırım yaptım. Ama hitler 100 civarında dolanıyor..Geliride yok.

    Şimdi ben bu siteye 1000 lira istesem alan kişiye haksızlık olur
    Ben bu siteye 100 lira istesem bu defa bana haksızlık olur..Nedenmi ?

    Ben hergün 8 saat bu site ile ilgileniyorum..
    Film download ediyorum ( Ücretli )
    Filmleri encode ediyorum ( Ücretli yazılımla )
    Alt yazı ekliyorum ( Ücretli Yazılımla )
    Partlara bölüyorum
    Sonra upload ediyorum
    Özgün konular yazıyorum
    160 filmim var sitemde..

    Şimdi ben bu siteyi 100 liraya satarmıyım..Hiç satmam oturur ben seyrederim..

    Benim kızım baba parka götür beni diyor..kızım siteye film yüklüyorum sonra diyorum..Eşim hadi yemeğe çıkalım diyor..canım encodeyapıyorum sonra diyorum..Ben birçok şeyden feragat ederek bu siteye emek veriyorum.Ha birşeyleri yanlış yapıyorum ki hitim artmıyor..Ama bu demek değildirki 100 liraya satacam bu siteyi..

    Diyelim adamın karı 2000 lira..Benim kar da 2000 lira..adam sitesine botla film basıyor hiç emek harcamıyor ben 8 saat uğralıyorum emek harcıyorum..Adam 10.000 lira istiyor ben 30.000 lira..Ben isterim arkadaş..benim 2000 lira kar haricinde emek+zaman+bir sürü şeyden vazgeçmişliğim var bu site için..Sen nasıl beni diğer kişi ile aynı kefeye koyarsın..Ha bu senin hakkın olabilir.Sonuçta sen yatırım yapıyorsun..Amabenim istediğim parayada laf edemezsin..Çünkü bilemezsin o hale getirene kadar nelerden vazgeçtiğimi..
  • 18-09-2012, 18:54:25
    #48
    Üyeliği durduruldu
    drupal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Domain ve site satış bölümünü bilmem ama günlük 1 dolar kazanan siteye bırakın 300 dolar 200 veriliyorsa her işi bırakıp ayda 100 site satarım.1 dolar değil 2 dolar da garanti veririm.
    Aslında 30 dolar x 6 ay yapacaktım doğuyu söylemek gerekirse Savaş bey, ancak coz yapan olur diye emekleride kattım, içimi okudunuz açıkçası
  • 18-09-2012, 18:54:27
    #49
    Yazılarını takip ediyorum, oldukça verimli yazılar yazıyorsun.
  • 18-09-2012, 18:57:14
    #50
    Çok güzel bir yazı olmuş teşekkürler...
  • 18-09-2012, 18:57:35
    #51
    elinize sağlık güzel yazı hazırlamışsınız.
  • 18-09-2012, 18:59:52
    #52
    On Numara Yazı Olmuş Elinize Sağlık
  • 18-09-2012, 19:55:17
    #53
    ColdSwoRD arkadaşıma teşekkür ediyorum kendisinide tanımıyorum ama forum çökmeden önce adını duymuştum.Gerçekten güzel bir yazı olmuş ellerinize sağlık birde ColdSwoRD arkaşın yazısına ben birşeyler eklemek istiyorum.Madem o kadar 800 TL veya 3000 TL kadar paranız var.Bırakın site almayı siz açın!.Açın ingilizce niş site içindede en az 5 makale girin seo'sunu yapın size ne kadara maal olucaktır.Belkide 150 veya 200 lira günde rahat rahat 1$ getirisi olur.Boşuna 1$'lık siteyi alıcam diye 800 TL 1000TL bayılmayın.Biraz uğraşsanız gerçekten başarıya ulaşırsınız.
  • 18-09-2012, 20:14:13
    #54
    Muhteşem olmuş emeğinize sağlık hocam